Flume Gorge i Franconia Notch State Park

Flume Gorge byder på en masse postkortmotiver i form af kløfter, vandfald og dramatiske kig til jordens millioner af års naturlige udvikling.

2. juni, 2016

Oplevelser i White Mountains

Efter Mount Washington var det på tide at komme lidt ned på jorden – og endda lidt ind i den.

Jeg fortsatte gennem White Mountains og kørte mod Flume Gorge og nåede frem ca. 16:30. Stedet lukkede kl 17, men er du først inde i parken kan du bruge al den tid der skal til for at få en god oplevelse. Regn med en god 1.5 times tid til at gå ruten rundt i ro og mag.

Turen rundt ved Flume Gorge

Flume Gorge opleves på en rundtur og kortet over området anviser den bedste vej, som er mod uret.
Tager du shuttlebussen den korte vej fra besøgscenteret til hvor oplevelserne for alvor starter, så går du ikke forkert.
Du kan også fint gå selv fra besøgscenteret hvor skilte viser vej og du kan opleve den overdækkede bro tæt på.

Området ved The Flume er dannet gennem millioner af år og blev ”fundet” i 1808.

80 år senere ændrede et stort jordskred dele af parken og resultatet er hvad du ser i dag.

The Flume er gåturen og anstrengelserne værd. Den består af en række skovstier af varierende stejlhed og en masse trapper. Inde i selve The Flume kan underlaget være glat.

Mit sene besøg på dagen gjorde, at der ikke var så mange andre i parken. Var her også i 2009, hvor vi nærmest gik i en lang slange op gennem Flume Gorge og ikke altid var lige nemt at få et godt billede.

Det var ren zen at gå rundt i parken uden baggrundssnak.

Skiftevis er du helt alene med skovens lyde som periodisk overdøves af vandets brusen i områder med vandfald.

Mere end Flume Gorge

Kløften (Flume Gorge) er hvad området er mest kendt for, men turen rundt bringer dig forbi en masse perler i området så som Wolf Den, Glacial Boulder, Table Rock, Avalanche Falls mm.

Sentinel Pine Bridge og The Pool er de mere idylliske af disse.

Nærmest ud af ingenting, når du kommer vandrene gennem skoven, dukker flod og bro op.

Det ser ikke så vildt ud på overfladen, men der gemmer sig dybt vand nedenfor klipperne. Har sikker været et yndet badested i gamle dage, men nu kan du desværre ikke komme ned og dyppe tæerne.

Der er flere store sten i parken, hvor det er tydeligt at se, at naturen har været på arbejde i mange år. På flere store sten har træer fået fodfæste i tynde jordlag og vokser nærmest ud af klipperne. Andre er nærmest opslugt af træerne gennem tiden.

Flume Gorge information

Flume Gorge har ikke åbent hele året. Flume Gorge ligger i White Mountains, som en del af Franconia Notch State Park, og får en del sne om vinteren. Der ligger også et skisportsområde 5 minutter fra Flume Gorge.
Det betyder du skal tjekke Flume Gorge hjemmesiden for info om, hvornår stedet åbner om foråret, tider, billetpriser mm.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top