Route 66 – Kansas

Route 66 i Kansas er den korteste af alle stater. Route 66 er kun omkring 13 miles (21 kilometer) lang men byder på spændede stop.

Route 66 gennem Kansas

Fra Joplin, Missouri, krydser Route 66 grænsen til Kansas og tager dig gennem det sydøstlige hjørne af staten. Landskabet i dette område er typisk for Great Plains-regionen, med flade til let bølgende græsland og landbrugsjord, der strækker sig så langt øjet kan se. Området er præget af sin landlige charme og landbrugshistorie, med små byer og gårde, der punkterer landskabet.

Den første by, du vil støde på, er Galena, en historisk mineby. Dens rustikke bygninger og historiske charme tilbyder en smag af regionens industrielle fortid. Derefter kører du gennem landsbyen Riverton og over Rainbow Bridge, den sidste af de Marsh-broer, og en af de få overlevende broer af denne type i området.

Næste stop er Baxter Springs, den største by langs Route 66 i Kansas, og hjemsted for flere historiske bygninger og et Route 66 Besøgscenter. Efter Baxter Springs, strækker Route 66 sig mod sydvest, over grænsen til Oklahoma.

Trods dets korte strækning, er Route 66 i Kansas et charmerende stykke af midtvesten og small town America, hvor du kan opleve en lille smule af den gamle vestlige ånd og regionens landbrugshistorie.

Kort over Route 66 i staten Kansas

Kortet nedenfor er ikke den nøjagtige Route 66 i Kansas.

Tow Mater og Cars på Route 66

Din tur gennem Kansas på Route 66 starter i Galena, en lille by i det sydøstlige hjørne af staten. Galena er mest kendt for at være hjemsted for Tow Mater, en karakter fra Disney-Pixar filmen “Cars”. Den rigtige lastbil, der inspirerede Tow Mater, kan ses i byen, hos Cars on the Route, en restaureret tankstation.

Se mere om Tow Mater og Cars on the Route på Route 66.

Galena har også et Mining and Historical Museum, hvor du kan lære om byens historie som en af de første mining boomtowns i Kansas. Hovedgaden er også værd at udforske med mange historiske bygninger.

Historisk købmandsbutik på Route 66

Efter at have forladt Galena, vil du snart nå Riverton. Her kan du besøge Eisler Brothers Old Riverton Store. Denne charmerende, gammeldags købmandsbutik har været åben siden 1925, og er blevet en institution langs Route 66.
I nærheden af Riverton finder du også Rainbow Bridge, den sidste af de Marsh Arch Bridges, som engang var almindelige på Route 66. Broen er ikke længere i brug for biltrafik, men du kan stadig gå over den og nyde udsigten over Brush Creek.

Borgerkrigsfort nær Route 66

Din sidste stop i Kansas er Baxter Springs. Her kan du besøge Baxter Springs Heritage Center and Museum, hvor du kan lære mere om områdets historie, herunder dets rolle i borgerkrigen.

Et andet bemærkelsesværdigt sted i Baxter Springs er den restaurerede Phillips 66 Service Station, en gammeldags tankstation, der nu fungerer som et besøgscenter for turister på Route 66. Du kan også se Fort Blair, en reproduktion af en borgerkrigsfort, der ligger i nærheden.

Route 66 fra Kansas til Oklahoma

Efter Baxter Springs fortsætter Route 66 ind i Oklahoma. Selvom Kansas-sektionen er kort, er den fyldt med nok historie og charme til at gøre turen værd.

Route 66

Route 66 er nok den mest ikoniske roadtrip rute. 4000 km på tværs af USA fra Chicago til Los Angeles. En strækning fyldt med historie, Small Town America, et evigt skiftende landskab og masser af must-see stop. Hvis du overvejer at køre den ikoniske Route 66 strækning som roadtrip, finder du mere info via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada