Route 66 – Texas

Route 66 i Texas strækker sig omkring 186 miles (300 kilometer) gennem den nordlige del af Texas, fra byen Shamrock i øst til byen Glenrio i vest​​.

Route 66 gennem Texas

Når du starter i Shamrock, er du i Texas Panhandle, et område kendt for sine flade, vidtstrakte sletter. Regionen er domineret af landbrugsjord, herunder både afgrøder og omfattende kvægbrug. Du vil se store marker med hvede, majs og bomuld, samt græsarealer, hvor kvæg græsser.

Byen Amarillo, som ligger omtrent midt på Route 66’s strækning gennem Texas, er et vigtigt byområde og en bemærkelsesværdig skillelinje på rejsen. Vest for Amarillo finder du Palo Duro Canyon (https://www.renefrederiksen.dk/2020/10/19/palo-duro-canyon-texas/), den næststørste kløft i USA efter Grand Canyon. Selvom Route 66 ikke direkte passerer denne naturlige attraktion, er det et fantastisk syn, der er tæt nok på at være en bemærkelsesværdig del af oplevelsen.

Efter Amarillo strækker Route 66 sig videre gennem byer som Vega og Adrian, inden den når Glenrio ved grænsen til New Mexico. Landskabet her er stadig præget af High Plains: fladt, åbent land så langt øjet rækker, punkteret her og der af floder, åer og kløfter.

Overordnet set er Route 66’s passage gennem Texas domineret af det store, flade landskab i High Plains, med sine endeløse horisonter, landbrugsarealer og spredte byer og småbyer. Det er et landskab, der indfanger både den barske skønhed og det landbrugsmæssige hjerte af det amerikanske sydvest.

Kort over Route 66 i staten Texas

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Texas.


Vis stort kort

Art Deco tankstation på Route 66

Efter at have krydset grænsen fra Oklahoma, begynder din tur gennem Texas i Shamrock. Et must-see her er den historiske Conoco Tower Station og U-Drop Inn Café, en af de mest fotograferede steder langs Route 66. Bygningen, der er bygget i 1936, er et godt eksempel på art deco-arkitektur og er nu et besøgscenter.

Se mere om Conoco Tower Station på Route 66.

Pigtråd på Route 66

Derefter fortsætter du til McLean. Her kan du besøge Devil’s Rope (Barbed Wire) Museum, som har en stor samling af pigtråd og dets historie, samt det gamle McLean-Alanreed Historical Museum.

Det skæve tårn på Route 66

Dit næste stop er Groom, hvor du vil se det skæve vandtårn, som er blevet et velkendt vartegn langs Route 66. Du kan også stoppe ved “The Cross of Our Lord Jesus Christ”, som er et af de største kors i den vestlige halvkugle.

Se mere om det skæve vandtårn på Route 66.

Bug Ranch på Route 66

I Conway finder du “Bug Ranch”, et kunstværk, der parodierer den berømte Cadillac Ranch. Det består af fem Volkswagen Beetles, der er begravet i jorden, næser ned.

Se mere om Bug Ranch på Route 66.

Kæmpe steaks i Amarillo på Route 66

Efter Conway kommer du til Amarillo, den største by langs Route 66 i Texas. Her kan du besøge det historiske distrikt i San Jacinto for at se nogle af de velbevarede bygninger fra 1920’erne og 1930’erne. Sørg for at stoppe ved Big Texan Steak Ranch, hvor du kan prøve den berømte 72 oz steak – det er gratis, hvis du kan spise det hele på en time!

Se mere om Big Texan på Route 66.

Cadillac Ranch på Route 66

Vest for Amarillo ligger Cadillac Ranch, en berømt offentlig kunstinstallation, der består af ti halvbegravede Cadillac-biler. Du er velkommen til at tilføje din egen grafitti til bilerne.

Se mere om Cadillac Ranch på Route 66.

Midpoint på Route 66

Fortsæt vestpå, og du vil nå Adrian, hjemsted for Midpoint Café. Dette er præcis midtpunktet af Route 66, lige langt fra Chicago og Los Angeles. Caféen er kendt for sin “ugly crust” pie og 1950’ernes atmosfære.

Se mere om Midpoint på Route 66.

Spøgelsesby på Route 66

Efter Adrian fortsætter du til Glenrio, en spøgelsesby på grænsen mellem Texas og New Mexico. Dette sted, der engang var et pulserende stop langs Route 66, er nu mest kendt for sine forladte bygninger, som giver et spændende indblik i ruten’s fortid.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

dallas neon sign at southfork ranch

Southfork Ranch – tv-serien Dallas

JR, Bobby, Clif og Sue Ellen er klassiske karakterer fra tv-serien Dallas. Delvis optaget på en ranch i Dallas, Texas og og et besøg værd hvis du kan huske serien.

2 Comments

  1. Hej René.

    Jeg spurgte dig for lidt tid siden, om du rejste alene og om du nogensinde følte dig ensom? Overvejer at rejse alene selv, men er i tvivl om, hvorvidt det bliver sjovt, når man ikke kan dele sine oplevelser med nogen?
    Denne gang har jeg krydset af, så jeg får svar, når du har skrevet. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada