Walking tour i Minneapolis

Minneapolis er en varieret oplevelse og er udgangspunkt for en masse kendte ting og personer: Prince startede her, det samme gjorde Greyhound og The Lion King musical ligeså.

28. maj, 2016

Offentlig transport og cykler i Minneapolis

Jeg tog letbanen fra Mall of America ind til Minneapolis.
Mall of America er endestation og typisk kører der tog hvert 10. minut.

Turen downtown tager 40 minutter fra Mall of America. Der er ikke så meget at kigge på undervejs, men bl.a interessant at lægge mærke til deres udbyggede offentlige transport system (flere stationer dækkes af busruter til de omkringliggende byer og virksomheder).

Der er også en god cykelkultur i Minneapolis, og mange stationer har ikke kun cykelstativer men deciderede bokse man kan låse sin cykel ind i.

Når du kommer tættere på downtown kommer der flere stop og mest imponerende er nok US Bank Stadium. Det er Minnesota Vikings hjemmebane og hvor der blev afholdt Super Bowl i 2018.

Walking tour i Minneapolis

Min tur rundt i downtown Minneapolis var en organiseret tour af The Fit Tourist, som guidede os rundt på en Heart of the City Tour.

Minneapolis er en af de storbyer som har en skyline (højhuse), men downtown føles mere åben og lys end andre steder.

Det er ikke tilfældigt Minneapolis ligger hvor den gør. Der ligger flere byer langs Mississippi floden, men lige her ligger det eneste naturlige vandfald på Mississippi floden, så man kunne lave strøm.

Det betød man kunne starte industri og Minneapolis blev hurtig centrum for savværker og senere møller (til at male alt det korn landbruget i området laver).

Minneapolis blev hurtig en storby, og finkulturen fulgte med de der drog vest på og bosatte sig her.

Det har bevirket at byen har stolte traditioner indenfor musik, teater og kunst.

Den walking tour jeg var på i MInneapolis gik rundt i downtown og undervejs blev byens historie fremhævet, sammen med byens arkitektur (flere bevaringsværdige og historiske bygninger) og blandet med alle de ændringer byen har været igennem.

Minnesota Twins og andre sport franchises

Minneapolis har også gamle sportstraditioner og byen har i dag NFL (Football), NHL (Ishockey), MLB (Baseball – Minnesota Twins) og MLS (Soccer).

Minneapolis havde også et kendt NBA hold (Basketball) – Minnesota Lakes. I dag bor de i LA og hedder LA Lakers.

Musikkens Minneapolis

En af de største musiklegender fra Minneapolis er nok Prince, men byen og staten har skabt og været hjemsted for mange kendte gennem musikkens historie.

Prince startede sin karrierer på spillestedet First Avenue (som er en gammel Greyhound bus terminal – Greyhound er iøvrigt et mere end 100 år gammelt selskab fra Minneapolis).

Det var også her at meget af filmen Purple Rain er optaget.

Dette besøg i Minneapolis i maj 2016, var kun en måned efter Prince døde. Hans grå stjerne på Wall of Fame havde derfor fået en lag guldmaling. Ikke en officiel handling fra First Avenue, men gjort i ly af mørket af fans.

Konferencen jeg var til, havde booket First Avenue til en event flere måneder i forvejen, så vi skulle derind dagen efter.
Vores arrangement blev ændret en smule, således det store koncertsted fungerede som en tribute til Prince. Der blev kun spillet Prince og vist en kavalkade af musikvideoer og andre klip med Price på storskærm.
Det var i samme lokale meget af Purple Rain var blevet optaget, så en rørende oplevelse for mange.

Minneapolis – de store musicals fødeby

Efter musikken kiggede vi nærmere på byens teater historie. Der er altid mulighed for at opleve flere afskygninger af teater i byen – samt andre events der udnytter den tilskuerkapacitet der er i byen.

Orpheum er et af de større og kendte steder (plads til 2500 tilskuere). Her blev bl.a. The Lion King musikalen opført føste gang, inden den blev en verdensomspændende success. Bob Dylan ejede i øvrigt stedet i en periode.

Lev livet indendørs i Minneapolis

Da vi begyndte at kigge nærmere på højhusene i Minneapolis, begyndte det atter at regne, men Minneapolis er faktisk en ganske fin by at opleve i regnvejr, da de fleste større bygninger downtown er forbundet med walk ways.
Det er lavet sådan for at man kan ikke skal ud i den bidende kulde om vinteren, og så en praktisk anordning i regnvejr.

Alle bygninger er således open for public, og du kan komme ind i en verden for sig, og finde alle livets bekvemmeligheder i gangene i de nederste etager i disse bygninger.

Der er masser af butikker, madsteder og gode restauranter inde i bygningerne og flere af dem har et atrium der er værd at kigge nærmere på.

Historiske hoteller med gode restauranter og barer

Der er også nogle historiske bygninger som er lavet om til hoteller som er et besøg værd, bl.a The Foshay (W Minneapolis) og The Westin (som ligger i en gammel bank).

Rådhus til heste og finurlige væsner

Det sidste vi kom forbi på walking touren, var byens rådhus og retsbygning.

Rådhuset minder om en borg og der er noget britisk over den. Bygningen var alt for stor som rådhus til at begynde med, så underetagen blev oprindeligt benyttet til stalde og hønsegårde mm.

Retsbygningen på den modsatte side af gaden er ikke videre interessant, men udsmykningen foran er et besøg værd.

Nogle græstoppe gør det ud for nogle klassiske formationer du kan se i Minnesotas natur og er et levn fra istiden.
Det der stjæler opmærksomheden, er dog en masse små figurer som kan findes hist og pist på torvet (samt en enkelt der har forvildet sig op på retsbygningen).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top