Oatman på Route 66

Oatman er en tidligere mineby på Route 66, kendt for æsler der går frit i byen. Oatman ligger i bjergene i det vestlige Arizona nær Kingman.

11 sep, 2022

Turen til Oatman

Oatman ligger i Black Mountains i Mohave-ørkenen, ikke langt fra grænsen til Californien og Nevada. Det er en naturskøn køretur, især hvis du ankommer via Route 66, også kendt som “The Mother Road.” Vejen til Oatman er snørklet med fantastiske udsigter over ørkenen og bjergene.

Et besøg i Oatman på den historiske Route 66, er en rejse tilbage til en autentisk del af det gamle vesten. Denne charmerende by, der engang var et blomstrende centrum for minedrift, er nu mest kendt for sine vilde æsler, der frit vandrer gennem byens gader.

Oplevelser i Oatman

Oatman er en levende tidskapsel, og her kan du bl.a. opleve:

Vilde æsler
Oatmans mest berømte beboere er de vilde æsler, der stammer fra minearbejdernes pakdyr. De er vant til mennesker og vandrer frit omkring i byen, hvor de ofte interagerer med besøgende. De er som regel flinke nok, men vær altid opmærksom på dem, specielt hvis du rejser med børn. Du skal også rette dig efter eventuelle anvisninger mht. fodring, og ikke dele ud af dine egne snacks.

Gunfight i Oatman
I løbet af højsæsonen byder Oatman på daglige forestillinger, hvor lokale skuespillere klæder sig ud og genskaber gunfights og andre scener fra det Vilde Vesten, som underholder og uddanner besøgende om områdets historie. Det er en type oplevelse du kan opleve i andre byer rundt om i USA, bl.a. Cody, WY.

Butikker og restauranter
Oatman’s hovedgade bugner med butikker og boder, der sælger alt fra lokale håndværk til souvenirs. Der er også restauranter og snackbarer, hvor man kan smage lokale delikatesser.

Historiske bygninger
Mange af Oatmans originale bygninger står stadig, herunder hotellet og postkontoret, som tilføjer en autentisk følelse af historie til dit besøg.

Historien om Oatman

Oatman startede som et teltlejr i de tidlige 1900-tal under områdets guldfeber. Byen boomede i 1915, da guld blev fundet i området, og blev hurtigt et blomstrende minecenter. På sit højdepunkt havde Oatman en befolkning på over 10,000 mennesker. Men ligesom mange minebyer, aftog Oatman’s betydning, da minerne lukkede, og befolkningen faldt drastisk.

I dag lever Oatman primært af turisme, tiltrækker besøgende fra hele verden med sin historiske charme og unikke oplevelser. Byen bevarer en stærk forbindelse til sin fortid gennem bevaring af dens historiske bygninger og traditioner, hvilket gør et besøg i Oatman til en ægte rejse tilbage i tiden og en hyldest til Route 66’s gyldne dage.

Videre af Route 66

Jeg kom til Oatman fra vest og fortsatte af Route 66 mod Kingman efter mit stop. Turen tager dig gennem bjergene ad snørklede veje og gode udsigter her og der. Undervejs kan du spotte levn fra Route 66’s storhedstid. Et af de større levn er Cool Springs Station.

Besøg Oatman på Route 66

Oatman er et must-see stop hvis du kører Route 66 og er ikke den store afstikker fra den klassiske roadtrip rute på vestkysten. Her kan du se hvor Oatman ligger.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Guadalupe Mountains National Park

Besøget i guadalupe National Park blev kort fordi et rigtig besøg kræver en dags hiking i området. Dagen bød også på frokost ude midt i ingenting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada