Slide Rock Park, Arizona

Temperaturen og landskabet ændrede sig på vejen mod Sedona. Stoppede ved den seværdige Slide Rock State Park på vejen.

4. jan, 2013

Kold nat og frossent vand

Temperaturen var faldet til minus 16 i løbet af natten og det kunne mærkes. Var nødt til at lægge håndklæder ved foden af døren for at hold på varmen og undgå iskold træk.

Jeg havde ikke fået tømt bilen helt for drikkevarer, så de var frosne. Havde heller ikke fået GPS med ind, så den ville ikke starte før efter nogen tid (hvor den var blevet varmet lidt ved at jeg sad på den.

slide_rock_park_roadtrip_2013-1

Næsen mod syd

Jeg vidste dog nogenlunde hvor jeg skulle hen: syd på mod Sedona.

Dagen før havde jeg bestilt en Pink Jeep tur ved Sedona (kan du huske at jeg nævnte Pink Jeeps oppe ved Grand Canyon?) så havde en lille times kørsel foran mig.

slide_rock_park_roadtrip_2013-2

Seværdig tur mod Sedona

Turen fra Flagstaff ned til Sedona er en super seværdig tur med snoede bjergveje og markante gule og røde klipper.

slide_rock_park_roadtrip_2013-3

slide_rock_park_roadtrip_2013-4

Det går ned ad fra Flagstaff, så sneen forsvinder langsomt og temperaturen stiger. Ikke meget, men nok til at det kan mærkes.

Slide Rock State Park

Vejen følger Oak Creek sydpå mod Sedona og du krydser floden flere steder på vejen derned.
Et af de mest spetakulære steder den krydses er ved Slide Rock State Park.

slide_rock_park_roadtrip_2013-7

Stedet var lukket for biler da jeg var forbi, så måtte parkerer i vejkanten. Der er ellers en stor parkeringsplads ved stedet, som fyldes hurtigt i sommermånederne, da det er et populært sted.

slide_rock_park_roadtrip_2013-5

Fra min parkeringsplads lidt væk, fulgte jeg en sti gennem buskadset ned til indgangen.

View af floden og kløften

Fra vejbroen, som krydser floden, er det et view up stream og du fornemmer hvorfor det er så populært et sted. Idyllisk ser det ud og i sommervarmen er floden populær at bade i. Navnet Slide Rock kommer fra de naturlige vandrutchebaner som er i området. Stenenes overflader bliver simpelthen glatte i vandet og du kan glide ned af flere strækninger.

slide_rock_park_roadtrip_2013-8

Der er bygninger, en lille park, borde og bænke, udstillinger og sågar en lille butik, så stedet er en attraktion for mere end den smukke natur, men det er floden og de polerede klipper der trækker.

slide_rock_park_roadtrip_2013-9

slide_rock_park_roadtrip_2013-10

Ned til floden ved Slide Rock Park

Som nævnt et badested, så du kan komme helt ned til vandet. Sikkert mere vand i højsæsonen, men lidt er også godt – specielt en vinterdag hvor det ikke er sjovt at falde i.

Klik for fuld størrelse.
Klik for fuld størrelse.

slide_rock_park_roadtrip_2013-16

Jeg brugte lidt tid på at udforske området og eksperimenterer lidt med billeder af floden og området.

slide_rock_park_roadtrip_2013-17

slide_rock_park_roadtrip_2013-18

slide_rock_park_roadtrip_2013-19

Udforsk kløften ved Slide Rock State Park

Fra nedgangen er det muligt at bevæge sig et godt stykke op i kløften. Lidt inde ved nogle flade klippe områder ligger en toiletbygning. Det så ud som om det var muligt at komme tilbage på stien ved at kravle lidt på klipperne i stedet for at gå tilbage, så jeg tog chancen og kravlede op, da jeg havde noget jeg skulle nå i Sedona.

slide_rock_park_roadtrip_2013-20

slide_rock_park_roadtrip_2013-21

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Sequoia National Park

Dagen bød på kæmpe træer i Sequoia National Park og endeligt et møde med en bjørn. En rigtig vild bjørn, kun få meter fra den sti vi gik på.

2 Comments

 1. Hej Rene,

  Tusind tak for en rigtig spændene rejse blog. Vi er en familie på 5, og står over for et 4-ugers ophold/roadtrip til Californien i juli/august måned. Derfor har vi søgt din rigtig gode hjemmeside som har masser af gode tips og råd – den er blevet flittigt læst. Jeg har dog et par spørgsmål som jeg ikke har kunnet finde svar på i din blog som jeg håber at du kan være behjælpelig med at uddybe.
  Vi har på nuværende tidspunkt booket fly billetter og langt de fleste overnatninger og vil nu i gang med at booke ture – hermed vores spørgsmål!

  Vi har planlagt at køre fra Los Angeles til Lake Havasu som er første overnatning på roadtrippet. Er booket.
  • Dernæst til Grand Canyon village/South Rim hvor vi har booket 2 overnatninger. Er booket.
  • Videre til Monument Canyon hvor vi har booket overnatning på Gouldning Lodge, 1 overnatning. Er booket.
  • Videre til Page – 1 overnatning (planlægger at booke snarest)
  • Og dernæst til Hurricane – 1 overnatning. (planlægger at booke snarest)
  • Herefter til Las Vegas/Death Valley/Yosemite/SFO og retur LA. Er booket.

  Vores overvejelser går I retning af de mange ture man kan komme på ved hver attraktion I forbindelse med vores overnatninger, i.e. rafting, helikopter, bustur osv. Vi kan jo I princippet booke en tur hvert eneste sted som til sidst sikkert vil blive en smule ensformigt og ikke mindst dyrt. Vi tænker her specifikt på turene som tilbydes ved Sedona, Grand Canyon, Monument Valley, Page, Hurricane, Death Valley & Yosemite. Er der nogle ture som du vil anbefale her, og er der af disse steder nogle hvor det er fint egnet at klare på egen hånd/bil? Det er meget svært at gennemskue fra computeren hvad der kan lade sig gøre. Håber du kan give et råd?

  Og lige et spørgsmål til, vi har planlagt at køre fra Death Valley til Yosemite via Lone Pine & Bodie/Ghost Town i et hug. Hvis vi tager afsted ved 0700 om morgen fra hotellet i Furnace Creek skulle det vel være muligt – eller hvordan?

  Vi håber du har tid til at svare på vores spørgsmål.

  Mvh
  Frank

  1. @ Frank

   For flere af tingene vil jeg bestille efterhånden som i nærmer jer. Så ved i bedre om i har tid/lyst.

   Ture i de fleste nationalparker (Park Ranger led) kan ikke bestilles på forhånd. Her dukker man blot op når de starter. Er der begrænsninger, kører de flere steder med first-come-first-serve.
   Ex. er i i parken kl 10, kan i tilmelde jer en tur kl 13.

   Nogle steder kan det være en fordel at booke på forhånd, bl.a Page, hvor turene til Antelope Canyon er begrænsede.

   Hvis i allerede har en dato på en by/nationalpark i vil være, så book de ting som er specielle. Ex. en Pink Jeep Tour i Sedona. Kan være der er tid på dagen, men kan være i skal vente nogle timer på en ledig tur.

   Jeg kender ikke til diverse busture rundt i GC eller Yosemite (har kun oplevet disse på egen hånd), men er der noget som ser interessant ud, og i alligevel har booket overnatning, så bestil. Vælg evt. at lægge turene tidligt eller sent, så i har en mere fleksibel dag at planlægge efter, så i ikke skal være tilbage et sted midt på dagen.

   Ture med begrænsede antal deltagere vil jeg booke på forhånd – ex. hvis i vil ned i GC.

   Hvordan i “bider” DV over er lidt et temperament spørgsmål. Der er flest stop fra LV ud til Furnace Creek (inde i DV, ikke rigtig før), så der er strækninger uden det vilde fra Furnace (når i er ude af DV) til Yosemite. Dog er Lone Pine og Whitney Portal nogle fine stop. Måske ikke så meget Manzanar.

   Turen gennem Yosemite til Yosemite Valley er ren postkort, så der går hurtigt meget tid med at stoppe op.
   Her kan du læse hvor lang tid ting tager (beskrivelse af turen fra Yosemite Valley og ud til Bishop): https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada