Stor blåhval og Pops på Route 66

Vi var allerede godt proppet med indtryk og oplevelser fra Route 66 da vi nåede ind i Oklahoma. Målet var at nå til Oklahoma City inden aften og da dagen allerede havde været lang, gjorde vi kun få stop og hentede lidt tid ved at benytte Interstate en gang imellem.

Blåhval i Catoosa på Route 66

Vi havde dog nogle korte stop undervejs ved nogle af de mindre kendte ting på Route 66.
En klassiker gjorde vi dog stop ved, nemlig The Big Blue Whale. En gang et vandforlystelsessted, men i dag må man ikke bade i vandet. Det er ikke mange år siden stedet så helt anderledes ud. Det var ikke blevet vedligeholdt, malingen var fadet og det hele var groet til, men ligesom så mange andre steder på Route 66 er stedet blevet restaureret af ildsjæle med støtte fra private.


The Round Barn i Arcadia på Route 66

Et stykke før Oklahoma City var vi tilbage på Route 66 for at komme forbi The Round Barn. Den er nu ikke det vilde (tog end ikke et billede) men lidt længere henne lå det vi egentligt kørte efter: Pops

Pops på Route 66

Pops er en tankstation, en kunstinstallation og en diner samlet i en lækker kombinationen. Pops har ikke det historiske islæt men er helt klart et besøg værd (og skal Route 66 bestå i fremtiden er nye tiltag som disse nødvendige).

Vi kom hen under aften og blev mødt af den store sodavandsflaske i den nedgående sol.

Stedet har en meget moderne arkitektur og udstilling af flere tusinde sodavand (Pops) som er imponerende at se på fra alle vinkler.

Det kan godt være Pops har benzin i standerne, men det er maden og sodavandene folk de kommer efter. Vi var der på en tirsdag aften og måtte vente 15 minutter på et bord og selvom klokken var hen ved otte så strømmede folk til.

Jeg prøvede to nye ting: Fried okra og onion fried burger.
Fried okra er en lille grøntsag som friture steges. Smager friskt og falder ikke så tungt som almindelige fritter. Onion fried burger er en oklahoma ting. I gamle dage da der ikke var så meget kød til rådighed blandede man masser af løg i kødet og stegte det. Det resulterede i en bøf med flere nuancer af løg som tilføjer en sødme til bøffen og burgeren.

Vi kunne selvfølgelig ikke tager derfra uden et par pops, så vi blandede en six pack til vores videre Route 66 rejse.

Pops har, ifølge deres hjemmeside, godt 500 forskellige sodavand på hylderne.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gary’s Sinclair servicestation på Route 66

En af de mest utrolige servicestationer på Route 66 er en Sinclair station i byen Gay Parita. Vi fik snakket et øre af og kom også forbi Carthage og deres ikoniske Route 66 Drive-In biograf.

Grand Canyon Caverns på Route 66

Når man forlader interstate og følger Route 66 på den nordlige bue mellem Seligman og Kingman kommer man for alvor ud på landet. Og bedst som man ikke tror der er noget at opleve dukker Grand Canyon Caverns op.

Meramec Caverns på Route 66

Vi besluttede os for at forlade St. Louis tidligt så vi kunne komme væk inden myldertidstrafikken og ud til Meramec Caverns så vi der så tidligt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada