Route 66 – New Mexico

Route 66 i New Mexico strækker sig over cirka 604 kilometer og er fuld af naturlig skønhed, historiske vartegn og charmerende små byer.

Route 66 gennem New Mexico

Når du kører vestpå fra Glenrio på Texas/New Mexico grænsen, bevæger Route 66 sig gennem et område kendt som High Plains. Dette område er kendt for sit flade, tørre landskab med spredte kløfter og græsarealer.

Den første større by du vil nå i New Mexico er Tucumcari, der er kendt for sine mange historiske Route 66 moteller og skilte. Fra Tucumcari fortsætter Route 66 vestpå til Santa Rosa, en by omgivet af semi-ørken landskab, og kendt for sine naturlige søer.

Vest for Santa Rosa ændres landskabet gradvist, fra sletter til mere bakkede områder. Du vil nu køre mod nord til Santa Fe. Den oprindelige Route 66 (fra 1926 til 1937) gik nordpå til Santa Fe. I 1937 skiftede Route 66 kurs og kørte direkte til Albuquerque.
Santa Fe er New Mexicos state capital og beliggende ved foden af Sangre de Cristo-bjergene. Det omkringliggende landskab er præget af bakkede terræner, tørre skovområder og bjerglandskaber. Byen selv er kendt for sin Pueblo-stil arkitektur og sin blomstrende kunstscene.

Efter et besøg i Santa Fe vil den oprindelige Route 66 tage dig sydpå igen til Albuquerque, den største by i New Mexico, beliggende i Rio Grande-dalen, omgivet af bjerge på den ene side og høje mesaer (flade bjergtoppe) på den anden.

Overordnet set, fra Glenrio til Santa Fe, tager Route 66 dig gennem en betagende række landskaber, fra de flade og tørre High Plains, gennem semi-ørkenområder, til det mere bakkede og bjergagtige landskab omkring Santa Fe.

Kort over Route 66 i staten Mexico

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i New Mexico.

Byen i to stater på Route 66

Du starter din tur i New Mexico i den lille grænseby Glenrio. Dette er et vartegn langs Route 66, da byen er halvt i Texas og halvt i New Mexico. Glenrio var engang et pulserende stop på vejen, men er nu mest kendt for sine forladte bygninger.

Moteller og skilte på Route 66

Dit første store stop i New Mexico er Tucumcari, kendt for sine vintage Route 66 moteller, herunder det ikoniske Blue Swallow Motel, der er et af de ældste stadig fungerende moteller langs ruten. Byen har også et Route 66 Museum, hvor du kan lære mere om ruten’s historie.

Se mere om moteller og skilte på Route 66.

Søer på Route 66

Derefter går turen videre til Santa Rosa, kendt som “City of Natural Lakes”. Her kan du tage en dukkert i Blue Hole, en cirkulær naturlig blå sø.

Adobe arkitektur på Route 66

Før 1937, gik Route 66 gennem Santa Fe, den ældste stats-hovedstad i USA. Selvom Route 66 officielt blev omlagt uden om Santa Fe i 1937, er det stadig værd at tage turen op til byen. I Santa Fe kan du besøge byens historiske distrikt, se adobe-arkitektur og udforske lokale gallerier og butikker.

Se mere om Santa Fe og Adobe Arkitektur på Route 66.

Breaking Bad på Route 66

Efter Santa Fe er dit næste stop Albuquerque, den største by i New Mexico. I Albuquerque kan du besøge det gamle byområde, som har historiske adobe bygninger og et pulserende natteliv. Du kan også besøge National Museum of Nuclear Science & History, som fortæller historien om atomalderen.

Albuquerque er også blevet en populær destination for fans af TV serien Breaking Bad. En TV serie i dag, optages ofte ikke hvor den skal forestille at foregå. Det var ikke tilfældet med Breaking Bad, hvor meget af serien er optaget i Albuquerque og omegn.

Se mere om Albuquerque på Route 66.

Indfødtes kultur på Route 66

Dit sidste stop i New Mexico er Gallup. Gallup er kendt for sin rige indfødte amerikanske kultur. Her kan du udforske indianske handelsposter, kunstgallerier og historiske steder. Gallup er også hjemsted for en historisk togstation, der nu er blevet omdannet til et kulturcenter.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cadillac Ranch på Route 66

Vi satte vores tydelige præg på alle ti biler under vores besøg på Cadillac Ranch på Route 66. Vi kom forberedt med spraymaling, gummihandsker og hjemmelavet stencil.

Oatman på Route 66

Oatman er en tidligere mineby på Route 66, kendt for æsler der går frit i byen. Oatman ligger i bjergene i det vestlige Arizona nær Kingman.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada