Mont-Tremblant i off-road dune buggy

Kørte via Mont-Tremblant til Montreal for at køre off-road buggy i bjergene. Det skulle vise sig at være en våd, men fed, fornøjelse.

4. juni, 2013

Via Mont-Tremblant til Montreal

Efter min bustur rundt i Ottawa var næste stop Montreal. En kort tur på et par timer, men jeg valgte at gøre den lidt længere og svingede forbi Mont-Tremblant på vejen og køre off-road buggy på bjerget.

Drejede af mod Mont-Tremblant

Turen fra Toronto og op til Quebec (som var min endelige destination for denne roadtrip) er ikke synderlig speciel. Den følger floden der forbinder Lake Ontario med Atlanterhavet. Det er en flad og frodig floddal med landbrug og mindre byer. Meget lig med en køretur på landet i Danmark.

Du skal dog ikke meget mod vest før tingene ændre sig gevaldigt, og da jeg drejede fra mod Mont-Tremblant kom bakkerne så småt i mod mig.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-1

En tankstation på fransk

På vejen til Mont-Tremblant tankede jeg i en lille by.

Bemærk prisen på benzin. I Canada benytter de metersystemet, så afstande er i km og du køber benzin i liter og ikke gallon.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-2

I Quebec regionen er alle skilte på fransk og har sjældent en engelsk oversættelse. Befolkningen taler dog fint engelsk, så ingen problemer med at spørge om hjælp.
Så da jeg stod ved standeren på tanken var jeg lidt lost.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-3

Da jeg ikke kunne betale ved standeren gik jeg ud fra, at der skulle betales på forhånd, så jeg gik ind for at betale, som jeg er så vant til fra USA. Der skulle dog ikke betales på forhånd. Jeg skulle bare tanke og så komme ind og betale efterfølgende.

Mit problem var dog blot, at jeg ikke vidste hvordan jeg kom i gang med at tanke og måtte ind og spørge igen. Viste sig, at det var den lille røde knap man skulle trykke på ’Mise en marche’ for at kunne tanke.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-4

Tjek ind til buggy tur

Mont-Tremblant er et skisportssted og bakkerne var nu skiftet ud med regulære bjerge.
Jeg fandt frem til hvor jeg skulle på buggy tur og tjekkede ind på turistkontoret i en gammel stationsbygning.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-5

Jeg vidste ikke helt hvad det var jeg havde signet op til. Turen var bestilt aftenen før og jeg havde ikke lavet så meget research. Troede blot det var et tur i bjergene med buggy. Jeg har været på andre ture i bjergene rundt om i USA på ATV og tænkte det måre være noget a la det.
Det skulle vise sig at være noget lidt andet.

Regntøj og instrukser

Første tegn på dette, var min påklædning. Jeg blev iklædt et regnsæt, og da jeg stod der i fuld mundering, plus et par handsker (som hjalp mig med at holde fast i rattet når alt blev vådt), studsede jeg lidt og kiggede på det let overskyede himmel og det tørre græs. Det skulle dog vise sig at være en god idé.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-6

Efter lidt instrukser i at køre min buggy trak vi ud på en grusvej og begav os op ad bjerget. Først på en almindelig grusvej, hvor der var normal trafik. Derfra drejede vi fra ind på veje som var beregnet til ATV’er, off-road biler, buggys og dirt bikes.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-7

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-8

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-11

Nu blev det sjovt.

Følg guiden

Der var to ting jeg skulle lære på kort tid. Hvor store sten kunne affjedringen klare, og huske at give gas igennem vand.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-9

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-10

Guiden holdt sig foran mig og jo hurtigere jeg kunne følge trop, jo hurtigere kørte han. Han havde instrueret mig i nogle håndtegn, så jeg vidste hvor de store sten eller dybe vandhuller kom.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-12

Sjaskvåd køretur

Efter en halvtimes kørsel dybere ind i skoven, gjorde vi holdt ved nogle store vandpytter. Her fik jeg lidt flere instruktioner og gik så ellers amok i ræs i vandpytter. Nu gav regnsættet fint mening.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-13

Skiftetøj og videre mod Montreal

Efter en time på bjerget var jeg tilbage på parkeringspladsen. Regnsættet havde hjulpet, men ikke 100% og jeg skiftede ud af våde jeans og sko inden jeg kørte videre mod Montreal.

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-15

buggy_mont-tremblant_roadtrip_canada_2013-16

Aktiviteter på Mont-Tremblant

Jeg havde fundet frem til dune buggy turen aftenen før. Havde goolget Mont-Tremblant og fundet frem til en side om Mont-Tremblant og hvilke aktiviteter der er på bjerget sommer og vinter.

Der er masser af andre ting at lave ved Mont-Tremblant, og med kun en times køretur uden for Montreal, er det en oplagt destination hvis du er på de kanter.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top