Flume Gorge i Franconia Notch State Park

Flume Gorge byder på en masse postkortmotiver i form af kløfter, vandfald og dramatiske kig til jordens millioner af års naturlige udvikling.

2. juni, 2016

Oplevelser i White Mountains

Efter Mount Washington var det på tide at komme lidt ned på jorden – og endda lidt ind i den.

Jeg fortsatte gennem White Mountains og kørte mod Flume Gorge og nåede frem ca. 16:30. Stedet lukkede kl 17, men er du først inde i parken kan du bruge al den tid der skal til for at få en god oplevelse. Regn med en god 1.5 times tid til at gå ruten rundt i ro og mag.

Turen rundt ved Flume Gorge

Flume Gorge opleves på en rundtur og kortet over området anviser den bedste vej, som er mod uret.
Tager du shuttlebussen den korte vej fra besøgscenteret til hvor oplevelserne for alvor starter, så går du ikke forkert.
Du kan også fint gå selv fra besøgscenteret hvor skilte viser vej og du kan opleve den overdækkede bro tæt på.

Området ved The Flume er dannet gennem millioner af år og blev ”fundet” i 1808.

80 år senere ændrede et stort jordskred dele af parken og resultatet er hvad du ser i dag.

The Flume er gåturen og anstrengelserne værd. Den består af en række skovstier af varierende stejlhed og en masse trapper. Inde i selve The Flume kan underlaget være glat.

Mit sene besøg på dagen gjorde, at der ikke var så mange andre i parken. Var her også i 2009, hvor vi nærmest gik i en lang slange op gennem Flume Gorge og ikke altid var lige nemt at få et godt billede.

Det var ren zen at gå rundt i parken uden baggrundssnak.

Skiftevis er du helt alene med skovens lyde som periodisk overdøves af vandets brusen i områder med vandfald.

Mere end Flume Gorge

Kløften (Flume Gorge) er hvad området er mest kendt for, men turen rundt bringer dig forbi en masse perler i området så som Wolf Den, Glacial Boulder, Table Rock, Avalanche Falls mm.

Sentinel Pine Bridge og The Pool er de mere idylliske af disse.

Nærmest ud af ingenting, når du kommer vandrene gennem skoven, dukker flod og bro op.

Det ser ikke så vildt ud på overfladen, men der gemmer sig dybt vand nedenfor klipperne. Har sikker været et yndet badested i gamle dage, men nu kan du desværre ikke komme ned og dyppe tæerne.

Der er flere store sten i parken, hvor det er tydeligt at se, at naturen har været på arbejde i mange år. På flere store sten har træer fået fodfæste i tynde jordlag og vokser nærmest ud af klipperne. Andre er nærmest opslugt af træerne gennem tiden.

Flume Gorge information

Flume Gorge har ikke åbent hele året. Flume Gorge ligger i White Mountains, som en del af Franconia Notch State Park, og får en del sne om vinteren. Der ligger også et skisportsområde 5 minutter fra Flume Gorge.
Det betyder du skal tjekke Flume Gorge hjemmesiden for info om, hvornår stedet åbner om foråret, tider, billetpriser mm.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Independence Trail i Providence

Providence har Independence Trail der fortæller byens historie. Den korte afstand til Boston betyder en masse vigtig historie forgik i Providence.

Zion National Park og våde fødder

Man skal ud af sin bil for at opleve Zion National Park – og det i mere end én forstand. Skal man have det hele med får man våde fødder, men det og en tur ind bag vandfaldene er det hele værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada