Second Line parade i New Orleans

En Second Line parade er en historisk tradition og meget autentisk oplevelse at få med hjem fra New Orleans. Second Line kan minde om en begravelsesparade.

24. marts, 2018

Parader i New Orleans

Hvis du vil have en vaskeægte New Orleans oplevelse med hjem, så planlæg dit besøg så du kan deltage i en Second Line parade.

Second Line henviser til den bageste del af en bestemt type parade. En type parade der har foregået (organiseret) i New Orleans siden 1884.

En Second Line kan minde om det du måske forbinder med en begravelsesparade i New Orleans. Der er dog ikke noget sørgeligt over en Second Line. Det er en fest der kun bliver bedre og større jo længere tid den er i gang.

En Second Line er en parade afholdt af en eller flere klubber i byen. Ofte en Social eller Pleasure Club, som du finder i forstæderne rundt om New Orleans.
Forrest i disse parader er klubbens medlemmerne. Ofte stadset ud og klædt på til lejligheden, evt. siddende på en float (en ombygget trailer).

Der er ofte status involveret i en Second Line og man fremviser gerne en form for overskud og blær blandt medlemmerne. Denne dag var det bl.a Hennessy Boys med høj cigar føring og Cross The Channel Steppers.

I anden række, bag klubbens medlemmer, går brass bandet og danserne, heraf navnet Second Line. Det er heromme festen foregår og der spilles musik og danses i timevis.

Traditionen for den måde der danses på og opdelingen, stammer tilbage til Afrika og kom over med slaverne.

Second Line i Lower 9th Ward

Den Second Line jeg deltog i startede på St Claude Ave og gik ud til Lower 9th Ward (se kort – https://goo.gl/maps/XFRatmCv85CY7LVV6). Lower 9th Ward er det fattigste område i New Orleans og det område der blev hårdest ramt af orkanen Katrina.

Selvom Second Lines foregår i forstæderne, er de ikke farlige. De foregår om dagen og ruten er afspærret af politiet, som også følger optoget hele vejen rundt.
Det er et optog for de lokale og slutter som regel af med en fest til slut med madboder mm. Men turister er velkommen, så længe de opfører sig ordentligt.

Følg evt. anvisninger fra de lokale og køb dine drikkevarer fra de lokaler sælgere der trækker vogne med kolde drikkevarer langs hele ruten.

Vi startede kl 12 på hjørnet af St Claude Ave og Franklin Ave.

Her fra gik optoget ud af St Claude med to parade floats forrest. Brass band og dansere (klædt som referees) dannede Second Line bag til.

Optoget føltes ikke så stort på nuværende tidspunkt og der var kun omkring 100 mennesker.
Langs ruten ud mod Lower 9th Ward stod en masse tilskuere og flere og flere sluttede sig til optoget undervejs.

Tøjskifte og op i gear

Et stykke ude gjorde vi stop ved en social club. Her holdt endnu en float klar til at deltage i Second Line paraden.

Efter et kvarters tid var vi klar til at komme videre – og rigtig i gang. Den første del havde kun været opvarmning.
Danserne var gået ind for at klæde om, og ud kom et helt optog af swag og udstyrsstykker. Det handler om at vise sig frem, og helst overgå andre klubber i området.

Nu gik der for alvor fest i den og flere og flere joinede.
Danserne, i deres nye outfits, gav den max gas og specielt børnene tog kegler og fik publikum til at heppe.

Stor, større Second Line

Da vi nåede ud til broen der krydser ind i Lower 9th Ward var der mere end 400 i optoget og vejbanerne i begge retninger var nu spærret af.
Der kom hele tiden flere til og ved Caffin Ave var der stillet en masse biler, boder, BBQ mm op, klar til når optoget sluttede der lidt senere.

Second Line som oplevelse I New Orleans

Jeg havde en fed oplevelse ved at gå Second Line og havde gåsehud flere gange pga musik og stemning.
Second Line er en super måde at opleve andet end French Quarter i New Orleans, så undersøg om der er Second Line når du er der, så du kan få den oplevelse med hjem fra The Big Easy.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

USAs sydligste punkt i Key West

Et kendt motive fra Key West er den store bøje ved The Southernmost Point. Kom tidligt, hvis du vil undgå den lange kø for at få et billede.

Cocktail tour i New Orleans

En cocktail tour i New Orleans er et hyggeligt indblik i de smagfulde oplevelser der gemmer sig i sidegaderne i French Quarter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada