Vandfald, bison og tysk øl i Minnesota

Landskabet i Minnesota er lidt fladt og grønt, men gemmer på gode naturoplevelser hvis du ved hvor du skal kigge. Der er også tysk øl og mad.

29. maj, 2016

Roadtrip i en bus

Selvom jeg ikke rigtig var på roadtrip i Minneapolis og Minnesota på denne tur, så havde jeg en dag på vejen.
Dog fra bagsædet af en bus sammen med en masse andre konferencedeltagere.

Der var strikket et varieret program sammen, som udforskede området sydvest for Minneapolis.

Landskabet er lidt ensformigt med relativt flade landbrugsområder og meget grønt.

Vandfald og bison i Minneopa State Park

Det grønne landskab gemmer dog på små spændende naturoplevelser og vores første var i Minneopa State Park.

Her var vi på en lille gåtur til Minneopa Falls. Det er ikke kæmpe, men du kan komme helt tæt på, ved at gå ned i kløften.

Faktisk kan du stå så du kan se ind bag vandfaldet.

Fra Minneopa Falls kørte vi til en anden del ar Minneopa State Park for at se Bison.

Det er et udbredt landbrugsdyr, også i Danmark, men det virker blot mere naturligt når man ser dem i Yellowstone National Park end på en græsmark i Minneapolis.

Her kan du finde mere information om Minneopa State Park i Minnesota.

New Ulm – tysk historie og mad

Minnesota, og resten af mid-vesten, har mange skandinaviske og tyske aner.
New Ulm er den by i USA med flest tyske efterkommere. 60% af byens befolkning er direkte nedkommet fra tyske immigranter.

Byen har masser af historie. Ikke alt lige godt, da det var herude på prærien, at fronterne mellem nybyggerne og de indfødte var trukket op, så der har været blodige begivenheder.

I nyere tid (1. Verdenskrig) blev byen nærmest besat af de amerikanske myndigheder, da man (rigtige amerikanere) ikke stolede på de tyske immigranter der boede der. Man udskiftede hele byens styre med ”ægte patrioter”.

I anden verdenskrig var der dog ikke så meget mistanke mod tyskerne i USA. I stedet gik amerikanerne efter japanerne i stedet og internerede mere end 100.000 japanere i relocation camps, bl.a Manzanar i Nevada.

New Ulm er stolt af sin tyske baggrund, og med rette. Et af byens vartegn er et stort monument med Hermann, en historisk tysk vikinge-figur, på toppen.
Du kan komme op i monumentet og få dig et fint kig ud over området og byen New Ulm.

På byens torv har de et Glückenspiel, som ringer lystigt i en del minutter på forskellige tidspunkter af dagen. Her mødtes vi med Hermann og en af de personer som gør alt for at holde den tyske arv i hævd.

Arkitekturen i byen er ikke speciel tysk. Ikke som Leavenworth i staten Washington, som er ombygget til at ligne en sydtysk by.

Men du kan få et godt måltid tysk mad. Vi fik byens historie opsummeret af vores tyske vært (og jeg fik genopfrisket lidt af mit skoletyske med ham).

Jeg nuppede en klassisk tysk ret med pølser, kartoffelmos og sauerkraut.
Det blev nydt med dels en god tysk øl fra det lokale Schell’s bryggeri og en sodavand fra samme sted.

Her kan du finde mere information om byen New Ulm i Minnesota.

Danmark på Prærien

Det er også i Midvesten du finder en kendt dansk destination: Elk Horn, Iowa. Den ligger kun 4 timers kørsel syd for New Ulm. Elk Horn blev ekstra populær da Brødrene Price besøgte byen og jeg har selv været forbi for at opleve Danmark på Prærien.

Før Elk Horn blev verdenskendt i Danmark, var det Solvang i Californien de fleste tænkte på, når snakken faldt på dansk udvandring til USA.

August Schell’s Brewing og ølsmagning

Efter frokost kørte vi ud til August Schell’s Brewing Company. Det er USA’s andet ældste bryggeri (fra 1860). USA’s ældste bryggeri er Yuengling (fra 1829) og ligger i Pennsylvania.

Vi var på en rundtur i det gamle og forholdsvis lille bryggeri, som de har været nødt til at udvide lidt væk fra det historiske startsted, da det ligger på en skråning uden de store udvidelsesmuligheder.

Turen er kort med god. Masser af historiske info og et kig til datidens og nutidens produktions apparat.

Er du opmærksom undervejs, vil du spotte en masse tyske skilte, da meget foregik på tysk her i gamle dage.

Som afslutning på turen var der en smagsprøve af seks øl. Den du bedst kan lide, kan du få skænket en stor en af i baren og så gå ud i bryggeriets Bier Garten og høre live musik og nyde din øl.

Her kan du finde mere information om Schell’s Brewery og deres rundtur samt ølsmagning.

Små og store roadtrip oplevelser

En dag i bus rundt i Minnesota var et perfekt indblik i en masse små, roadtrip-værdige oplevelser som området gemmer på.

Jeg har tidligere været i Minnesota hvor jeg kørte fra Minneapolis ned langs Mississippi floden og havde bla. en amish oplevelse i området.

Det er ikke de store, ikoniske oplevelser som man tager på roadtrip efter, men når du er lidt mæt på de store nationalparker og blot vil have nogle ægte oplevelser i small town america, så er de der. Du skal blot kigge lidt efter dem og lave lidt mere research.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute vi blev kørt i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top