Gary’s Sinclair servicestation på Route 66

En af de mest utrolige servicestationer på Route 66 er en Sinclair station i byen Gay Parita. Vi fik snakket et øre af og kom også forbi Carthage og deres ikoniske Route 66 Drive-In biograf.

Shrine Mosque i Springfield

Vi forlod Springfield via Route 66 downtown hvor den passerer Shrine Mosque. Oprindeligt bygget i 1923 som kultucenter, men i nyere tid har det fungeret som teater og spillested. I rock musikkens hay day spillede alle de store i byen, bl.a Elvis.
CIMG0227
CIMG0232

Small town USA på Route 66

Ved Springfield skilles Route 66 og I-44 et stykke vej og man kommer rigtigt ud og får oplevet small town USA.
Man passerer en masse små, nærmest ikke eksisterende, klumper af huse som knapt kan kaldes byer. Der er en masse forladte og tomme huse og bygninger på ruten og mange har stået tomme i rigtig mange år.

Gary´s Sinclair på Route 66

I byen Gay Parita ligger en af de bedste Route 66 tankstationer. Det er en gammel Sinclair som er gjort i stand og nu er et must stop på Route 66. Stedet er ejet af Gary og drives af ham og hans datter. Vi blev mødt af datteren som straks gik i gang med at snakke (og det gjorde hun så uafbrudt i næsten en halv time). Man får et væld af informationer om stedet og området. De har mere end 10.000 besøgende pr. sæson og 90 % af dem kommer fra andre lande.
Vi blev ledt ind i det lille kontor i stationsbyningen og fik en masse information om steder og personer på vores videre tur på Route 66.
Hun fortsatte med at snakke og vi fik nu historier fra hendes barndom og hvor hun var født (Californien) og hvornår de flyttede tilbage til Missouri mm.

CIMG0243

De er et fast stop for tour grupper og der kommer nogen fast hele sæsonen. To til tre grupper om dagen. Der er gratis kaffe, vand, sodavand og is til alle der kigger forbi og da vi var ved at finde en sodavand frem var Gary dukket op og så startede vi næsten forfra igen med snak om vejr, land vi var fra, rute, seværdigheder mm. De var ikke til at få stoppet, men heldigvis kom der nogle flere gæster som skulle have samme velkomst.
CIMG0239

Det var en utrolig oplevelse at få med og helt klart med til at gøre Route 66 til en endnu bedre oplevelse.

Route 66 drive-in biograf i Carthage

Inden da havde vi dog et par småmstop i Carthage. Byen har nt gammelt og imponerende retsbygning midt på byens torv og så ligger den historiske Route 66 drive-in biograf også i Carthage.

CIMG0248Men dagen og ligende oplevelser var ikke slut, for vores næste store stop var hos Tow Mater og Four Women on The Route i Galena, Kansas.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada