JFK – The Sixth Floor Museum

The Sixth Floor Museum i Dallas fortæller historien om tragedien da JFK blev skudt. Forløbet gennemgåes minut for minut med kig til gerningsstedet.

25 aug, 2017

Mordet på en amerikansk præsident

Den 22.november 1963 blev Præsident John F. Kennedy dræbt da han kørte gennem Dallas, TX.
Historien kender de fleste, men alle detaljerne forsvinder i højdepunkterne.

På Sixth Floor Museum i Dallas, tages du med gennem Familien Kennedys historie, og senere en minutiøs gennemgang af hvad der skete den skæbnesvanger dag i Dallas.

Sixth Floor Museum ligger i den bygning, hvorfra en skytte skød og dræbte Præsident John F. Kennedy.

Museet åbnede i 1989, og siden da har du kunne komme meget tæt på begivenhederne den dag.
Museet tillader ikke at du tager billeder på 5. etage, hvorfra skuddene faldt.

Mordet på JFK minut for minut

På Sixth Floor Museum er der indrettet en interaktiv udstilling, hvor du guides igennem med en audio guide. Du får en utrolig mængde information på en tour og går derfra med et meget detaljeret tidsforløb.

Afskærmet bag glas, kan du i hjørnet se, hvordan skytten havde gemt sig bag kasser med kig til hvor kortegen ville køre på dagen. Samme sted er der i dag opsat et web cam, så du online kan se stedet fra skyttens synsvinkel.

Sixth Floor Museum kommer også ind på det der skete efter John F. Kennedy blev skudt.

Menneskejagten på en skyldig, anholdelsen af Lee Harvey Oswald, drabet på ham (af Jack Ruby) foran et opbud af politi og presse mm.

Gennem årene har der også været flere gennemgribende undersøgelser af hvad der skete, gisninger om hvem der stod bag, hvorfor og en masse frem og tilbage mellem partier og regeringer om hvad, hvordan og hvorledes. Lidt af det gennemgåes også på museet.

Sixth Floor Museum er løbende blevet opdateret med ny information efterhånden som ny viden er kommet til og dokumenter er afklassificeret.

På etagen over, er der nogle store åbne lokaler, men med adgang til et vindue hjørnet. Lige over det som skuddene kom fra. Herfra kan du selv kigge ned mod Dealey Plaza og hvor Præsident Kennedy blev skudt. Et kryds på vejbanen markerer hvor bilen var da det første skud blev affyret.

JFK Memorial

Et par gader væk, ligger John F. Kennedy Memorial Plaza, hvor et (ikke specielt imponerende) monument er opsat til ære for Præsident Kennedy.

Dealey Plaza, nedenfor Sixth Floor Museum er en lille park, hvorfra du kan se den berømte Grassy Knoll. Ovre ved den, kan du som regel finde nogle af de som har en alternativ forklaring på hvad der skete den dag og ikke mindst hvem der stod bag likvideringen af John F. Kennedy.

Oplev resten af Dallas

Der var ikke tid til mere af Dallas denne dag. På et tidligere besøg var jeg rundt i Dallas på Segway Tour. Her kan du se mere fra min tur rundt i Dallas.

Dallas er også navnet på en berømt tv-serie der bl.a. er optaget på en ranch nord for byen. Her kan du se mere om tv-serien og Southfork Ranch.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top