Rundtur i Ottawa på engelsk og fransk

Star Wars og statsmandsboliger var blot nogle af de ting busturen rundt i Ottawa bød på. Ottawa er en lækker by som fortjener mere tid end jeg gav den.

4. juni, 2013

Bustur rundt i Ottawa

Jeg ankom sidst på dagen den 3. juni, så fik ikke oplevet så meget af byen ved dagslys, men nød en kølig aften ved parlamentsbygningen i den nedgående sol.

For at råde bod på det stod jeg tidligt op for at komme på bus-rundtur i Ottawa inden jeg fortsatte mod Montreal.
Jeg boede centralt nok til at jeg kunne gå fra mit B&B ind til hvor bussen holdt og fik et sneak peak på noget af den by jeg skulle guides igennem. De næste par timer.

Jeg valgte en åben dobbeltdækker bus i det gode vejr. Der er også mulighed for at tage en kombi-tur til lands og vands, da vand er en stor del af byen.

ottawa_canada_roadtrip_2013-1

ottawa_canada_roadtrip_2013-2

Guide på engelsk og fransk

Før vi forlod downtown ville guiden høre hvilke sprog der var nødvendige at afvikle turen på. Fransk er udbredt i Canada og Ottawa ligger lige på grænsen til Quebec, hvor det officielle sprog er fransk.
Grundet sammensætningen af turister på bussen, var guiden nødt til at afvikle det hele på to sprog. Hun var vant til det og mestrede begge sprog – som passager skulle man lige vænne sig til det og huske at være opmærksom når hunskiftede til engelsk.

ottawa_canada_roadtrip_2013-3

Museum og populært område

Fra downtown bevægede vi os forbi parlamentsbygningen og ned mod et af de mange store museer i Ottawa. Det første var Canadian War Museum, som ligger i forbindelse med en stor park der også fungerer som event plads for byen. Området ligger skønt og åbent ned til floden.

ottawa_canada_roadtrip_2013-4

På billedet kan du se fem scener rundt om museet i forbindelse med en festival.

På billedet kan du se fem scener rundt om museet i forbindelse med en festival.

Franske Quebec

Fra museet krydsede vi floden og kørte dermed ind i Quebec regionen. Her er det officielle sprog fransk, så alle skilte skiftede til fransk og fordi arkitekturen ikke er typisk amerikansk – faktisk meget europæisk i det, så kunne man godt forveksle dele af turen med Frankrig. Dog kun indtil guiden skiftede til engelsk og dejlig canadisk accent (med abouuut).

ottawa_canada_roadtrip_2013-5

Et andet stort og populært museeum i Ottawa er Canadian Museum of History. Arkitekturen er speciel og det er et yndet sted for event som bryllupper mm.

ottawa_canada_roadtrip_2013-6

Finurligt trafikskilt

Ude foran så jeg det til dato mest underlige trafikskilt ever. Svært at misforstå, men kan se en udfordring i at lave alle vejskilte og henvisninger i trafikken på den måde.

ottawa_canada_roadtrip_2013-7

Whisky bæltet i Ottawa

Efter et kort ophold i Quebec og byen Gatineau, kørte vi tilbage til Ottawa og gennem det mest posh område i byen, hvor alle konsulater og ambassader ligger.
Den danske ambassade belv udpeget bag træerne da vi suste forbi.

ottawa_canada_roadtrip_2013-8

ottawa_canada_roadtrip_2013-10

Da vi kom fri at det posh område nåede vi ud til Canada Aviation and space Museum. Der var en omrejsende udstilling i gang, som jeg desværre ikke havde tid til, men plakaterne til den så seje ud.

ottawa_canada_roadtrip_2013-9

Statsmandsboligen i Canada

Tilbage mod byen gennem det posh område, fik vi et kig til Premiereministerens privatbolig og fik historien om nogle af repræsentationsboligerne i området (som ambassader og konsulater bruger til at huse gæster etc.).

ottawa_canada_roadtrip_2013-11

Byward Market i Ottawa

Tilbage downtown Ottawa kørte vi forbi Byward Market. Et lille område af downtown som har hundredevis af barer og restauranter samlet indenfor et lille område og i midten af det hele ligger en stor handelsplads med masser af boder.

ottawa_canada_roadtrip_2013-12

ottawa_canada_roadtrip_2013-13

Brug mere tid i Ottawa

Ottawa er ikke en kæmpe storby. Under en mio. – og selv med Gatineau i Quebec er det hele byområdet kun godt en mio. Indbyggere. Men byen byder på en stor variation i oplevelser og ikke mindst arkitektur (som er overraskende godt gennemført) og så har byen et stort universitet, der gør der er gang i byen om aftenen.

ottawa_canada_roadtrip_2013-14

Fairmont Chateau Laurier Hotel

Fairmont Chateau Laurier Hotel

ottawa_canada_roadtrip_2013-16

Mit program tillod mig desværre ikke at bruge meget mere tid i byen end busturen, men med det jeg så den havde at byde på, så kan jeg godt se en bruge 1-2 dage i byen for at få de største ting med.

ottawa_canada_roadtrip_2013-17

Mod Mont-Tremblant

Omkring frokost listede jeg af i min Ford Mustang ned gennem downtown og mod Mont-Tremblant i Quebec, hvor jeg skulle ud og køre buggy i bjergene.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top