Frokost i Chloride Ghost Town

Chloride blev et skævt afbræk på en lang dag på vejen. Chloride er ikke forladt, men beboes kun af få i dag. Havde 5000 indbyggere i sin storhedstid.

2 april, 2015

En finurlig by på min bucket list

Chloride er endnu en af de byer jeg havde på mine lister over steder jeg skulle forbi, hvis ruten bragte mig i nærheden.

Las Vegas var ikke et planlagt stop da vi fløj til USA den 21. marts, 2015 på denne tur, men kom det da vi rykkede lidt rundt og fik det passet ind.

Det betød, at vi kunne holde ind forbi Chloride, da vi ville køre mod Las Vegas på en strækning som de fleste ikke kommer forbi hvis de kører den klassiske roadtrip rute eller kører mellem Los Angeles og Las Vegas.

En lang dag på vejen

Vores tidlige Pink Jeep Tour i bjergene ved Sedona betød der var god tid til at køre nogle lange stræk mod Las Vegas fra Sedona. Google maps siger 5 timer til den tur (uden stop), men der skulle et par korte pauser og en langt til frokost, så det løb nok op i 7 inden vi ramte Las Vegas.

Fra Sedona skulle vi først nord på mod Flagstaff.

Den hurtigste rute er også den bedste og bjergevejen nordpå byder både på hårnålesving og Slide Rock Park. Den sprang vi dog over denne gang og stoppede istedet ind forbi en rasteplads hvor der var gang i salg af håndarbejde

Derfra gik det lige ud.

Først nord på til Flagstaff og så vest på ad I-40.

Havde tiden været til det, så ville Williams være et oplagt stop, og endda et godt sted til en frokost på en af de klassiske diners på Route 66.

Det samme gælder Seligman, hvor du kan følge Route 66 til Kingman.

Der skulle dog spares tid, så vi holdt os til I-40 uden stop til Kingman og videre nord på ad Highway 93 mod Las Vegas.

Chloride – en skæv Ghost Town

En ghost town er ikke en by som er helt forladt og ubeboet. Det er også betegnelsen for en by som en gang havde mange indbyggere, men kun en lille håndfuld indbyggere er tilbage.

Det er præcis hvad Chloride er.

Det er en gammel sølvmine by som i sin storhedstid havde 5000 indbyggere i slutningen af 1800-tallet. Nu er der omkring 300 indbyggere tilbage.

Bygningerne fra dengang stod forladte og pga. klimaet, godt bevaret.
Desværre brændte det meste af byen i 1929 og der er kun sporadiske bygninger fra den tid tilbage.

Chloride ligger 32 km nord for Kingman, AZ (og så 7 km inde i ødemarken) på highway 93 mellem Kingman og Las Vegas.

For turisterne, der finder vej ind til Chloride, er der en lille fake western by, som ikke er original, men saloon, bordel mm. er nok en god repræsentation af hvad du kunne finde i byen i den storhedstid.

Ellers er det byens “skævhed” den lever på i dag. Der er masser af detaljer rundt om i udsmykning og forladte bygninger og lidt udstillinger om livet i gamle dage.

Chili cheeseburger til frokost

Vi havde brug for at komme lidt væk fra den bagende sol, slukke tørsten og finde lidt frokost.

Der er ikke nogen fast food steder i Chloride, men Digger Dave’s havde hvad vi havde brug.
(Digger Dave’s hedder The Prospector i dag).

Indenfor sad vi i baren og nød en chili cheeseburger og gik på opdagelse i alt det lokalet var udsmykket med.

Mens vi sad i baren, kom et ung par ind. Deres bil kunne ikke køre mere end 25 mph og de var på jagt efter auto-hjælp. De havde set skiltet på hovedvejen (som er en øde strækning) og kørt 4 miles ind til Chloride, blot for at opdage at der ikke er et autoværksted her.

De skulle tilbage til hovedvejen og 12 miles længere mod nord for at finde noget – eller modsat 10 miles tilbage til Kingman.
Ved ikke hvad det endte med, men de skulle ende i Las Vegas hos noget familie.

Pit-stop inden Las Vegas

På vores videre færd mod Vegas mødte vi et par gamle flydere. Fordi man kører og kører, holder ind, tanker, holder pause mm. på en roadtrip, så havde vi faktisk overhalet dem 3 gange siden Flagstaff.

Bilerne var pænt langt hjemmefra, da der stod British Columbia (Canada) på pladerne.

Ghost Towns på din roadtrip

Som nævnt er definitionen af ghost towns ikke at de er øde og forladte og du kan opleve både øde og delvist beboede ghost towns rundt om på din roadtrip.

Nogle ghost towns er velbevarede som Bodie Ghost Town, CA.
Andre får lov at forfalde af sig selv som Rhyolite, NV.
I Texas ligger en Ghost Town a la chloride. Det er Terlingua. Den ligger tæt ved Big Bend National Park og jeg har været forbi Terlingua Ghost Town et par gange på mine ture gennem Texas.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top