Bodie Ghost Town og Mono Lake

Da vi kom helt ud af Yosemite National Park skulle vi videre sydpå mod Death Valley, men havde planlagt en lille omvej til Bodie Ghost Town.

Grusvej til Bodie Ghost Town

Der er 25 miles til Bodie fra Lee Vinning. Det meste foregår på en ny og lækker landevej, men det sidste stykke er på grus, så det tager alligevel lidt tid at komme derud. Grusvejen kan fint køres i almindelig bil.Bodie Ghost Town var en stor by

Bodie ligger helt for sig selv ude midt i ingenting. I dag er Bodie kun 5% af sin oprindelige størrelse, så det har været lidt af en by i sin tid. Men ikke en helt ufarlig by. Der var mange dødsfald i byen (næsten dagligt) og det var langt fra naturlige årsager der var skyld i de fleste.

Forbudt område i Bodie Ghost Town

På en skråning bagest i byen kan man se det område som var den primære grund til, at en by kunne eksisterer herude: guldminen. Området er lukket af pga. sundhedsfare, så det må opleves lidt på afstand (man kan godt komme tættere på end billedet).

Resten af byen kan man komme helt tæt på.

Forfald og restaurering i Bodie

Nogle ting har fået lov at stå som de blev efterladt og er med tiden gået i forfald. Andre ting har klaret årene nogenlunde.

Der arbejdes på at bevare og restorere mange af bygningerne så byen kan bestå mange år frem. Mest tydeligt er arbejdet med byens kirke, som snart står som ny.

Spøgelsesbyen Bodie

Den største charme ved Bodie er Ghost Town delen. Pga. forfaldet og efterladte genstande, kan man få lang tid til at gå med at gå rundt og kigge på detaljer fra en by-gone tid.

Bodie som foto-destination

Bodie Ghost Town er et sandt slaraffenland for foto-interesserede og vi mødte bl.a. en masse tyskere som havde fundet alle objektivere og stativer frem fra gemmerne og taget med.

Bodie har et hav af muligheder for nogle gode billeder og man kan få lang tid til at gå med at lege med lys/skygge, detaljer, landskabet, overflader mm.

Mono Lake

På vores vej videre ned mod Bishop gjorde vi stop ved Mono Lake. Det er en saltvandsø som er knap 800.000 år gammel, men som næsten forsvandt da LA ændrede på vandet i området.

Naturen er ikke så ophisende, men såen gemmer på nogle underlige formationer (tufa towers) som kommer til syne ved lavvande. Man er vist ikke helt klar over hvordan de dannes.

Mod Bishop

Fra Mono Lake var der en god times kørsel til Bishop, hvor vi ville slå lejr for natten. Det er en stor, åben highway med 70 mph som går lidt op og ned. Ca. halvvejs så vi blink nede midt på en bakke. Et par politibiler holdt og spærrede den ene vejbane. Der holdt en 18-wheeler i rabatten og nogle almindelige biler. Det var tydeligvis en ulykke, men først da vi passerede så vi cyklisten der lå midt på vejen og blev stabiliseret af en betjent. Der var ingen bremsespor, så det lignede en soloulykke, Det var en nedkørsel på 6%, så en cyklist kan få god fart på.
Vi gættede på han ville blive hente af helikopter, men et kvarter senere kom en ambulance susende i modsat retning.

Days Inn i Bishop

I Bishop tjekkede vi ind på en Days Inn for natten. Bishop var et gensyn for os, da vi også overnattede her i 2005, hvor vi kørte den modsatte vej.

klassiske_rute_01

Klik på billedet for at se komplet kort.

number_31_orOplevelsen ovenfor er fra et af de mange stop på den klassiske roadtrip rute på USA’s vestkyst. Den klassiske rute er oplagt til en tre ugers roadtrip i USA. Den byder på et varieret udvalg af oplevelser med bl.a store og små byer, kyststrækninger, strand, ørken, skov, bjerge, interstates, highways og byways.

Her kan du se et detaljeret kort over ruten og alle oplevelserne på den klassiske roadtrip rute som bl.a inkluderer San Francisco, Highway 1, Hearst Castle, Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, Antalope Canyon, Hoover Dam, Las Vegas, Death Valley og Yosemite National Park m.fl.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

9 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Karina says:

  Hej
  Vi (2 voksne og 2 børn på 11 og 16 år) er i gang med at planlægge vores tur til USA til sommer, hvor vi skal køre fra Las Vegas til Los Angeles via San Francisco.
  Fra Las Vegas vil vi køre gennem Death Valley og videre til Bishop, hvor vi vil overnatte. Dagen efter vil vi besøge Guldgraver byen Bodie på vores vej til Yosemite View Lodge. Er denne rute “realistisk” ifht afstanden eller har du et andet forslag? Og vil du anbefale guldgraverbyen?
  Hilsen Karina

  • @ Karina

   Jeg kørte selv fra Yosemite Valley via Bodie til Bishop på en dag. Kommer i tidligt op og afsted, er det ikke umuligt. Specielt hvis i skal overnatte i Yosemite Valley og dermed har den/de næste dage til at opleve den. På den måde er der tid til at stoppe de forskellige steder gennem Tioga Pass.

   Bodie vil jeg halt klart anbefale. Det er en af de bedste ikke-turistede ghost towns i USA. Der er ikke nogen aktiviteter derude, men en masse interessante deltaljer, som du kan se på billederne.

   Her kan du se køreturen gennem Tioga Pass: https://www.renefrederiksen.dk/2012/09/12/yosemite-natl-park-og-tioga-pass/

   Vær opmærksom på, at turen gennem Tioga Pass først åbner sidst på foråret/først på sommeren. Se her hvornår vejen er åbnet de senere år: https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/tiogaopen.htm

 2. Nikolaj says:

  Hej Rene. Som alle andre vil jeg gerne starte med at rose dig for din hjemmeside. Det er virkelig et flot stykke arbejde du har lavet her!
  En kammerat og jeg skal afsted på den klassiske rundtur på vestkysten her d. 14. august, og vi har egentlig styr på alt det overordnede.
  Jeg har med stor interesse læst om de spøgelsesbyer du beskriver, og vi kunne godt tænke os at besøge en af dem.
  Jeg ved det er subjektivt, men hvis du skulle anbefale én spøgelsesby, hvilken ville du så vælge at besøge? Bodie, Calico, Rhyolite eller en fjerde? Og evt. hvorfor?
  På forhånd tak.

  • @ Nikolaj

   Tak for ros.

   Jeg vil anbefale Bodie.

   Rhyolite er meget lille og ikke meget anderledes and nogle af de forladte bygninger i kommer forbi på jeres tur.

   Calico er mest interessant hvis i har børn med. Den er restaureret og indrettet med butikker og underholdning så den Ghost Town følelse af noget forladt og oplevelse af en tidslomme, er gået tabt.

   • Peter Paaske Juul says:

    jeg vil uden blusel gå skridtet videre og sige, at hvis man kun har mulighed for Calico, skal man spare tiden og pengene og komme videre. En række træhuse på en asfalteret vej – alle indrettet med souvenir-butikker og småklamme fast food-restauranter, det er, hvad det er.

 3. Anne says:

  Hej Rene

  Vi skal på familie besøg i LA i juni/juli og har i den forbindelse planlagt en roadtrip nordpå

  Planen er at vi kører fra LA til Yosemite – 2 overnatninger
  Fra Yosemite via Bodie til enten Lake Tahoe eller direkte til Reno
  Fra Reno – nordpå mod mt Shasta
  Fra mt Shasta retur mod kysten 1-2 overnatninger undervejs
  SF – 2 overnatninger i SF
  Fra SF ad highway 1 til LA – med 2 overnatninger undervejs

  Er strækket Yosemite – Reno for langt, eller skal vi tage en overnatning både i Lake Tahoe og Reno – og hvor lang tid skal vi påregne at bruge i Bodie?

  Nogen forslag til must sees?

  Las Vegas, Grand Canyon, Hoover Dam, Caligo, San Diego har vi været i, så dem tager vi ikke med denne gang.

  med venlig hilsen Anne

  • @ Anne

   Regn med en time i Bodie.

   Det er nok i overkanten at køre Yosemite helt til Reno. Lake Tahoe kan i godt køre til, men i ankommer sent på dagen, så ikke tid til at opleve stedet før dagen efter, så i kan kun nå Tahoe og køre til Reno på en dag.

   Lassen Volcanic Natl. Park er værd at tage med.

   Hvis interessen er der, så ligger der en alternativ overnatningsmulighed lidt inde i Oregon ikke langt fra hvor i kører vest på mod kysten.

 4. Camilla Rindal says:

  Vi har nu fået forkortet vores tur lidt, og det ser ud til vi bare må nuppe en tur mere året efter.
  Hvad ville du sige til denne rute på en måned? Hvis der er tid til det, ville vi også meget gerne opleve en “Ghost town”, ligesom Bodie Ghost Town eller noget lignende, og evt andre spændende attraktioner hvis du kan anbefale nogle som vi bare MÅ opleve på vores vej.

  http://tinypic.com/r/256qwro/8

  Mvh Camilla

  • @ Camilla

   At inkluderer Mount Rushmore er at stramme den lidt. Hvis i kan holde jer nede på et par overnatninger i SF, LA og Las Vegas, så er der nok dage at tage af.

   Har tegnet ruten lidt anderledes end jeres: http://bit.ly/1zFRBQF

   Fra San Francisco ud til Monument Valley kan du se alle attraktionerne på mit kort over den klassiske rute.

   Fra Monument Valley til mount Rushmore skal i nok gå lidt på kompromis for at nå det, men turen gemmer på flere oplevelser. Ruten jeg har tegnet er den mest direkte og går ikke forbi alle disse:

   Arches National Park
   Mesa Verde
   Durango & Silvertov
   Great Sand Dunes National Park / Zapata Falls
   Royal Gorge
   Pikes Peak
   Denver

   Oppe ved Mount Rushmore er der også Crazy Horse monumentet.

   På vej til Yellowstone er der Devils Tower og Cody. I Cody er der Rodeo hver aften sommeren igennem og cowboy shootout ved Irma Hotel om eftermiddagen.

   I Yellowstone skal i bruge to overnatninger.

   På vej tilbage mod Las Vegas er der Bryce Canyon og Zion.

   Fra Las Vegas er turen igen som afbilledet på det klassiske kort med de attraktioner der er sat ind, incl. Bodie Ghost Town.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top