Toronto til Ottawa i Ford Mustang GT

En opgradering i Toronto lufthavn til en muskelbil og et møde med et velfriseret vej- og rastepladsnetværk samt de små forskelle mellem Canada og USA.
Canada er super til roadtrips og Ottawa, som målet for dagen var, er en skøn hovedstad.

Mandag 3. Juni, 2013

Downtown Toronto til lufthavn

Jeg forlod min lækre airbnb lejlighed på 38. etage downtown Toronto, og tog turen ud til lufthavnen for at hente min udlejningsbil.

toronto_ottawa_roadtrip_13-1

Jeg havde været 5 dage i Toronto og havde ikke brug for bil, så jeg havde taget bussen downtown. Samme bus tog jeg nu retur, og efter en halv times tid, stod jeg i Toronto lufthavn.

toronto_ottawa_roadtrip_13-2

Biludlejningsselskaberne i Toronto lufthavn

Jeg gjorde, som var jeg lige stået af et fly, og gik ind i ankomsthallen og fandt skiltene til udlejningsbilerne.

toronto_ottawa_roadtrip_13-3

Det er tydeligt skiltet og samlet under et tag i Toronto, så efter en kort gå tur, stod jeg ved skranken hos AVIS.

toronto_ottawa_roadtrip_13-4

Med alle papirerne klar, tog det ingen tid at få bilen (passet var ikke nødvendigt).

Jeg havde bestilt en cabriolet hjemmefra. Håbede på en Ford Mustang, men en Chrysler 200 ville også være fin. Det var kun mig og 6 dage på tur.

Manden i skranken var flink og tastede mig ind uden at tilbyde yderligere forsikringer mm (som jeg ikke har behov for og alligevel ville sige nej til). Han tilbød dog at opgraderer min bil til en kraftigere model for 15 CAD pr. dag. Jeg havde egentlig ikke brug for det, men slog til alligevel.

Ford Mustang muskelbil

For 486 kr. mere (billejen kostede oprindeligt 3500 kr. – ikke helt så billigt i Canada som i USA) fik jeg nu en muskelbil. Jeg fik valget mellem en Camaro SS eller Ford Mustang GT (begge cabriolet). Da jeg godt kendte Camaroen og dens meget lille bagagerum, valgte jeg Mustangen.

Da jeg kom ned til min bås, stod der en metallic sort Ford Mustang GT med en 5.0 V8 motor med 420 heste (og mere udstyr end der er brug for på en roadtrip).

toronto_ottawa_roadtrip_13-5

Efter mit tjek af bilen (buler, ridser mm.) pakkede jeg bilen og forlod lufthavnen og kørte mod Ottawa.

Bilen var lejet via Auto Europe og da jeg har haft Ford Mustangs tidligere, vil jeg ikke bruge yderligere indlæg på denne. Her kan du læse mere om leje af cebrioleter i USA og her se bagagepladsen i Ford Mustang cabriolet.

Lækre rastepladser i Ontario

Toronto er en kæmpe by (4. største by i nordamerika – større end Chicago) så der gik en lille time inden jeg var rigtig ude af byen. Jeg fulgte highways (motorvejene) det første stykke op mod Ottawa.

Her dukkede ONroute centrene op. Det er topmoderne rastepladser som findes i Ontario (deraf ON i ONroute) på highways 400 og 401.

toronto_ottawa_roadtrip_13-7

De er skåret over samme kam (jeg nåede et par stykker) med stor tankstation og et stort toilet/butik/fastfood/sid-ned-og-slap-af og nyd den gratis wifi center.

De er fine og rene og udover nogle andre fastfood brands end i USA, så er det som du kender dem.

Tim Hortons

Efter nogle dage i Toronto var jeg stødt på nogle af de franchises de har oppe i Canada, men havde ikke behov for dem inde i Toronto, så først nu blev det til et besøg hos den største kæde i Canada, Tim Hortons. Mest en kaffekæde, men har også lidt andet. Jeg drikker ikke kaffe, så lod mig friste af en wrap-agtig ting. Ikke noget at skrive hjem om, men har hørt flere anbefale kaffen og nogle af deres kager.

toronto_ottawa_roadtrip_13-8

toronto_ottawa_roadtrip_13-9

Canada benytter metersystemet

Når du forlader en ONroute, kan du se hvor langt der er til den næste (bemærk det er i km, da de benytter metersystemet i Canada og dermed også liter ved benzin, derfor er priserne umiddelbart lave, sammenlignet med USA, men altså ikke når det ’kun’ er for en liter – hvor det i USA er for en gallon, 3.78 liter).

toronto_ottawa_roadtrip_13-6

De små forskelle

Jeg kunne godt have holdt mig til motorvejen hele vejen til Ottawa, men ville væk fra den og se hvordan Canada tager sig ud fra en by-way.
Desværre er landskabet fra Toronto og op til Ottawa ikke specielt inspirerende, så ikke så meget på den konto. Derimod stod det hurtigt klart, at der er nogle tydelige forskelle landskabet hvad angår reklamer, bygninger og udbud.

toronto_ottawa_roadtrip_13-10

Landskabet nær byerne er ikke plastret til i reklamer på samme måde som i USA. Når du ankommer til en by i USA, så er opbygningen typisk at der er flere fastfood steder, benzinstationer og store butikker (Walmart, Lowe’s etc.), dernæst lidt by og så fastfood og butikker igen på den anden side af byen.

I Canada er det meget mere afdæmpet. Der er reklamer, men ikke i samme grad og specielt fastfood synes at være i mindretal.

Bed & Breakfast i Ottawa

Jeg ankom til Ottawa sidst på eftermiddagen. Jeg havde booket det billigste jeg havde lyst til at betale downtown, men ikke kigget nærmere på hvad det var.
Viste sig at være et Bed & Breakfast. Ikke noget i vejen med det, men havde ikke lige spottet at det vær med delt toilet/bad på gangen og uden tv. Til gengæld var det med fælles morgenmad og ægteparret der drev det var superflinke og interesserede i at der kom endnu en dansker og boede hos dem. Der var lige rejst en ældre dame, som kommer hvert år og bor hos dem i nogle uger mens hun besøger familie i området.

toronto_ottawa_roadtrip_13-11

Regeringsområdet i Ottawa

Det lille B&B ligger centralt og nærmest downtown, så jeg hankede op i mit kamera, stativ mm. og gik ned til det imponerende regeringsområde (Ottawa er hovedstad i Canada) og floden, som deler Ontario med det franske Quebec og byen Gatineau.

toronto_ottawa_roadtrip_13-14

Som at stå i England

Regeringsbygningerne er frit tilgængelige og mange af dem er åbne i dagstimerne til rundture mm. Det er bygninger som står i skarp kontrast til Torontos mange glas højhuse, som jeg havde forladt nogle timer tidligere og også meget af det som Ottawas bymidte er ved at udvikle sig til.
Når man står med ryggen til den nye bymidte og kigger på de gamle bygninger føles det mere som at stå i England – hvis det ikke var for det Canadiske flag på stængerne og så at RCMP (Royal Canadian Mounted Police) konstant cirkulerede i biler på det store område.

toronto_ottawa_roadtrip_13-16

toronto_ottawa_roadtrip_13-17

Canadian Museum of Nature

Mit hyggelige B&B lå i øvrigt lige overfor Canadian Museum of Nature. Endnu en af byens mange gamle bygninger, men den havde fået en fræk tilbygning (reparation for noget sammenfald nogle år tidligere) og tog sig rigtig godt ud i oplyst tilstand.

toronto_ottawa_roadtrip_13-19

toronto_ottawa_roadtrip_13-20

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morten says:

  Hej Rene!

  Hvor gammel skal man være for at leje bil i Canada?

  På forhånd tak

 2. Nis says:

  Hej René 🙂

  Dejligt og se, at du nu også har været i Canada.

  Jeg skal til Canada, Ottawa 1 januar, men tænkte at jeg ville tage Chicago på vejen. Efter at have brugt lang tid på Momondo, så ser det ud til at det bedre kan betale sig og tage returrejse til chicago på bekostning af at jeg så skal fra Ottawa til chicago, når jeg skal hjem.

  Men har du mon nogen erfaring med mellemlanding i usa osv. til canada – kan man få det ultra billigt på nogen måde?

  Jeg kan se at det vil tage 12 timer til Chicago fra Ottawa, og det synes jeg også er lidt vild i forhold til 2 timer med fly til 1700 kr.

  Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode tips 🙂

  • @ Nis

   Jeg har ikke erfaring med at købe seperat indenrigs i USA. Du kan få det billigt som med fly indenfor Europa, men det er højsæson (jul/nytår), så du skal være tidligt ude.

   Siderne til at finde disse tilbud er bl.a. momondo, men også skyscanner, google flight m.fl.

   Hvad angår mellemlanding, så er det ikke anderledes end hvis din slut destination var USA. Hvis din første landing fra Europa er i Chicago inden du flyver videre til Canada, så skal du igennem immigration, have ESTA og alt det der.

   Hvis du køber biletterne helt seperat (to forskellige sider etc.) så vær opmærksom på at få rigelig med tid mellem du ankommer og skal videre. Er de ikke købt samlet via samme side/selskab, så er der ingen dækning hvis du ikke når dit connecting fly.

   Chicago er en kæmpe lufthavn og du skal måske fra en terminal til en anden – og igennem sikkerhedskontrollen igen – inden du er på flyet til Canada, så sørg for god tid.

   En sidste OBS! Vær opmærksom på, om det er fra samme lufthavn. O’hare er den store internationel som du ankommer til fra Europa, men megen indenrigs – og til Canada – foregår fra Midway, så hold øje med lufthavnskoden og ikke kun byen når du booker.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top