Geografiske midtpunkt og Lebanon

En lang tur gennem Kansas og Nebraska bød bl.a. på det geografiske midtpunkt i USA. Landskabet fejlede ikke noget, men ikke mange stop.

20 aug, 2017

Transportdag mod solformørkelsen

Dagen før solformørkelsen gik turen fra Wichita, Kansas til Ainsworth, Nebraska. Planen var at se solformørkelsen i Nebraska.

Med 8 timers kørsel, var der ikke planlagt nogle stop denne dag. Det er dog også et område der ikke er kendt for de store ikoniske ting, så ikke så meget at stoppe efter.

USAs Geografiske Midtpunkt

Samme morgen, på en Facebook Live ved hotellet i Wichita, blev jeg tippet om USAs Geografiske Midtpunkt. Kendte det ikke, men det var ikke en omvej denne dag.

Det geografiske midtpunkt er stedet hvor du står i centrum af de 48 sammenhængende stater (Lower 48).

Du finder nemt det geografiske midtpunkt med en GPS, ellers ligger det tæt ved byen Lebanon i det nordlige Kansas.

Stedet er markeret med et fint lille stop. Et flag markerer selve punktet og du kan nyde din frokost ved overdækkede bord og bænke.

Stedet gemmer også på et lille kapel med en gæstebog.

Lebanon, Kansas

Hvad du ikke finder ude ved det geografiske midtpunkt, er offentlige toiletter. Dem finder du dog lidt væk i byen Lebanon.

Vi brugte nogle minutter i Lebanon, men en søndag eftermiddag i en slidt by med få indbyggere sker der ikke meget. Selvom byens turistkontor var åben, var der ingen på kontoret og vi mødte ingen på vores tur gennem byen.

Frokost erstattet af fast food

I Red Cloud, NE var det tid til frokost. I den meget lille men idylliske bymidte nuppede vi en sandwich på Subway og gik på opdagelse i byen. Havde egentlig smurt frokost til denne dag, men lod den være i køletasken til senere.

Forrudevask på lejebilen

Afhængig af hvornår du er på roadtrip, og hvilket område du kører i, kan der være mange insekter der møder deres endelig på din forrude. I områder med mange insekter, vasker jeg ofte forrude et par gange i løbet af dagen. Dels for udsynet, men primært fordi, jeg tager billeder ud af vinduerne når vi kører.

Inden vi fortsatte nord på fra Kansas ind i Nebraska, fik forruden en grundig rens. Det holdt dog ikke mange kilometer, inden de første bugs atter var splattet på forruden.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top