Min airbnb lejlighed i Toronto

Med fem nætter i Toronto, var det den oplagte mulighed for at afprøve airbnb, hvor du lejer en bolig af en lokal/privat.

3. juni, 2013

Airbnb billigere end hotel

Jeg kendte til priserne på hotellerne i forbindelse med den konference jeg deltog på (TBEX) og hvor det var mest fordelagtigt at bo i forhold til konferencecenteret og de aktiviteter der foregik undervejs.

Med det i mente gik jeg i gang med at søge på airbnb.

Rimelig hurtigt fandt jeg frem til en håndfuld lejligheder downtown tæt ved Maple Leaf Square og CN Tower.

Pris og anmeldelser blev vurderet

Der var mange fristende lejligheder og priserne var gode. I sidste ende var det en kombination af pris og anmeldelser af lejlighed og udlejer der gjorde udslaget (review systemet i airbnb er gennemført, men mere om det lidt senere).

Jeg endte med at vælge en lejlighed på Bremner Boulevard. Lige ved Union Station, Maple Leaf Square og 7 minutters gang fra CN Tower (6 minutter til konference centeret.

https://www.airbnb.dk/rooms/382186

Prisen endte på ca. 1000 kr pr nat. Hoteller i samme område kostede næsten det dobbelte (lejligheden ligger i samme bygning som hotellet Le Germain, hvor et værelse kostede fra 1850 kr.).
Der var billigere alternativer i Toronto, men ikke så centralt.

Booking og kommunikation med udlejer

Jeg bookede lidt over en måned i forvejen og det er ikke meget anderledes end at booke på Hotels.com eller lign. Dog med den forskel, at udlejer skal godkende dig. Det gøres nemt ved at du verificerer dig i airbnb’s sytem (via Facebook, LinkedIn etc) og så ved at du fortæller hvad formålet med dit ophold er.

Så snart den proces går i gang, så er det udlejer du er i kontakt med. Min hed Petros, og han var super. Han håndterede alt med et smil og var hurtig til at svare.

Da det er private der lejer ud, så var der noget med en nøgle der skulle findes ud af. Ikke noget vi behøvede at aftale ved booking (jeg kendte ikke mit præcise ankomst tidspunkt), så det kunne vi blot ordne når vi kom tættere på.

Jeg sendte en sms dagen før afgang og endnu en da jeg stod og ventede på lufthavnsbussen så han vidste at tidsplanen holdt.

Tror ikke jeg var den første der kom til hans lejlighed med lufthavnsbussen (den holder lige udenfor bygningen), for han stod og ventede og bød mig velkommen.

Gennemgang af lejligheden

Lejligheden ligger i et bygningskompleks med hotel og shopping mall, så der var lidt forskelligt at blive introduceret til.

lejlighed_toronto_2013-8

Indgangen var lidt anonym og med en nøgle kunne du komme ind i en bar foyer med højt til loftet, og et par sofaer med to elevatorer. De kørte op til 9 etage (alle etager derop til var hotel).

På 9. Etage kom vi ud i en lobby hvor der var en concierge desk, som er bemandet 24/7. Lobbyen var kæmpe og havde flere sofagrupper og mange benyttede den til at sidde og arbejde i.

Vi gik videre gennem endnu en låst dør (der var elektroniske nøgler, som blot skulle holdes hen til et punkt) og kom ind til det motionscenter der hører til lejlighederne (der var også pool og festsal).

Der var nu fire elevatorer til at servicerer de 54. Etager. Vi skulle op på 38. Etage.

lejlighed_toronto_2013-12

lejlighed_toronto_2013-9

Gangarealet på etagen var som taget ud af en film, med gulvtæppe og anonyme, men stilfulde gange.

lejlighed_toronto_2013-11

Endelig var vi ved lejligheden som er en lille to-værelses med balkon.

Indtryk fra airbnb kontra virkeligheden
Billederne på airbnb overdrev ikke. Snarer tvært imod. Den var lidt lækre i virkeligheden og specielt udsigten var fænomenal.

lejlighed_toronto_2013-1

Lejligheden havde alt jeg behøvede til mit ophold, inkl. fuld køkken (som jeg ikke havde brug for).

lejlighed_toronto_2013-5

Udlejer boede ikke i lejligheden til dagligt, så den var sparsom, men tilstrækelig og fornødenhederne var som på et hotel mht. håndklæder, sengetøj mm.

lejlighed_toronto_2013-3

lejlighed_toronto_2013-2

Fuld TV pakke og gratis wifi og et køleskab der kunne klare mere end de fleste har behov for.

lejlighed_toronto_2013-4

lejlighed_toronto_2013-6

Prikken over i’et er balkonnen på 38. Etage med udkig over downtown og CN Tower.

lejlighed_toronto_2013-7

Der var et direkte kig ned til den udendørs pool på taget af hotellet.

lejlighed_toronto_2013-10

Om aftenen var der det mest utrolige kig til CN Tower og byens lys.

lejlighed_toronto_2013-13

lejlighed_toronto_2013-15

Selvom jeg var 38. Etager oppe, så larmede det en del fra byen ude på balkonnen (og blæste lidt). Heldigvis var vinduer og dør super lydtætte, så det var ikke noget der generede.
Og så var der selvfølgelig AC i lejligheden, så varmen blev holdt i skak.

Indendørs adgang til shopping

Da udlejer havde vist mig lejligheden, tog han mig ad bagvejen ned til butikker, supermarkedet og restauranterne i det indendør shopping center (du behøvede ikke gå udenfor en dør – skønt i vintermånederne på disse kanter).
Supermarkedet er en Longos (og er lækkert)
Og så lå der også en LCBO (Canadas svar på det svenske Systembolaget) hvor du kunne købe alkohol.

Jeg sagde farvel til udlejer nede i shopping centeret og gik ned og provianterede i Longos og LCBO og tog op i ”min” lejlighed, kom på plads og nyd den gode udsigt.

Første gang med airbnb

Jeg har ikke lejet via airbnb før, men har lejet af private i USA før (Terlingua Ranch Retreat blev lejet via VRBO).

Airbnb er en super mulighed og kan ofte konkurrere med hotelpriserne i de store byer som ex. Toronto og New York m.fl.

Anmeldelser på airbnb er vigtige

Jeg havde hørt fra flere, at det var vigtigt at kigge på anmeldelser på airbnb inden jeg lejede. Det er normalt ikke noget jeg gør så meget i, da jeg efterhånden kender mange hotelkæder og kender standarden.
Med airbnb er det anderledes og hver enkelt lejlighed og udlejer er forskellig, så vigtigt at vide hvad du går ind til, for at få den bedste oplevelse.

Jeg kiggede altså både på, om lejligheden var godt anmeldt, men også om udlejer var det.

Efter du har lejet en airbnb lejlighed, så bliver du bedt om at anmelde dit ophold og udlejer anmelder dig.
Din anmeldelse er med til at hjælpe andre vælge den rigtige lejlighed (og gøre udlejer opmærksom på hvad der evt. skal ændres i forløbet).
Udlejers anmeldelse af dig, gør det nemmere for den næste udlejer at bedømme dig og om han/hun vil have dig inden for dørene.

Airbnb en anden gang

Jeg vil helt klart benytte airbnb igen en anden gang, men det er ikke den oplagte roadtrip overnatningsmulighed.
Typisk er du som roadtripper kun et sted en eller to overnatninger og der vil det være meget omstændigt at skulle igennem booking processen og aftale tid og sted for nøgler. Mange gange kører du blot til du ikke gide rmere og holder ind – det kan du ikke med airbnb.
Til turens start eller afslutning med flere overnatninger i en storby er det dog oplagt og helt klart noget jeg vil anbefale andre at gøre.

Min oplevelse i lejheden var en helt anden end på et hotelværelse. Når jeg tog elevatoren op/ned, var et sammen med almindelige canadier, som boede der, snakkede omdagligdags ting og kendte området. Det var en helt anden feeling end på et hotel.

Airbnb er billigst i de store byer

Undersøgelser har vist, at der kan være gode penge sparet på at vælge airbnb frem for et almindeligt hotel.
I denne undersøgelse kan du se prissammenligninger på priser mellem hoteller og airbnb i en lang række amerikanske byer.

Spar penge på din næste Airbnb overnatning

Hvis du vil bruge AirBnb (ikke kun på din roadtrip) kan du her spare 34 dollars på din første booking (hvis den er på mere end 75 dollars).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

  1. Anders says:

    Vi har også gjort brug af Airbnb i bl.a. San Francisco, New York, Las Vegas, små-byer i Pennsylvania, Warszawa og forskellige andre steder, og vi har kun gode erfaringer. Vi har haft stor glæde af at bo privat, og har haft nogle fantastiske øjeblikke med dem vi har boet med.

    Bl.a. i Las Vegas, hvor vi lejede et gæstehus hos en familie i et gated community, hvor familien tog imod os med åbne arme. I Pennsylvania boede vi i en lejlighed over familiens garage, hvor familien inviterede os til Open air-koncert, hvor vi fik en fantastisk aften med familien og vi blev introduceret til lokalsamfundet og på den måde fik en oplevelse der var lidt udover det normale turist-halløj

    Så Airbnb kan varmt anbefales herfra, så længe man bruger det med omtanke.

    Thumbs up!

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top