Ben & Jerry’s fabriksrundtur

Ben & Jerry’s isfabrik er en skønt stop for børn i alle aldre og alle der er vild med is. Rundturen er fin, de mange varianter gør det til et godt stop.

3. juni, 2016

Ben & Jerry’s fra morgenstunden

Jeg startede dagen med et par timers kørsel på Interstates. Målet var byen Waterbury i staten Vermont.
Mere præcis Ben & Jerry’s ice cream factory.

Interstates blev til highways og efter nogle idylliske strækninger ankom jeg til Waterbury og Ben & Jerry’s.

Rundtur på Ben & Jerry’s isfabrik

For 4 dollars (prisen 24. Februar, 2019) kan du komme på rundtur på fabrikken. Den er på en halv times tid og dækker baggrund og historie samt et kig til produktionen. Der må ikke tages billeder på selve turen, men produktionen forklares godt og er den i gang kan du se flere af processerne.

Ben & Jerry’s isfabrik i Waterbury er mest for turister og har ikke en særlig stor produktion. Tæt ved i Burlington, ligger Ben & Jerry’s store fabrik i dette område af USA, men de har produktion flere steder i USA og rundt om i verden.

Efter produktionen komme du ned i et lille rum hvor du dels godt må tage billeder, men hvor der også bydes på en lille smagsprøve.

På vej ud er der selvfølgelig en gift shop, hvor du finder et bredt udvalg af Ben & Jerry’s merchandise.

Udenfor er der en lille iskiosk, hvor du kan købe et bredt udvalg af deres is mm. Her finder du flere varianter som dels aldrig når til Danmark, men også smagsoplevelser der er langt imellem i USA.

Jeg valgte en Brown Sugar and Butter is i formiddagssolen.

Ben & Jerry’s mange smagsvarianter

Som butiksejer har du selv stor indflydelse på, hvilke varianter du fører. Du skal blot købe minimum 10 stk. Pint bægre, for at få dem leveret. Det betyder også, at du som privatperson kan yde lidt indflydelse på din lokale Ben & Jerry’s pusher og måske få dem til at tage en variant hjem som du er vild med.

Jeg er selv en sucker for nye varianter og køber også Ben & Jerry’s nogle gange i løbet af en roadtrip, hvis jeg finder en variant jeg ikke har prøvet før. Selvom jeg har krydset en del af listen, så er Chocolate Fudge Brownie stadig min go-to Ben & Jerry’s ice cream.

I Danmark koster et bæger (en pint) typisk 60 kr. I USA kan du finde en pint i de fleste supermarkeder til omkring 3-4 dollars. Den høje pris i Danmark skyldes ikke at iden fragtes hele vejen fra USA. Den is du kan købe i Danmark, er produceret i Europa (bl.a. er der en stor fabrik i Holland).

Ben & Jerry’s smagskirkegård

En lille kuriøsitet ved Ben & Jerry’s, er deres smagskirkegård.
Ben & Jerry’s lancerer 5-6 nye smage hvert år – og pensionere lige så mange.

På smagskirkegården kan du gå på opdagelse i deres repetoiare af isvarianter som ikke længere er på markedet. Der er nogle specielle imellem (hvilket nok var årsag til de ikke blev et hit) og flere hvor det blot var tid til at skifte ud med noget nyt.

Og selvfølgelig har Ben & Jerry’s lidt sortbrogede køer ved fabrikken (og et stort solcelle anlæg).

Mere info om Ben & Jerry’s isfabrik

Det kræver ikke reservation eller køb af billet på forhånd for at komme på den lille rundtur på Ben & Jerry’s isfabrikker. Her kan du finde mere info om Ben & Jerry, inkl. åbningstider og priser på rundture.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top