Stor blåhval og Pops på Route 66

Vi var allerede godt proppet med indtryk og oplevelser fra Route 66 da vi nåede ind i Oklahoma. Målet var at nå til Oklahoma City inden aften og da dagen allerede havde været lang, gjorde vi kun få stop og hentede lidt tid ved at benytte Interstate en gang imellem.

Blåhval i Catoosa på Route 66

Vi havde dog nogle korte stop undervejs ved nogle af de mindre kendte ting på Route 66.
En klassiker gjorde vi dog stop ved, nemlig The Big Blue Whale. En gang et vandforlystelsessted, men i dag må man ikke bade i vandet. Det er ikke mange år siden stedet så helt anderledes ud. Det var ikke blevet vedligeholdt, malingen var fadet og det hele var groet til, men ligesom så mange andre steder på Route 66 er stedet blevet restaureret af ildsjæle med støtte fra private.


The Round Barn i Arcadia på Route 66

Et stykke før Oklahoma City var vi tilbage på Route 66 for at komme forbi The Round Barn. Den er nu ikke det vilde (tog end ikke et billede) men lidt længere henne lå det vi egentligt kørte efter: Pops

Pops på Route 66

Pops er en tankstation, en kunstinstallation og en diner samlet i en lækker kombinationen. Pops har ikke det historiske islæt men er helt klart et besøg værd (og skal Route 66 bestå i fremtiden er nye tiltag som disse nødvendige).

Vi kom hen under aften og blev mødt af den store sodavandsflaske i den nedgående sol.

Stedet har en meget moderne arkitektur og udstilling af flere tusinde sodavand (Pops) som er imponerende at se på fra alle vinkler.

Det kan godt være Pops har benzin i standerne, men det er maden og sodavandene folk de kommer efter. Vi var der på en tirsdag aften og måtte vente 15 minutter på et bord og selvom klokken var hen ved otte så strømmede folk til.

Jeg prøvede to nye ting: Fried okra og onion fried burger.
Fried okra er en lille grøntsag som friture steges. Smager friskt og falder ikke så tungt som almindelige fritter. Onion fried burger er en oklahoma ting. I gamle dage da der ikke var så meget kød til rådighed blandede man masser af løg i kødet og stegte det. Det resulterede i en bøf med flere nuancer af løg som tilføjer en sødme til bøffen og burgeren.

Vi kunne selvfølgelig ikke tager derfra uden et par pops, så vi blandede en six pack til vores videre Route 66 rejse.

Pops har, ifølge deres hjemmeside, godt 500 forskellige sodavand på hylderne.

Andre roadtrip oplevelser:

Grafitti på Cadillac Ranch

Cadillac Ranch er ikke en oprindelig Route 66 oplevelse, men er blevet et must-see stop. Tag spraymaling med og sæt dit personlige præg.

Tow Mater i Galena på Route 66

Selvom Route 66 strækningen gennem Kansas kun er 13 miles lang, så byder den på en masse oplevelser, men størst af alle er nok Tow Mater fra filmen Cars. Han står i Galena.

Los Angeles til Lake Havasu City

Turen fra Los Angeles til Lake Havasu er manges første rigtige roadtrip strækning. Turen ud af LA og gennem et øde landskab til Lake Havasu, er en god start på en roadtrip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada