Watkins Glen State Park

Watkins Glen har dybe, dramatiske kløfter og høje vandfald du kan komme ind bag ved. Et perfekt stop ved Finger Lakes.

3 okt, 2018

Dybe kløfter og høje vandfald

Finger Lakes området i New York er kendt for bølgende landskaber, søer og ikke mindst vinmarker og wineries. En lille State Park syd for Seneca Lake har dog et helt andet udtryk.

Watkins Glen State park, ved byen Watkins Glen er alt andet en bølgende. Det er en revne i landskabet der gemmer på en anden form for naturlig skønhed og som fortjener nogle timers udforskning hvis din roadtrip går gennem området.

Watkins Glen State Park syner ikke af meget fra parkeringspladsen. Dette ændre sig ved indgangen og Sentry Bridge, hvor du starter på den knap 3 km sti gennem kløften. Den går ind i bunden af en 120 meter dyb kløft med 19 vandfald.

Anlagt langs Glen Creek snor en sti sig gennem landskabet. Flere steder skærer stien sig gennem klipper og med mere end 800 trappetrin bringes du op og ned og frem og tilbage for at være så tæt på bunden, Glen Creek og ikke mindst vandfaldene.

Mange af de 19 vandfald i Watkins Glen State Park er små og blot en del af Glen Creeks naturlige forløb.
Andre er meget mere imponerende og enkelte af dem kunne have været attraktioner i dem selv.

Et par af de store vandfald kan du gå ind bag ved, og opleve kraften, suset (og lidt vandsprøjt) fra en anden vinkel.

Vi gik ind ad stien langs Glen Creek og de mange trapper. For enden valgte vi at gå op og følge stien langs kanten tilbage. Flere steder giver den et kig fra oven til Watkins Glen State Park og tilbage ved indgangen kan du tage trapperne ned igen.

Besøg Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park er åben året rundt. Stierne eller broerne kan være lukkede pga. vejret, restaurering mm., så tjek hjemmesiden for opdateringer: https://parks.ny.gov/parks/142/

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Belhurst Castle ned til Watkins Glen State Park.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Montmorency Falls i Quebec City

Qubec City var målet for min korte roadtrip i Canada, men inden jeg fandt ind til den gamle bydel og hotellet, tog jeg forbi Montmorency Falls. Quebecs (provinsen) største vandfald.

Battery Park i New York

Battery Park er mere end hvor du tager færgen til Staten Island eller turbåden til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada