Route 66 – Illinois

Route 66, også kendt som Main Street of America eller Mother Road, starter i Illinois, i storbyen Chicago. Route 66 går gennem et varieret landskab i Illinois.

Route 66 gennem Illinois

Fra Chicago går Route 66 sydvest gennem forstæderne i Cicero og Berwyn, før den fortsætter ind i mere landlige områder. Dette område er karakteriseret af typisk Midwestern landskab med flade marker og gårde, hvor hovedsageligt majs og soja dyrkes. Du vil også komme forbi forskellige små byer og samfund som Joliet, en by kendt for sin rige historie og kulturelle attraktioner, og Springfield, statens hovedstad og tidligere hjemsted for præsident Abraham Lincoln.

Gennem disse områder vil du bemærke det flade terræn, der er karakteristisk for det meste af Illinois. Landskabet er præget af åbne vidder, dækket af et patchwork af landbrugsjord, skovklædte områder og vådområder.

Efter Springfield fortsætter ruten mod sydvest, fortsat gennem landlige områder og små byer, indtil den når den historiske by St. Louis ved grænsen til Missouri. Landskabet ændres gradvist, mens du bevæger dig længere sydpå, med en stigning i skovklædte områder og mere bølget terræn.

Route 66 i Illinois tager dig gennem en mangfoldig blanding af storbyområder, industrielle forstæder, frodige landbrugsområder, små historiske byer og naturskønne, skovklædte områder.

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Illinois.


Vis stort kort

Starten på Route 66 i Chicago

Chicago er starten på Route 66, hvis du kører turen fra øst mod vest. Chicago er en storby med mange attraktioner fra ikoniske skyskrabere som Willis Tower og John Hancock Center til historiske steder som Navy Pier og Magnificent Mile. Hvadenten du starter eller slutter i Chicago skal du afsætte nogle dage til at opleve Chicago. Starten på Route 66 i Chicago er markeret med et skilt og er et must-see for mange, hvadenten de kører Route 66 eller ej.

Se starten på Route 66 i Chicago.

Joliet – berømt fængsel på Route 66

Ca. 64 km sydvest for Chicago ligger Joliet, kendt for sin raceway og Rialto Square Theatre, en smuk bygning der er vært for liveunderholdning. Joliet Area Historical Museum har en udstilling dedikeret til Route 66. Joliet har også et gammelt, kendt fængsel. Her har der siddet mange berygtede fanger. Da fængslet blev nedlagt, blev de karakteristiske bygninger benyttet i flere film og tv-serier.

Se mere om oplevelser på Route 66 i Joliet.

Pontiac – Biler og kendt Route 66 museum

Pontiac er næste stop på ruten, omkring 160 km fra Chicago. Denne charmerende lille by har flere Route 66-relaterede attraktioner, herunder Route 66 Hall of Fame og Museum, samt Pontiac-Oakland Automobile Museum. Glem ikke at tjekke byens farverige vægmalerier, kendt som Pontiacs Mural Collection.

Se mere om oplevelser på Route 66 i Pontiac.

Springfield – State Capital og Lincolns fødeby

Omkring 110 km fra Pontiac er Springfield, hovedstaden i Illinois og hjemsted for Abraham Lincoln fra 1837 til 1861. Her kan besøgende udforske Lincoln Home National Historic Site, Old State Capitol og Lincoln Tomb. For dem, der er interesseret i Route 66’s historie, er Shea’s Gas Station Museum et must-see.

Se mere om oplevelser på Route 66 i Springfield, IL.

Old Brick Road – Den ældst bevarede del af Route 66 med stenvej

Videre sydpå på Route 66, vil du komme på et segment kendt som Old Brick Road, omkring 16 km fra Springfield. Dette godt bevarede stykke vej med brosten fra 1930’erne er et nostalgisk stop.

Se mere om oplevelse på Brick Road på Route 66.

Litchfield – kendt café og drive-in bio på Route 66

Litchfield, omkring 70 km syd for Old Brick Road, er det sidste stop på ruten gennem Illinois. Her kan du besøge Litchfield Museum & Route 66 Welcome Center, der indeholder memorabilia fra den historiske vej. Skyline Drive In er en anden populær attraktion, som er en af de få tilbageværende drive-in-biografer på Route 66.

Se mere om oplevelser på Route 66 i Litchfield.

Route 66 fra Illinois til Missouri

Fra Litchfield fortsætter Route 66 vestpå ind i Missouri. Den præcise rute og de stop du laver, vil naturligvis afhænge af dine personlige interesser og den tid du har til rådighed. Men uanset hvad, vil din rejse gennem Illinois på Route 66 helt sikkert være et mindeværdigt eventyr.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Route 66 og BBQ

Gensyn med Route 66, Hackberry General Store, Grand Canyon Caverns, Snow Cap Drive in og endeligt noget lækkert bbq i Williams.

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

2 Comments

 1. Hej René

  Vi er to par der er ved at forberede en tur fra Chicago til Santa Barbara – Route 66.

  Her fundet en route beskrivelse som kan loades ind i min Garmin GPS.

  http://www.historic66.com/gps/garmin/

  This map was made by James McCool using the turn-by-turn description from this site, the EZ66 guide by Jerry McClanahan and his own contributions. James graciously gave this site permission to distribute.

  Jeg kan se på din route beskrivelse at de ikke er ens.

  Så nu er jeg lidt i tvivl – kan du hjælpe os??

  Med venlig hilsen

  Svend

  1. @ Svend

   GPS kortet er mest præcis. Det står også på mine sider (under kortet), at det ikke er den præcise rute. Det er svært at lave på et kort online.

   Det kræver meget at researche sig frem til de oprindelige Route 66 veje. Jeg gjorde mit bedste i forhold til den tid jeg havde til rådighed – og den bil jer kørte i. Som du kan læse i GPS beskrivelsen, så er nogle af de helt gamle veje svært fremkommelige, så jeg valgte det der passede bedst.

   Den sidste variabel er hvad der betragtes som Route 66. Route 66 har ikke været den samme rute gennem årenes løb. Route 66 har fulgt forskellige ruter i gennem årene. Jeg valgte bl.a. at køre ud til en vejstrækning som kun var Route 66 mellem 1926 og 1930, men det er noget af det ældst bevarede brick road på Route 66, så det ville jeg ikke snyde mig selv for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada