Oklahoma City Memorial og Route 66 museer

En stærk og desværre alt for aktuel mindepark i Oklahoma City og Route 66 museer var noget af dagens program fra Oklahoma City til Amarillo, Texas på Route 66.

Oklahoma City Memorial

Jeg havde faktisk ikke haft Oklahoma City Memorial på listen over ting på Route 66. Havde mere haft kig på ting som The Stockyards og Capitol Building. Det ændrede de tragiske begivenheder i Oslo på og vi brugte morgenen ved Memorial og museet.

Vi havde en lang dag foran os, så vi var taget tidligt ind til Oklahoma Memorial for at kunne se parken inden museet åbnede så vi kunne bruge tiden bedst muligt.

Der hvor der i 1995 stod de offentlige bygninger og parkeringspladser som blev sprunget væk, ligger der i dag en mindepark. I en af de overlevende bygninger er der indrettet et museum.

Da vi ankom var der over hundrede marine soldater som fik en guidet tur af en ranger. Han fortalte om forløbet om morgenen den 19. april 1995.

Ved begge ender af parken står en sort indgang som har 9:01 på den ene og 9:03 på den anden. Bomben sprang 9:02 så alt mellem de to spænder over den tragisk begivenhed og og er en hyldest til de døde, overlevende og redningsarbejderne.Museet er indrettet som en tidslinie hvor man starter klokken 06:30 og slutter sidst på dagen og hele forløbet er gennemgået. Der er mange personlige beretninger og genstande fra den gang og en del af bygningen er stadig som den så ud da bomben sprang.


Det er en stærk oplevelse at besøge stedet og med begivenhederne i Oslo er det desværre en endnu mere aktuel hændelse.

Route 66 museer

Vi lagde Oklahoma City bag os go kørte mod Amarillo. Der var ikke de store ting på programmet. Der ligger to museer på strækningen. Et i Clinton, OK og et i Elk City, OK.
Af de to er vil jeg kun anbefale det i Clinton. Selvom det ikke er et super stort museum, så har det en række interessante Route 66 informationer og så har de en OK gift shop. Det i Elk City er en del af et større museum, som desværre er temmelig sølle. Route 66 delen indeholder meget lidt ny viden om ruten og biler, diner indretninger og billeder er alle set før.

Andre roadtrip oplevelser:

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada