Ben & Jerry’s fabriksrundtur

Ben & Jerry’s isfabrik er en skønt stop for børn i alle aldre og alle der er vild med is. Rundturen er fin, de mange varianter gør det til et godt stop.

3. juni, 2016

Ben & Jerry’s fra morgenstunden

Jeg startede dagen med et par timers kørsel på Interstates. Målet var byen Waterbury i staten Vermont.
Mere præcis Ben & Jerry’s ice cream factory.

Interstates blev til highways og efter nogle idylliske strækninger ankom jeg til Waterbury og Ben & Jerry’s.

Rundtur på Ben & Jerry’s isfabrik

For 4 dollars (prisen 24. Februar, 2019) kan du komme på rundtur på fabrikken. Den er på en halv times tid og dækker baggrund og historie samt et kig til produktionen. Der må ikke tages billeder på selve turen, men produktionen forklares godt og er den i gang kan du se flere af processerne.

Ben & Jerry’s isfabrik i Waterbury er mest for turister og har ikke en særlig stor produktion. Tæt ved i Burlington, ligger Ben & Jerry’s store fabrik i dette område af USA, men de har produktion flere steder i USA og rundt om i verden.

Efter produktionen komme du ned i et lille rum hvor du dels godt må tage billeder, men hvor der også bydes på en lille smagsprøve.

På vej ud er der selvfølgelig en gift shop, hvor du finder et bredt udvalg af Ben & Jerry’s merchandise.

Udenfor er der en lille iskiosk, hvor du kan købe et bredt udvalg af deres is mm. Her finder du flere varianter som dels aldrig når til Danmark, men også smagsoplevelser der er langt imellem i USA.

Jeg valgte en Brown Sugar and Butter is i formiddagssolen.

Ben & Jerry’s mange smagsvarianter

Som butiksejer har du selv stor indflydelse på, hvilke varianter du fører. Du skal blot købe minimum 10 stk. Pint bægre, for at få dem leveret. Det betyder også, at du som privatperson kan yde lidt indflydelse på din lokale Ben & Jerry’s pusher og måske få dem til at tage en variant hjem som du er vild med.

Jeg er selv en sucker for nye varianter og køber også Ben & Jerry’s nogle gange i løbet af en roadtrip, hvis jeg finder en variant jeg ikke har prøvet før. Selvom jeg har krydset en del af listen, så er Chocolate Fudge Brownie stadig min go-to Ben & Jerry’s ice cream.

I Danmark koster et bæger (en pint) typisk 60 kr. I USA kan du finde en pint i de fleste supermarkeder til omkring 3-4 dollars. Den høje pris i Danmark skyldes ikke at iden fragtes hele vejen fra USA. Den is du kan købe i Danmark, er produceret i Europa (bl.a. er der en stor fabrik i Holland).

Ben & Jerry’s smagskirkegård

En lille kuriøsitet ved Ben & Jerry’s, er deres smagskirkegård.
Ben & Jerry’s lancerer 5-6 nye smage hvert år – og pensionere lige så mange.

På smagskirkegården kan du gå på opdagelse i deres repetoiare af isvarianter som ikke længere er på markedet. Der er nogle specielle imellem (hvilket nok var årsag til de ikke blev et hit) og flere hvor det blot var tid til at skifte ud med noget nyt.

Og selvfølgelig har Ben & Jerry’s lidt sortbrogede køer ved fabrikken (og et stort solcelle anlæg).

Mere info om Ben & Jerry’s isfabrik

Det kræver ikke reservation eller køb af billet på forhånd for at komme på den lille rundtur på Ben & Jerry’s isfabrikker. Her kan du finde mere info om Ben & Jerry, inkl. åbningstider og priser på rundture.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Jelly Belly Factory Tour

Jelly Belly factory er et besøg værd for slikmunde i alle aldre. Det er gratis at se hvordan millioner af jelly beans bliver til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada