Frokost i Chloride Ghost Town

Chloride blev et skævt afbræk på en lang dag på vejen. Chloride er ikke forladt, men beboes kun af få i dag. Havde 5000 indbyggere i sin storhedstid.

2 april, 2015

En finurlig by på min bucket list

Chloride er endnu en af de byer jeg havde på mine lister over steder jeg skulle forbi, hvis ruten bragte mig i nærheden.

Las Vegas var ikke et planlagt stop da vi fløj til USA den 21. marts, 2015 på denne tur, men kom det da vi rykkede lidt rundt og fik det passet ind.

Det betød, at vi kunne holde ind forbi Chloride, da vi ville køre mod Las Vegas på en strækning som de fleste ikke kommer forbi hvis de kører den klassiske roadtrip rute eller kører mellem Los Angeles og Las Vegas.

En lang dag på vejen

Vores tidlige Pink Jeep Tour i bjergene ved Sedona betød der var god tid til at køre nogle lange stræk mod Las Vegas fra Sedona. Google maps siger 5 timer til den tur (uden stop), men der skulle et par korte pauser og en langt til frokost, så det løb nok op i 7 inden vi ramte Las Vegas.

Fra Sedona skulle vi først nord på mod Flagstaff.

Den hurtigste rute er også den bedste og bjergevejen nordpå byder både på hårnålesving og Slide Rock Park. Den sprang vi dog over denne gang og stoppede istedet ind forbi en rasteplads hvor der var gang i salg af håndarbejde

Derfra gik det lige ud.

Først nord på til Flagstaff og så vest på ad I-40.

Havde tiden været til det, så ville Williams være et oplagt stop, og endda et godt sted til en frokost på en af de klassiske diners på Route 66.

Det samme gælder Seligman, hvor du kan følge Route 66 til Kingman.

Der skulle dog spares tid, så vi holdt os til I-40 uden stop til Kingman og videre nord på ad Highway 93 mod Las Vegas.

Chloride – en skæv Ghost Town

En ghost town er ikke en by som er helt forladt og ubeboet. Det er også betegnelsen for en by som en gang havde mange indbyggere, men kun en lille håndfuld indbyggere er tilbage.

Det er præcis hvad Chloride er.

Det er en gammel sølvmine by som i sin storhedstid havde 5000 indbyggere i slutningen af 1800-tallet. Nu er der omkring 300 indbyggere tilbage.

Bygningerne fra dengang stod forladte og pga. klimaet, godt bevaret.
Desværre brændte det meste af byen i 1929 og der er kun sporadiske bygninger fra den tid tilbage.

Chloride ligger 32 km nord for Kingman, AZ (og så 7 km inde i ødemarken) på highway 93 mellem Kingman og Las Vegas.

For turisterne, der finder vej ind til Chloride, er der en lille fake western by, som ikke er original, men saloon, bordel mm. er nok en god repræsentation af hvad du kunne finde i byen i den storhedstid.

Ellers er det byens “skævhed” den lever på i dag. Der er masser af detaljer rundt om i udsmykning og forladte bygninger og lidt udstillinger om livet i gamle dage.

Chili cheeseburger til frokost

Vi havde brug for at komme lidt væk fra den bagende sol, slukke tørsten og finde lidt frokost.

Der er ikke nogen fast food steder i Chloride, men Digger Dave’s havde hvad vi havde brug.
(Digger Dave’s hedder The Prospector i dag).

Indenfor sad vi i baren og nød en chili cheeseburger og gik på opdagelse i alt det lokalet var udsmykket med.

Mens vi sad i baren, kom et ung par ind. Deres bil kunne ikke køre mere end 25 mph og de var på jagt efter auto-hjælp. De havde set skiltet på hovedvejen (som er en øde strækning) og kørt 4 miles ind til Chloride, blot for at opdage at der ikke er et autoværksted her.

De skulle tilbage til hovedvejen og 12 miles længere mod nord for at finde noget – eller modsat 10 miles tilbage til Kingman.
Ved ikke hvad det endte med, men de skulle ende i Las Vegas hos noget familie.

Pit-stop inden Las Vegas

På vores videre færd mod Vegas mødte vi et par gamle flydere. Fordi man kører og kører, holder ind, tanker, holder pause mm. på en roadtrip, så havde vi faktisk overhalet dem 3 gange siden Flagstaff.

Bilerne var pænt langt hjemmefra, da der stod British Columbia (Canada) på pladerne.

Ghost Towns på din roadtrip

Som nævnt er definitionen af ghost towns ikke at de er øde og forladte og du kan opleve både øde og delvist beboede ghost towns rundt om på din roadtrip.

Nogle ghost towns er velbevarede som Bodie Ghost Town, CA.
Andre får lov at forfalde af sig selv som Rhyolite, NV.
I Texas ligger en Ghost Town a la chloride. Det er Terlingua. Den ligger tæt ved Big Bend National Park og jeg har været forbi Terlingua Ghost Town et par gange på mine ture gennem Texas.

Andre roadtrip oplevelser:

København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada