Mont-Tremblant i off-road dune buggy

Kørte via Mont-Tremblant til Montreal for at køre off-road buggy i bjergene. Det skulle vise sig at være en våd, men fed, fornøjelse.

4. juni, 2013

Via Mont-Tremblant til Montreal

Efter min bustur rundt i Ottawa var næste stop Montreal. En kort tur på et par timer, men jeg valgte at gøre den lidt længere og svingede forbi Mont-Tremblant på vejen og køre off-road buggy på bjerget.

Drejede af mod Mont-Tremblant

Turen fra Toronto og op til Quebec (som var min endelige destination for denne roadtrip) er ikke synderlig speciel. Den følger floden der forbinder Lake Ontario med Atlanterhavet. Det er en flad og frodig floddal med landbrug og mindre byer. Meget lig med en køretur på landet i Danmark.

Du skal dog ikke meget mod vest før tingene ændre sig gevaldigt, og da jeg drejede fra mod Mont-Tremblant kom bakkerne så småt i mod mig.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-1

En tankstation på fransk

På vejen til Mont-Tremblant tankede jeg i en lille by.

Bemærk prisen på benzin. I Canada benytter de metersystemet, så afstande er i km og du køber benzin i liter og ikke gallon.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-2

I Quebec regionen er alle skilte på fransk og har sjældent en engelsk oversættelse. Befolkningen taler dog fint engelsk, så ingen problemer med at spørge om hjælp.
Så da jeg stod ved standeren på tanken var jeg lidt lost.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-3

Da jeg ikke kunne betale ved standeren gik jeg ud fra, at der skulle betales på forhånd, så jeg gik ind for at betale, som jeg er så vant til fra USA. Der skulle dog ikke betales på forhånd. Jeg skulle bare tanke og så komme ind og betale efterfølgende.

Mit problem var dog blot, at jeg ikke vidste hvordan jeg kom i gang med at tanke og måtte ind og spørge igen. Viste sig, at det var den lille røde knap man skulle trykke på ’Mise en marche’ for at kunne tanke.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-4

Tjek ind til buggy tur

Mont-Tremblant er et skisportssted og bakkerne var nu skiftet ud med regulære bjerge.
Jeg fandt frem til hvor jeg skulle på buggy tur og tjekkede ind på turistkontoret i en gammel stationsbygning.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-5

Jeg vidste ikke helt hvad det var jeg havde signet op til. Turen var bestilt aftenen før og jeg havde ikke lavet så meget research. Troede blot det var et tur i bjergene med buggy. Jeg har været på andre ture i bjergene rundt om i USA på ATV og tænkte det måre være noget a la det.
Det skulle vise sig at være noget lidt andet.

Regntøj og instrukser

Første tegn på dette, var min påklædning. Jeg blev iklædt et regnsæt, og da jeg stod der i fuld mundering, plus et par handsker (som hjalp mig med at holde fast i rattet når alt blev vådt), studsede jeg lidt og kiggede på det let overskyede himmel og det tørre græs. Det skulle dog vise sig at være en god idé.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-6

Efter lidt instrukser i at køre min buggy trak vi ud på en grusvej og begav os op ad bjerget. Først på en almindelig grusvej, hvor der var normal trafik. Derfra drejede vi fra ind på veje som var beregnet til ATV’er, off-road biler, buggys og dirt bikes.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-7

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-8

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-11

Nu blev det sjovt.

Følg guiden

Der var to ting jeg skulle lære på kort tid. Hvor store sten kunne affjedringen klare, og huske at give gas igennem vand.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-9

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-10

Guiden holdt sig foran mig og jo hurtigere jeg kunne følge trop, jo hurtigere kørte han. Han havde instrueret mig i nogle håndtegn, så jeg vidste hvor de store sten eller dybe vandhuller kom.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-12

Sjaskvåd køretur

Efter en halvtimes kørsel dybere ind i skoven, gjorde vi holdt ved nogle store vandpytter. Her fik jeg lidt flere instruktioner og gik så ellers amok i ræs i vandpytter. Nu gav regnsættet fint mening.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-13

Skiftetøj og videre mod Montreal

Efter en time på bjerget var jeg tilbage på parkeringspladsen. Regnsættet havde hjulpet, men ikke 100% og jeg skiftede ud af våde jeans og sko inden jeg kørte videre mod Montreal.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-15

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-16

Aktiviteter på Mont-Tremblant

Jeg havde fundet frem til dune buggy turen aftenen før. Havde goolget Mont-Tremblant og fundet frem til en side om Mont-Tremblant og hvilke aktiviteter der er på bjerget sommer og vinter.

Der er masser af andre ting at lave ved Mont-Tremblant, og med kun en times køretur uden for Montreal, er det en oplagt destination hvis du er på de kanter.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dinosaurer på Royal Tyrrell Museum

Royal Tyrrell Museum og dets mange dinosaure en perfekt start på oplevelser i The Canadian Badlands. Området har frembragt nogle af de største fund i verden og du kan komme tæt på inde på museet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada