High Line i New York

High Line er en godt 2 km lang oplevelse, der er et must-see på et besøg i New York City. High Line forbinder alt det, der gør New York til hvad den er.

26. maj, 2022

Historie og udvikling

High Line er en lang, smal park beliggende i Meatpacking District på Manhattans vestlige side i New York City. Parken er anlagt på en tidligere jernbanelinje, der oprindeligt blev bygget i 1930’erne for at transportere varer mellem fabrikker og varehuse langs Hudson River. Efter flere års stilstand blev parken åbnet som en offentlig park i 2009.

High Line strækker sig over godt 2 km. Flere steder får du et unikt perspektiv over byen, da parken er bygget over gaderne og går gennem/over nogle af bygningerne. Du kan starte din oplevelse med High Line flere steder, og du kan gå hele turen fra Gansevoort Street i Meatpacking District i syd til West 34th Street i Hudson Yards i nord.

High Line byder på en lang række oplevelser, herunder udsigtspunkter, grønne områder, kunstinstallationer og offentlige arrangementer. High Line er et populært sted for både turister og lokale, og parken tiltrækker millioner af besøgende hvert år.

High Lines design er en blanding af moderne og historisk arkitektur og parken er beplantet med et varieret udvalg af træer, buske og planter. På en lille strækning af parken, kan du se hvordan den overgroede og efterladte jernbane så ud, før den blev til en park.

High Line fra ende til anden

I 2022 gik jeg hele High Line fra den sydlige start i Meatpacking District til det nye Hudson Yards område i nord. Den godt 2 km lange High Line kan opleves på en gang, eller i små bidder. Du kan komme af og på flere steder, hvilket gør High Line oplagt at kombinere med andre oplevelser i Meatpacking District, Chelsea og Hudson Yards.

High Line har også en vigtig historisk betydning for byen. Jernbanelinjen, som parken er bygget på, var en afgørende transportåre for byens industrielle sektor i midten af det 20. århundrede og flere steder er tydelige tegn på denne historie bevaret. High Line er et symbol på byens fortid og dens evne til at forvandle sig og tilpasse sig nye tider.

High Line i fremtiden

Selvom high Line åbnede i 2009, så er den ikke færdig. Ikke at du skal navigere byggerod og andet, men den udvikler sig. I 2023/24 åbner en udvidelse af parken fra Hudson Yards til Moynihan Train Hall. Senere er der planer om at forlænge parken ved Javits Center og forbinde den til Hudson River Park.

Besøg High Line i New York

High Line en unik og interessant attraktion i New York City. Parken er både smuk og historisk betydningsfuld, og den tilbyder en anderledes oplevelse af byen – og så er det en af mange gratis oplevelser i New York. Her kan du læse mere om High Line, se hvad der foregår af arrangementer og hvad fremtiden bringer.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Battery Park i New York

Battery Park er mere end hvor du tager færgen til Staten Island eller turbåden til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada