Segway tour i Dallas, Texas

Min segway tour i Dallas tog mig tilbage til mordet på JFK, forbi verdens største bronze udsmykning og fik en high five af en kanin.

10. april, 2014

Udforskning af Dallas på segway

Jeg har et par foretrukne måder at få et hurtigt overblik over en ny by.
Enten en bus tour (typisk noget hop-on hop-off med udsigt fra en dobbeltdækker) eller en segway tour.

Jeg valgte segway i Dallas og blev ikke skuffet. Jeg vidste på forhånd at turen kom rundt i byen og ca. hvilke stop/ting der ville være at se.

Reglerne for segways er forskellige fra by til by, så ikke alle steder jeg vil anbefale en segway tour, da den kan være meget begrænset i forhold til hvor den må køre.

I Dallas kunne vi køre over alt, og en søndag formiddag var perfekt trafikmæssigt til at komme rundt.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-9

Segway touren var på et par timer og vi nåede mange stop undervejs.

Nogle mere fotogene end andre og en enkelt ved det som Dallas nok er mest kendt for: Mordet på Præsident John F. Kennedy

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-1

Snigmordet på JFK

Der er god tid til at se nærmere på området hvor JFK blev skudt. Du får en god fornemmelse for hvor det skete i forhold til den bygning, hvor den formodede gerningsmand skød fra og ’the grassy knoll’

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-2

Der er stadig mange teorier om alt omkring mordet og guiden fyldte på med ekstra info om området og fængslingen af Lee Harvey Oswald.

Der er ikke tid på touren til at besøge museet i School Book Depository bygningen, hvor de dræbende skud menes at komme fra.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-3

Desværre havde jeg en stram første dag i Dallas og omegn, så jeg nåede ikke derind.

Skulle ellers være et godt museeum, med mulighed for at se oppe fra det vindue på 6. Sal hvor skuddene kom fra.

Segway Tour highlights

Nogle af de andre stop på segway touren rundt i Dallas downtown, var:

John F. Kennedy Memorial Plaza

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-4

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-5

Det ligger lige ved Old Red Museum of Dallas County, som jeg desværre heller ikke nåede at besøge.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-6

Ved Pioneer Plaza kom vi forbi en omfattende skulptur som over et stort område viser det som rigtig mange nok forbinder med Texas, nemlig cowcoys der driver kvæg.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-7

Der er 49 statuer af kvæg og 3 cowboys, som driver dem gennem et flodleje og som med så meget andet i Texas er det ’det største’ i verden.

Robocop rådhus

Dallas rådhus er er anderledes (og grim) bygning tæt ved Pioneer Plaza.
Bygningen fik sin hollywood debut i filmen RoboCop i 1987. Faktisk er meget af RoboCop optaget i Dallas, selvom det skal forestille den foregår i Detroit.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-8

Thanksgiving Square

Ved Thanksgiving Square ligger et berømt kapel, med et unikt spiral glasmosaik. Det var desværre ikke åbent så tidligt en søndag, så det må blive en anden gang.
Parken, hvor Thanksgiving Square ligger, er en meditations have og et sted man kan komme og få ro – og sige tak (deraf navnet Thanksgiving).

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-10

Det store øje

Du tror nok Dallas er en kedelig, konservativ (og religiøs) by med hang til guns og olie. Det kan godt være, men det er også en by med masser af udtryk og moderne kunst.

Midt mellem de høje bygninger, kan du opleve det store øje. Det står på en lille stribe græs tæt ved det berømte Joule Hotel. Det er faktisk deres. De er kendt på at samle på kunst, men dette var for stort at have indendøre.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-11

Overhængende pool

The Joule hotel, kan virke lidt anonym set udefra, men er spædende på indersiden. Og hvis du ikke tror mig, så kig op. Deres pool stikker ud på toppen af bygningen, og hotellet er fyldt med kunst af bl.a. Andy Warhol.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-12

Nesquick high-five

Mod slutningen af turen mødte vi nogle reklamefolk fra Nesquick som delte kakaodrik ud, og ikke var bleg for at give high fives til mig på min segway.

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-13

dallas_segway_jfk_joule_roadtrip_2014-14

Dallas Segway Tours

Jeg havde googlet mig frem til Dallas Segway Tours som var dem jeg kørte med. Jeg var den eneste deltager, som kan være lidt akavet, men guiden var god og snakkede en del, så der var ikke så mange awkward moments.

Jeg var med på Dealey Plaza Then and Now turen og gav 69 dollars. Se mere om den og andre ture på deres side + info om priser og kontakt mm.

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada