Oklahoma City Memorial og Route 66 museer

En stærk og desværre alt for aktuel mindepark i Oklahoma City og Route 66 museer var noget af dagens program fra Oklahoma City til Amarillo, Texas på Route 66.

Oklahoma City Memorial

Jeg havde faktisk ikke haft Oklahoma City Memorial på listen over ting på Route 66. Havde mere haft kig på ting som The Stockyards og Capitol Building. Det ændrede de tragiske begivenheder i Oslo på og vi brugte morgenen ved Memorial og museet.

Vi havde en lang dag foran os, så vi var taget tidligt ind til Oklahoma Memorial for at kunne se parken inden museet åbnede så vi kunne bruge tiden bedst muligt.

Der hvor der i 1995 stod de offentlige bygninger og parkeringspladser som blev sprunget væk, ligger der i dag en mindepark. I en af de overlevende bygninger er der indrettet et museum.

Da vi ankom var der over hundrede marine soldater som fik en guidet tur af en ranger. Han fortalte om forløbet om morgenen den 19. april 1995.


Ved begge ender af parken står en sort indgang som har 9:01 på den ene og 9:03 på den anden. Bomben sprang 9:02 så alt mellem de to spænder over den tragisk begivenhed og og er en hyldest til de døde, overlevende og redningsarbejderne.Museet er indrettet som en tidslinie hvor man starter klokken 06:30 og slutter sidst på dagen og hele forløbet er gennemgået. Der er mange personlige beretninger og genstande fra den gang og en del af bygningen er stadig som den så ud da bomben sprang.


Det er en stærk oplevelse at besøge stedet og med begivenhederne i Oslo er det desværre en endnu mere aktuel hændelse.

Route 66 museer

Vi lagde Oklahoma City bag os go kørte mod Amarillo. Der var ikke de store ting på programmet. Der ligger to museer på strækningen. Et i Clinton, OK og et i Elk City, OK.
Af de to er vil jeg kun anbefale det i Clinton. Selvom det ikke er et super stort museum, så har det en række interessante Route 66 informationer og så har de en OK gift shop. Det i Elk City er en del af et større museum, som desværre er temmelig sølle. Route 66 delen indeholder meget lidt ny viden om ruten og biler, diner indretninger og billeder er alle set før.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top