High Line i New York

High Line er en godt 2 km lang oplevelse, der er et must-see på et besøg i New York City. High Line forbinder alt det, der gør New York til hvad den er.

26. maj, 2022

High Line – historie og udvikling

High Line er en lang, smal park beliggende i Meatpacking District på Manhattans vestlige side i New York City. High Line er anlagt på en tidligere jernbanelinje, der oprindeligt blev bygget i 1930’erne for at transportere varer mellem fabrikker og varehuse langs Hudson River. Efter flere års stilstand blev High Line åbnet som en offentlig park i 2009.

High Line strækker sig over godt 2 km og byder på et unikt perspektiv over byen, da parken er bygget over gaderne og går gennem/over nogle af bygningerne. Du kan starte din oplevelse med High Line flere steder, og du kan gå hele turen fra Gansevoort Street i Meatpacking District i syd til West 34th Street i Hudson Yards i nord.

High Line byder på en lang række oplevelser, herunder udsigtspunkter, grønne områder, kunstinstallationer og offentlige arrangementer. High Line er et populært sted for både turister og lokale, og parken tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

High Lines design er en blanding af moderne og historisk arkitektur og parken er beplantet med et varieret udvalg af træer, buske og planter. På en lille strækning af High Line, kan du se hvordan den overgroede og efterladte jernbane så ud, før den blev til en park.

High Line fra ende til anden

I 2022 gik jeg hele High Line fra den sydlige start i Meatpacking District til det nye Hudson Yards område i nord. Den godt 2 km lange High Line kan opleves på en gang, eller i små bidder. Du kan komme af og på flere steder, hvilket gør High Line oplagt at kombinere med andre oplevelser i Meatpacking District, Chelsea og Hudson Yards.

High Line har også en vigtig historisk betydning for byen. Jernbanelinjen, som parken er bygget på, var en afgørende transportåre for byens industrielle sektor i midten af det 20. århundrede og flere steder er tydelige tegn på denne historie bevaret. High Line er et symbol på byens fortid og dens evne til at forvandle sig og tilpasse sig nye tider.

High Line i fremtiden

Selvom high Line åbnede i 2009, så er den ikke færdig. Ikke at du skal navigere byggerod og andet, men den udvikler sig. I 2023/24 åbner en udvidelse af High Line fra Hudson Yards til Moynihan Train Hall. Senere er der planer om at forlænge High Line ved Javits Center og forbinde den til Hudson River Park.

Besøg High Line i New York

High Line en unik og interessant attraktion i New York City. Parken er både smuk og historisk betydningsfuld, og den tilbyder en anderledes oplevelse af byen – og så er det en af mange gratis oplevelser i New York. Her kan du læse mere om High Line, se hvad der foregår af arrangementer og hvad fremtiden bringer.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Chincoteague Island og NASA

En kort tur ned til Chincorteague Island bød på perfekte sandstrande, tacos hos Sneaky Pete og et uventet stop hos NASA.

Annapolis og US Naval Academy

Annapolis er ikke blot billedeskøn idyl. Byen har været centrum for flere historiske begivenheder, bl.a. George Washingtons opsigelse. US Naval Academy har også historie og så skal de studerende deltage i to sportsgrene om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada