Route 66 og Cars on the Route

Route 66 går gennem et lille hjørne af Kansas. Det er bl.a. her du finder du finder Cars on the Route, som var inspiration til filmen Cars.

19 aug, 2017

Via Route 66 mod solformørkelsen

Fra Bentonville og Walmart Museet gik turen nord på mod Wichita, Kansas.

Ruten disse dage blev bestemt – og løbende ændret – af solformørkelsen. Som vejrudsigten så ud, var det Nebraska der bød på de bedste muligheder for at opleve en skyfri solformørkelse.

Fra Bentonville, Arkansas var der for langt til Nebraska på én dag, så Wichita, Kansas var valgt som overnatningsby. Turen til Wichita blev en dag på vejen, med et ikonisk stop på Route 66.

Route 66 og Cars on the Route

Fra Arkansas kørte vi først stik nord til Joplin, Missouri. Her kørte vi på Route 66 og fulgte den ind i Kansas.
Route 66 kører gennem otte stater fra Chicago til Los Angeles, men strækningen går kun gennem et lille hjørne af Kansas. Måske derfor, har de gjort sig ekstra umage med at komme på kortet.

En tur på Route 66 er ikke komplet uden et stop i Galena, Kansas. Her står bl.a Bumle fra filmen Cars og venter på dig.

Disney kom forbi da de researchede til filmen Cars, og det der dengang hed 4 Women on the Route (nu Cars on the Route) var hvor de bl.a. fandt inspiration til figuren Bumle (Tow Mater).

Jeg besøgte også Galena i 2011, da jeg kørte hele Route 66 og Bumle og besøget den gang er stadig en af de oplevelser jeg husker bedst fra Route 66.

Route 66 holder liv i Galena

Galena som by har ikke så meget at byde på. Som flere små byer på Route 66 og i resten af USA, bliver mere forladt og meget får lov at forfalde. Der er dog en lille hovedgade og fordi Route 66 kører gennem byen, så står den pænere end mange andre byer af tilsvarende størrelse.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Frokost i Kansas

Turen videre gennem Kansas mod Wichita bød på landlig idyl. Kansas er en flad landbrugsstat. Det betyder naturen ikke er så ikonisk. Fordi vi skulle krydse staten lidt skævt undgik vi motorvejen det meste af vejen. Det betød at roadtripfølelsen rigtig indfandt sig.

Det betød også at dagens hjemmesmurte frokost blev nydt i den fri natur.

Her kan du læse mere om frokost i det fri på din roadtrip.

Tøjvask på din roadtrip

Wichita var midtvejs på turen, så havde booket et hotel hvor vi kunne vaske tøj.
Der er Guest Laundry på de fleste hoteller og moteller og du har klaret en vask i løbet af et par timer.

Jeg har vasket tøj på hoteller og moteller flere gange rundt om i USA og Canada. En enkelt gang gjorde jeg det på et af de store kasinohoteller i Las Vegas. Her kan du læse om hele processen med guest laundry, mønter og vaskepulver.

Aftensmad inkluderet i overnatningsprisen

Til vores glædelige overraskelse var der også gratis mad og drikke inkluderet i vores hotelpris.
Der var tre drinks/øl/vand eller vin samt adgang til en ganske fin dinner buffet.

Det betød vi kunne slappe helt af på hotellet uden at skulle ud og finde mad, mens tøjet blev vasket.

Det er hotelkæden Drury Inn & Suites der har denne praksis med at have aftensbuffet på hotellet. Ikke det billigste hotel, men adgang til mad og drikke opvejer den ekstra pris.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cadillac Ranch på Route 66

Vi satte vores tydelige præg på alle ti biler under vores besøg på Cadillac Ranch på Route 66. Vi kom forberedt med spraymaling, gummihandsker og hjemmelavet stencil.

Oatman på Route 66

Oatman er en tidligere mineby på Route 66, kendt for æsler der går frit i byen. Oatman ligger i bjergene i det vestlige Arizona nær Kingman.

2 Comments

  1. Hej. Har du ting vi må se i Missouri og staterne deromkring.
    Vi overvejer en tur dertil.

    Vh Karen-Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada