Geografiske midtpunkt og Lebanon

En lang tur gennem Kansas og Nebraska bød bl.a. på det geografiske midtpunkt i USA. Landskabet fejlede ikke noget, men ikke mange stop.

20 aug, 2017

Transportdag mod solformørkelsen

Dagen før solformørkelsen gik turen fra Wichita, Kansas til Ainsworth, Nebraska. Planen var at se solformørkelsen i Nebraska.

Med 8 timers kørsel, var der ikke planlagt nogle stop denne dag. Det er dog også et område der ikke er kendt for de store ikoniske ting, så ikke så meget at stoppe efter.

USAs Geografiske Midtpunkt

Samme morgen, på en Facebook Live ved hotellet i Wichita, blev jeg tippet om USAs Geografiske Midtpunkt. Kendte det ikke, men det var ikke en omvej denne dag.

Det geografiske midtpunkt er stedet hvor du står i centrum af de 48 sammenhængende stater (Lower 48).

Du finder nemt det geografiske midtpunkt med en GPS, ellers ligger det tæt ved byen Lebanon i det nordlige Kansas.

Stedet er markeret med et fint lille stop. Et flag markerer selve punktet og du kan nyde din frokost ved overdækkede bord og bænke.

Stedet gemmer også på et lille kapel med en gæstebog.

Lebanon, Kansas

Hvad du ikke finder ude ved det geografiske midtpunkt, er offentlige toiletter. Dem finder du dog lidt væk i byen Lebanon.

Vi brugte nogle minutter i Lebanon, men en søndag eftermiddag i en slidt by med få indbyggere sker der ikke meget. Selvom byens turistkontor var åben, var der ingen på kontoret og vi mødte ingen på vores tur gennem byen.

Frokost erstattet af fast food

I Red Cloud, NE var det tid til frokost. I den meget lille men idylliske bymidte nuppede vi en sandwich på Subway og gik på opdagelse i byen. Havde egentlig smurt frokost til denne dag, men lod den være i køletasken til senere.

Forrudevask på lejebilen

Afhængig af hvornår du er på roadtrip, og hvilket område du kører i, kan der være mange insekter der møder deres endelig på din forrude. I områder med mange insekter, vasker jeg ofte forrude et par gange i løbet af dagen. Dels for udsynet, men primært fordi, jeg tager billeder ud af vinduerne når vi kører.

Inden vi fortsatte nord på fra Kansas ind i Nebraska, fik forruden en grundig rens. Det holdt dog ikke mange kilometer, inden de første bugs atter var splattet på forruden.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Kedelige Kansas

Kansas havde ikke meget at byde på, på den strækning vi havde valgt. Til gengæld gav den os en god benzinøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada