Golden Gate Bridge og Fog City Diner

Et grundigt kig på Golden Gate Bridge i dagslys og solnedgang og en lækker middag på Fog City Diner i downtown San Francisco.

19. sep, 2012

Sidste Highway 1 inden storbyen

Der var godt 200 km fra Fort Brag ned til San Francisco. Turen gik først et stykke ad Highway 1, hvor der var kig til stillehavet flere steder. Senere drejede vi fra Highway 1 og krydsede ind i landet til Highway 101.

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Mendocino vinområde

Inden vi ramte den og betydelig mere trafik, kom vi igennem Mendocino vinområde der, ligesom det mere kendte Napa Valley, ligger nord for San Francisco.

Shopping og frokost i Sausalito

Kort før vi nåede ned til Golden Gate Bridge, gjorde vi stop i Sausalito for at shoppe lidt.
Fristet af boudin og deres signaturret – Bread Bowl Clam Chowder – nuppede vi også en frokost inden vi fortsatte det sidste lille stykke ned til Golden Gate Bridge.

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Oplevelser ved Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge kan opleves på et utal af måder. Når du kommer fra nord ligger det store besøgscenter på venstre hånd. Her er der nogle gode kig til broen og adgang til at gå ud på den.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-10

På en solrig dag, som vi var heldige at have denne dag, er der en imponerende udsigt over San Francisco bay, Alcatraz og byen.
Det larmer på broen. De seksvejbaner og tusindvis af biler støjer en del, og det blæser ofte kraftigt på broen.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-9

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-17

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Fra besøgscenteret (eller parkeringspladser på den anden side af vejen) er det muligt at krydse under broen over til den anden side.

For at komme op i højden og få nogle gode billeder af broen, vil jeg dog anbefale at køre op på bakken, da der er et pænt stykke at gå.

Vi kørte ikke helt op, men fandt et spot et stykke oppe og fik nogle gode billeder.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-18

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-19

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-20

At krydse Golden Gate Bridge i bil

Vi skulle videre ind mod San Francisco til vores hotel og krydsede Golden Gate Bridge i sydgående retning, hvor der skal betales toll.

Her kan du se en bid video der viser vores krydsning af broen.

Golden Gate Toll Road

Golden Gate Bridge er en betalingsbro når du krydser den i sydgående retning (ind mod byen), men du kan gratis krydse den på vej nord på (ud af byen).
Betaling på broen er fuldautomatisk og foregår via nummerpladen. Hvis du skal over broen ind mod byen, så læs nærmere her om Golden Gate Toll Road og udlejningsbiler.

Dyr overnatning i San Francisco

Vores hotel lå ikke super centralt i San Francisco. Jeg havde ikke været opmærksom på den største konference i SF – Dreamforce – som betød stort set alt var booket. Jeg havde først kigget overnatning fire dage i forvejen, da vi først der vidste hvornår vi ville ankomme. Det betød, at for at vi kunne overnatte til en nogenlunde pris (178 dollars), så måtte vi tage til takke med et hotel i udkanten af byen, ved det sydvestlige hjørne af Golden Gate Park – dog med kig til Stillehavet, hvis vi åbnede vores dør.

Golden Gate Bridge ved solnedgang

På trods af gode offentlige transportmuligheder, måtte vi fra dette sted ty til vores bil når vi skulle ind til byen. Det skulle dog vise sig at være helt fint, og allerede samme aften, da vi skulle ind til byen for at spise, fik vi nogle flere uventede billeder af Golden Gate Bridge, fordi den nemmeste vej var ned forbi broen.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-23

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-26

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Fog City Diner

Jeg havde fundet en klassisk diner i San Francisco som så interessant ud. Den igger lidt væk fra Pier 39 og Fishermans Wharf så ikke så overrendt af turister. Stedet har klassiske neon lys og er Art Deco af udtryk, men her slutter fordommene om en diner. Indvendigt er atmosfæren mere som i en lidt mere eksklusiv restaurant med pænt klædte tjenere, men stadig med båse og mulighed for at sidde i baren. Maden var super og jeg vil godt anbefale stedet hvis du er i området.

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-31

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-30

golden_gate_san_francisco_roadtrip_2012-28

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Overnatning i San Francisco

San Francisco er en dyr by at overnatte i. Du kan godt finde overnatning til en nogenlunde pris downtown, men det vil være nogle af de dyreste på din roadtrip. Byer er dyrere at overnatte i, men det opvejes af de billige moteller du kan finde på din roadtrip. Her kan du finde overnatninger i San Francisco.

Det kan være du kan spare penge ved at vælge AirBnb i SF. AirBnb har et godt udvalg i storbyerne. Hvis du vil bruge AirBnb (ikke kun på din roadtrip) kan du her spare 34 dollars på din første booking (hvis den er på mere end 75 dollars).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jesper Hougaard says:

  Hej René, tak for alle dine gode råd.

  Til sommer skal vi fire afsted på vores CA roadtrip. Vi har planlagt 3 overnatninger i San Francisco, og planlægger de klassiske oplevelser: Fishermans Wharf, Alcatraz, Chinatown, Golden Gate Bridge, Cable cars, Lombard street – og lidt vinsmagninger i Sonoma/Mendocino ind imellem. Vi har reserveret værelse på et hotel tæt på Union Square for ca. 2.800 kr/overnatning. Hertil kommer naturligvis p-afgift på 200-250 kr/døgn – altså en basispris på 3.000 kr/døgn inden vi overhovedet er startet på alt det sjove. Vi er derfor kommet i tvivl om vi gør det rigtige, og istedet skulle vælge et hotel/motel uden for byen, evt. nord for Golden Gate, eller øst for San Francisco. Kan du fortælle lidt om fordelene ved at bo tæt på centrum, så det kan retfærdiggøre den høje pris?

  • @ Jesper

   Man vinder tid ved at bo centralt.

   SF er en dyr by at bo i, så der kan være gode penge sparet på at bo lidt uden for downtown. Der er gode offentlige transportmuligheder i SF, men det er en stor by at komme rundt i, så regn med god tid til at nå rundt.

   Jeg boede selv her sidst jeg var i byen og det tog 30 minutter at komme ind til Fishermans Wharf. http://goo.gl/maps/DZAa4

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top