The Big Texan og 2 kg steak

Den store bøf står højt på listen hos mange roadtrippere. The Big Texan i Amarillo serverer en af de største. Måske kan du endda spise den gratis.

23 aug, 2017

Amarillo i musik og på tallerkenen

Byen Amarillo er udødeliggjort i en George Strait sang, men er du ikke til country, så kender du måske byen for dens store bøffer på The Big Texan. Mere præcist den 72 oz (2 kg) steak du kan få gratis, hvis du spiser den + det løse, på under en time.

The Big Texan er et velbesøgt steakhouse som serverer noget godt kød og tilbehør, og har diverse add-ons i form af aktiviteter, underholdning og en bar (med eget brewery).

I restauranten bænkes du ved langborde og rundt mellem de mange gæster som kommer og går og alt personalet der suser rundt, går der en lille band (guitar, fiddle og bas) og tager requests til en lille intimkoncert ved din plads.

Den berømte bøf på 2 kg

Har du appetitten, kan du prøve kræfter med bøffen på 2 kg. Du skal dog op på scenen til skue for alle.

Jeg var på Big Texan i 2011 da jeg kørte Route 66.
Den gang var jeg heldig at en lille englænder havde mod på at prøve sig med den store bøf.
Det tilføjer lidt ekstra underholdning til din middagsoplevelse, og da der dengang var udsigt til han ville klare det, blev det kun bedre jo længere ind i den tildelte time (og bøf) han kom.
Her kan du læse hvordan det gik dengang.

Der var tomt på scenen denne gang, men så kom et stort selskab med australske og new zealandske unge ind på The Big Texan. Ikke mindre end syv af de unge mennesker ville prøve kræfter med den store bøf.

Der var højde og drøjde på nogle af de der satte sig og de gik til det med godt mod. Opildnet af deres store selskab af rejsekammerater gik de til den.

Der gik dog ikke lang tid, før det stod klart at ingen af dem ville klare udfordringen. Der var simpelthen ikke stort nok indhug i kødet, til at de kunne komme i mål, for det løse skal også spises. Mange prøver – kun få kommer i mål.

Hurtigspisere på The Big Texan

Joey Chestnut, en kendt konkurrencespiser, havde rekorden på The Big Texan en overgang. Han spiste måltidet på 8 minutter og 52 sekunder.

I 2015 kom en unremarkeble kvinde ind og smadrede den rekord. Nuppede en 72 oz bøf på 4 minutter – og spiste så to mere. 20 minutter i alt for tre bøffer + det løse. Se detaljerne på billedet.

Overnatning på The Big Texan

Jeg boede ikke på The Big Texan motel denne gang, men går du all in på oplevelsen, så kan du booke dig ind her, så du ikke skal så langt med en kæmpe bøf i maven.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

JFK – The Sixth Floor Museum

The Sixth Floor Museum i Dallas fortæller historien om tragedien da JFK blev skudt. Forløbet gennemgåes minut for minut med kig til gerningsstedet.

Snow Cap drive-in i Seligman på Route 66

Kort før Seligman i Arizona, starter den længste uafbrudte Route 66 strækning. Man kører fra interstate ved afkørsel 139 ved Crookton Road og følger Route 66 ind til Seligman. Her mødes man af Snow Cap Drive-in, som er et must stop på Route 66.

Bilfærgen ud af Galveston

Med en bilfærge fra Galveston, kunne jeg starte min roadtrip med lidt bedre udsigt langs kysten end tilbage mod Houston og trafik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada