Shasta Dam og Klamath Falls

En kort transport-dag mellem Redding og Klamath Falls bød på en stor dæmning og hyggelige småbyer.

Research efter oplevelser

Efter en lang dag og tøjvask dagen før tog vi en rolig dag med få stop og færre kilometer.

Der var ikke de store ting planlagt inden afgang fra Redding. Vi brugte morgenen på en stor morgenmad og google ruten op til Klamath Falls.

På nær et par småbyer, hvoraf jeg var blevet anbefalet en hjemmefra, Mt. Shasta, så lå der ikke det store på vejen. Jeg fik dog opsnuset en dæmning, som kun lå en lille afstikker væk.

Shasta Dam

Vi havde set dæmninger før, både Hoover og Grand Coulee Dam – sidsnævnte er større end Hoover, men det er nogle utrolige bygningsværker og man kan som regel komme helt tæt på, så vi tog afstikkeren.

Efter en kort tur væk fra den store vej kom vi op til Shasta Dam Visitor Center. På vejen havde vi fået et par glimt af dæmningen lidt fra oven og den ser nu imponerende ud i landskabet, selvom det er en stor menneskeskabt betonklods.

September var lidt udenfor sæson for områdets attraktioner, så der var kun rundvisning hver anden time, og vi ramte lige præcis skævt ind og ville ikke vente. Vi så en info film fra dæmningen konstruktion og så lidt på udstilingen og dæmningen inden vi tog videre.

I-5 nordpå

Turen videre nordpå mod Klamath Falls gik først via I-5. Vi kunne se Mt. Shasta lige siden dæmningen og der var gode kodak moments flere steder på ruten. Trafikken var sparsom og vi holdt godt med pauser og slappede af.

Burrito i Mt. Shasta

Vi ankom til byen Mt. Shasta omkring frokost. Vi indtog den lille, hyggelige ´downtown´ og fandt en hyggelig lille snask med udeservering – med kig til bjerget.

En joint af en by

Fra Mt. Shasta forlod vi I-5 og kørte af landevejen op mod Klamath Falls. På vejen kom vi forbi en lille by ved navn Weed (ukrudt eller marijuana).

Klamath Falls

Vi ankom sidst på eftermiddagen uden booking på hånden. Havde set på google maps, at der lå et Quality Inn downtown, så tanken var at bo der. Efter at have gået lidt rundt i byen, valgte vi dog at finde noget lidt væk. Der var ikke noget at komme efter i midtbyen, så ingen grund til at betale mere her. Desuden skulle vi shoppe lidt til de næste dages tur, så vi kørte til udkanten, hvor overnatning typisk er billigere og muligederne for mad, supermarkeder mm. er større.

Vildt msnge kryb

Vi fandt et Days Inn, tjekkede ind og slappede af resten af dagen. Da mørket faldt på gik vi rundt om hjørnet til en lokal diner og spiste en lidt kedelig aftensmad. Da vi ville skylle det ned med lidt Ben & Jerry, oplevede vi en afsindig mængde kryb. Heldigvis holdt de sig til de kraftige lyskilder, så vi listede tilbage på værelset og tændte først lyset da vi var sikkert indenfor.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top