Route 66 – Missouri

Route 66 krydser staten Missouri fra øst til vest, begyndende i Missouris State Capital St. Louis. Herfra tager Route 66 dig på en rejse gennem varierede og naturskønne landskaber, der spænder fra flodrige sletter til det bakkede terræn i Ozark-bjergene.

Route 66 gennem Missouri

Efter at have forladt St. Louis, skærer Route 66 gennem et bånd af forstæder, før den strækker sig ind i mere landlige områder. Du vil passere gennem mange små byer, hver med deres egen karakter og charme. I dette område af Missouri vil du bemærke det flade til let bølgede terræn, domineret af landbrugsjord og floder.

Når du kommer til byen Rolla, begynder landskabet at ændre sig, da Route 66 begynder sin klatring ind i Ozark-bjergene. Ozarks er et højland, der er kendt for dets naturlige skønhed, som omfatter dybe dale, rullende bakker, og klippefyldte kløfter. I løbet af denne del af Route 66 vil du også passere gennem Mark Twain National Forest, et enormt skovområde der tilbyder endnu mere spektakulær natur.

Efter at have krydset Ozark-bjergene, fortsætter Route 66 vestpå, gennem byen Springfield og videre til Joplin, ved statens vestlige grænse. Her er terrænet mere bølget med frodige landbrugsområder, der er indrammet af træklædte bakker og floder.

Samlet set, Route 66 i Missouri tager dig fra storbyens skyline i St. Louis, gennem flade landbrugsområder og flodbredder, op til de stenede højder af Ozark-bjergene, og til sidst ud på de rullende bakker og marker på vej mod den vestlige grænse. Det er en ægte repræsentation af Amerikas hjerteland.

Kort over Route 66 i staten Missouri

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Missouri.


Vis stort kort

Gateway Arch og State Capitol i St. Louis

St. Louis har masser at byde på. Hovedattraktionen er uden tvivl Gateway Arch National Park, en ikonisk 192 meter høj bue, som er USA’s højeste monument. Du kan endda tage en tur op i buen for at få en fantastisk udsigt over byen. St. Louis er også hjemsted for andre attraktioner, som f.eks. St. Louis Art Museum, Missouri History Museum og St. Louis Zoo.

Et af de mest unikke steder langs Route 66 i St. Louis er Chain of Rocks Bridge, der ligger i den nordlige del af byen. Denne bro blev bygget i 1929 og er kendt for sin markante 22-graders kurve midtvejs over floden. Den er nu lukket for motoriseret trafik, men er åben for fodgængere og cyklister.

Se mere om Gateway Arch National Park på Route 66.

En tur under jorden i Meramec Caverns

Meramec Caverns, omkring 100 km vest for St. Louis, er en stor hule der har været en populær attraktion langs Route 66 siden 1930’erne. Disse naturlige kalkstenshuler byder på guidede ture, der fortæller om hulens geologi og historie.

Se mere om oplevelsen under jorden i Meramec Caverns på Route 66.

Hooker Cut og Devil’s Elbow på Route 66

Hooker Cut er et stykke af Route 66, der ligger omkring 140 km vest for Meramec Caverns. Da det blev bygget i 1940’erne, var det det dybeste vejsnit på en offentlig vej i Amerika. Det er et interessant stop for dem, der er interesseret i vejarbejde og ingeniørkunst.

Ikke langt fra Hooker Cut ligger Devil’s Elbow, en smuk bugt i Big Piney River. Denne pittoreske lille by, der engang var et loggeri-hub, er nu et populært stop for turister. Det historiske Elbow Inn er et godt sted at stoppe for et måltid eller en drink.

Se mere om Hooker Cut, Devil’s Elbow og BBQ på Route 66.

Berømt benzinstation ved Springfield på Route 66

Springfield er det næste stop, omkring 100 km vest for Devil’s Elbow. Springfield er kendt som “Birthplace of Route 66” og er hjemsted for flere historiske attraktioner, herunder Gillioz Theatre og Route 66 Car Museum. Her kan du også besøge Gary’s Gay Parita Sinclair Service Station, en autentisk genopbygget 1930’ers tankstation, som nu er et museum dedikeret til Route 66.

Se mere om besøget hos Sinclair på Route 66.

Route 66 fra Missouri til Kansas

Fra Springfield, fortsætter Route 66 videre mod vest ind i Kansas. Uanset hvor du vælger at stoppe og hvad du vælger at se, vil din tur gennem Missouri på Route 66 helt sikkert være fyldt med sjove oplevelser og opdagelser.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Tow Mater i Galena på Route 66

Selvom Route 66 strækningen gennem Kansas kun er 13 miles lang, så byder den på en masse oplevelser, men størst af alle er nok Tow Mater fra filmen Cars. Han står i Galena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada