Rundtur i Ottawa på engelsk og fransk

Star Wars og statsmandsboliger var blot nogle af de ting busturen rundt i Ottawa bød på. Ottawa er en lækker by som fortjener mere tid end jeg gav den.

4. juni, 2013

Bustur rundt i Ottawa

Jeg ankom sidst på dagen den 3. juni, så fik ikke oplevet så meget af byen ved dagslys, men nød en kølig aften ved parlamentsbygningen i den nedgående sol.

For at råde bod på det stod jeg tidligt op for at komme på bus-rundtur i Ottawa inden jeg fortsatte mod Montreal.
Jeg boede centralt nok til at jeg kunne gå fra mit B&B ind til hvor bussen holdt og fik et sneak peak på noget af den by jeg skulle guides igennem. De næste par timer.

Jeg valgte en åben dobbeltdækker bus i det gode vejr. Der er også mulighed for at tage en kombi-tur til lands og vands, da vand er en stor del af byen.

ottawa_canada_roadtrip_2013-1

ottawa_canada_roadtrip_2013-2

Guide på engelsk og fransk

Før vi forlod downtown ville guiden høre hvilke sprog der var nødvendige at afvikle turen på. Fransk er udbredt i Canada og Ottawa ligger lige på grænsen til Quebec, hvor det officielle sprog er fransk.
Grundet sammensætningen af turister på bussen, var guiden nødt til at afvikle det hele på to sprog. Hun var vant til det og mestrede begge sprog – som passager skulle man lige vænne sig til det og huske at være opmærksom når hunskiftede til engelsk.

ottawa_canada_roadtrip_2013-3

Museum og populært område

Fra downtown bevægede vi os forbi parlamentsbygningen og ned mod et af de mange store museer i Ottawa. Det første var Canadian War Museum, som ligger i forbindelse med en stor park der også fungerer som event plads for byen. Området ligger skønt og åbent ned til floden.

ottawa_canada_roadtrip_2013-4

På billedet kan du se fem scener rundt om museet i forbindelse med en festival.
På billedet kan du se fem scener rundt om museet i forbindelse med en festival.

Franske Quebec

Fra museet krydsede vi floden og kørte dermed ind i Quebec regionen. Her er det officielle sprog fransk, så alle skilte skiftede til fransk og fordi arkitekturen ikke er typisk amerikansk – faktisk meget europæisk i det, så kunne man godt forveksle dele af turen med Frankrig. Dog kun indtil guiden skiftede til engelsk og dejlig canadisk accent (med abouuut).

ottawa_canada_roadtrip_2013-5

Et andet stort og populært museeum i Ottawa er Canadian Museum of History. Arkitekturen er speciel og det er et yndet sted for event som bryllupper mm.

ottawa_canada_roadtrip_2013-6

Finurligt trafikskilt

Ude foran så jeg det til dato mest underlige trafikskilt ever. Svært at misforstå, men kan se en udfordring i at lave alle vejskilte og henvisninger i trafikken på den måde.

ottawa_canada_roadtrip_2013-7

Whisky bæltet i Ottawa

Efter et kort ophold i Quebec og byen Gatineau, kørte vi tilbage til Ottawa og gennem det mest posh område i byen, hvor alle konsulater og ambassader ligger.
Den danske ambassade belv udpeget bag træerne da vi suste forbi.

ottawa_canada_roadtrip_2013-8

ottawa_canada_roadtrip_2013-10

Da vi kom fri at det posh område nåede vi ud til Canada Aviation and space Museum. Der var en omrejsende udstilling i gang, som jeg desværre ikke havde tid til, men plakaterne til den så seje ud.

ottawa_canada_roadtrip_2013-9

Statsmandsboligen i Canada

Tilbage mod byen gennem det posh område, fik vi et kig til Premiereministerens privatbolig og fik historien om nogle af repræsentationsboligerne i området (som ambassader og konsulater bruger til at huse gæster etc.).

ottawa_canada_roadtrip_2013-11

Byward Market i Ottawa

Tilbage downtown Ottawa kørte vi forbi Byward Market. Et lille område af downtown som har hundredevis af barer og restauranter samlet indenfor et lille område og i midten af det hele ligger en stor handelsplads med masser af boder.

ottawa_canada_roadtrip_2013-12

ottawa_canada_roadtrip_2013-13

Brug mere tid i Ottawa

Ottawa er ikke en kæmpe storby. Under en mio. – og selv med Gatineau i Quebec er det hele byområdet kun godt en mio. Indbyggere. Men byen byder på en stor variation i oplevelser og ikke mindst arkitektur (som er overraskende godt gennemført) og så har byen et stort universitet, der gør der er gang i byen om aftenen.

ottawa_canada_roadtrip_2013-14

Fairmont Chateau Laurier Hotel
Fairmont Chateau Laurier Hotel

ottawa_canada_roadtrip_2013-16

Mit program tillod mig desværre ikke at bruge meget mere tid i byen end busturen, men med det jeg så den havde at byde på, så kan jeg godt se en bruge 1-2 dage i byen for at få de største ting med.

ottawa_canada_roadtrip_2013-17

Mod Mont-Tremblant

Omkring frokost listede jeg af i min Ford Mustang ned gennem downtown og mod Mont-Tremblant i Quebec, hvor jeg skulle ud og køre buggy i bjergene.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Kanotur ud for Toronto

Efter en formiddag fyldt med lækkert mad og masser af input fra min Food Walking Tour i Leslieville, tog jeg et par timer på vandet i en kano ud for Toronto.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada