Solnedgang på Mallory Square i Key West

Gøgl, fakler og et-hjulede cykler er altsammen en del af de daglige festligheder der foregår på Mallory Square. Hver dag, året rundt, fejres solnedgangen i Key West på Mallory Square. En tradition man ikke må gå glip af på sit besøg i Key West.

Key West i dagslys

Man kunne godt fristes til at tro jeg kun fik kigget på byen i aften og nattetimerne. Selvom det primært var der jeg bevægede mig rundt, så fik jeg set den i dagslys (guidet tur som kommer senere) og så også sidst på eftermiddagen den 30. december.
Byen er ikke meget enderledes om dagen end aften og nat (måske på nær mængden af børn – og til dels fulde mennesker).

Bemærk den store stilet. Det var den en drag queen skulle hejses ned i kl midnat nytårsaften.

Der er mange mennesker i byen og hvor der er mennesker kan der tjenes penge.
Få taget dit billede med en stor papegøje.

Eller hvad med en Elvis look-a-like.

Solnedgang på Mallory Square

Det er en tradition at se solnedgangen på Mallory Square i Key West. Det fejres hver dag, året rundt. Festlighederne begynder to timer før solnedgang og i højsæsonen er der et virvar af gøgl, musik, mad og kunst mm.
Historisk menes det at Tennessee Williams var med til at indføre traditionen med klapsalver ved solnedgang. Den form for fejring man oplever på Mallory Square i dag stammer fra 1960’erne og hippierne.

I 1970’erne og 1980’erne blev traditionen endeligt slået fast. Det var oprindeligt forbudt at underholde for penge på kajen, men flere og flere gjorde det og det blev en tradition. I 1980’erne ville man udvide Mallory Square med kajplads til krydstogtskibene. Der var megen modstand mod det for så kunne man ikke samles til solnedgang mere. Aftalen blev så, at krydstogtskibe skal forlade pladsen senest to timer før solnedgang (men kan komme tilbage efter uden at betale for pladsen igen). Dermed var traditionen gjort ‘officiel’.

Hele oplevelsen er dog også sat meget i system med de underholdende og handlende og der er tydeligt afmærket hvor hvor hvad må være, så der er plads til tilskuerne.

De sidste solstråler på Mallory Square

Jeg indfandt mig en lille time før solnedgang og gik rundt i menneskemængden lidt og fandt et godt spot at overvære de sidste solstråler fra. Selvom det var højsæson og perfekt vejr til en solnedgang, så var der ikke proppet. Det er jo også en begivenhed der foregår hver dag, så når man det ikke (eller er plads) den ene dag, så kan man jo bare komme tilbage den næste.

Jeg gik en smule amok med kameraet (dem begge) og fik skudt henved 100 billeder af solnedgangen. Det blev til nogle gode pletskud imellem, som du kan se nedenfor.Fakler og gøgl på Mallory Square

Gøgleri med fakler er det helt store trækplaster når solen først er gået ned. Jeg gjorde stop ved et ungt par som gjorde hvad de kunne for at fyre op under folk inden de gik igang.
Med fare for at brænde finger og andre lemmer gik de så igang med et show som var ganske underholdende og havde lidt gode jokes hist og pist.

Rolig aften i byen

Selvom jeg var lidt opstemt af den gode stemning på Mallory Square, så blev det en rolig aften for mig. Tømmermændene fra dagen før var væk, men dagen efter ventede nytårsaften – og inden den – en oplevelse med vandflyver, svømmefødder og snorkel. Så jeg tog ingen chancer denne aften og nuppede kun en enkelt øl inden jeg fortrak til Merlin guesthouse.
Der var dog kommet lidt mere gang i gaden på vej tilbage og lysene blev så småt tændt på bygningerne.

Der var også nogen ude og vise deres custom bikes frem. Der var maser af bikere i byen og Duval Street ekkoede også fra tail pipes med jævne mellemrum. Disse bikes var do ekstra lirede med indbygget lys, for rigtig at blære sig.


Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Mammoth Cave National Park

På tur i verdens største grotte, Mammtoh Cave, som indeholdt 400 trappetrin. Ikke vild geologi men fælles fodbad til alle efter turen.

Keeneland og væddeløbsheste

Keeneland i Lexington er ikke den mest kendte væddeløbsbane i Kentucky, men den er stadig et besøg værd. Husk også at besøge hestestaldene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada