Food tour i New Orleans

Gumbo, pralines, alligator kød og beignets. Udvalget er stort og smager godt, når du går på opdagelse i New Orleans madkultur.

28 dec, 2019

Mad i New Orleans

Du kommer ikke udenom oplevelser med mad i N’awlins (New Orleans). Hvad enten du blot skal ud og spise eller opsøger noget specielt, så finder du nogle unikke oplevelser og egnsretter i New Orleans.
Ligesom New Orleans har influeret (eller skabt) musikgenre er der også skabt traditioner indenfor madlavning som holder til den dag i dag. Det gennemsyrer de populære egnsretter som mange stifter bekendtskab med i New Orleans og det sydlige Louisiana.

For ikke kun at smage men også lære lidt om maden, samt byens historie i forhold til madens oprindelse, tog jeg på en guidet food tour. Guiden hed Butch og han var god. Vi stoppede fem steder og smagte 6 ting. Mellem de forskellige stop fortalte Butch også om byens historie og hvordan maden blev formet af de omstændigheder området gav.

Gumbo på Royal & St. Ann

VI startede med Gumbo og Crawfish Balls på Royal & St. Ann. Her brugte vi længst tid af alle stop, men de to retter var et godt udgangspunkt for at lære om de grundlæggende principper i New Orleans mad og madlavning. Her blev bunden lagt, ikke kun mit appetit, men også med viden om den lokale mad, som vi kunne bruge ved de efterfølgende stop.

Ophold mellem de forskellige mad-stop blev brugt på byens historie, med et twist af mad, hvor det gav mening. Fun fact: det meste af arkitekturen i French Quarter er ikke fransk. To store brande ødelagde det meste oprindelig fransk byggede og så overtog Spanien byen i 20 år og genopbyggede. Det er den by du ser i dag.

Pralines hos Evans

Evans Creole Candy Factory var næste stop. Efter en god start med fyldig og spicy gumbo og crawfish blev der tilføjet lidt sukker i rækken af smagsoplevelser. Efter en kort fortælling om sukker og slik, så vi hvordan de berømte pralines blev lavet og fik en smagsprøve.

Muffuletta på Frank’s

Det begyndte at regne mens vi fik fortællingen om ´Joanie on a pony´ og hendes forbindelse til New Orleans, så skyndte os til Frank´s.

Hus Frank’s ventede der en Muffuletta sandwich af italiensk oprindelse. Igen havde begrænsningerne i levevilkårerne indflydelse på, hvordan tingene udviklede sig og hvad der bestod. En muffuletta bør spises varm og ikke direkte fra køleskabet. På den måde får du den bedste smagsoplevelse, men også den mest autentiske oplevelse.

Personligt er jeg ikke meget for oliven, men i kombination med alt det andet i en muffuletta, passer smagen mig perfekt.

Alligator og beignet ved French Market

Vores sidste to stop var ved The French Market i den del der mest minder om hvordan handelspladsen var i gamle dage.

Først fik vi en savory snack hos Cajun Jerky and Meats. En alligator pølse med grov sennep. Vores tidligere læren om ingredienser og forarbejdning kom nu til udtryk i en saftig og spicy alligator pølse. Har tidligere selv kun smagt alligator der var friturestegt. Dette var meget bedre.

Det sidste stop var dessert i form af en beignet. Beignet fåes mange steder i New Orleans (og andre steder i og omkring Louisiana – Har selv fået dem i Mobile, Alabama). Mest kendte sted i NOLA er nok Café du Monde, men spring den lange kø af turister over og nyd dem andre steder. Hos Loretta´s har de plain, men eksperimenterer også med fyld. Vi fik en med praline, for at binde en sløjfe tilbage til vores tidligere stop.

Tag på food tour i New Orleans

Jeg havde bestilt min tour via Airbnb, men det var Urban Adventures der afholdt den. De har flere forskellige ture og kan kun anbefale deres food tour. En meget vidende guide der ikke kun førte os fra sted til sted, men gennemgik maden i detaljer og knyttede byen tættere på vores oplevelser.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Laura Plantation i New Orleans

Et besøg på Laura Plantation ved New Orleans, kan give dig et stærkt indblik i den frygtelige historie USA har med brug af slaveri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada