Toronto til Ottawa i Ford Mustang GT

En opgradering i Toronto lufthavn til en muskelbil og et møde med et velfriseret vej- og rastepladsnetværk samt de små forskelle mellem Canada og USA.
Canada er super til roadtrips og Ottawa, som målet for dagen var, er en skøn hovedstad.

Mandag 3. Juni, 2013

Downtown Toronto til lufthavn

Jeg forlod min lækre airbnb lejlighed på 38. etage downtown Toronto, og tog turen ud til lufthavnen for at hente min udlejningsbil.

toronto_ottawa_roadtrip_13-1

Jeg havde været 5 dage i Toronto og havde ikke brug for bil, så jeg havde taget bussen downtown. Samme bus tog jeg nu retur, og efter en halv times tid, stod jeg i Toronto lufthavn.

toronto_ottawa_roadtrip_13-2

Biludlejningsselskaberne i Toronto lufthavn

Jeg gjorde, som var jeg lige stået af et fly, og gik ind i ankomsthallen og fandt skiltene til udlejningsbilerne.

toronto_ottawa_roadtrip_13-3

Det er tydeligt skiltet og samlet under et tag i Toronto, så efter en kort gå tur, stod jeg ved skranken hos AVIS.

toronto_ottawa_roadtrip_13-4

Med alle papirerne klar, tog det ingen tid at få bilen (passet var ikke nødvendigt).

Jeg havde bestilt en cabriolet hjemmefra. Håbede på en Ford Mustang, men en Chrysler 200 ville også være fin. Det var kun mig og 6 dage på tur.

Manden i skranken var flink og tastede mig ind uden at tilbyde yderligere forsikringer mm (som jeg ikke har behov for og alligevel ville sige nej til). Han tilbød dog at opgraderer min bil til en kraftigere model for 15 CAD pr. dag. Jeg havde egentlig ikke brug for det, men slog til alligevel.

Ford Mustang muskelbil

For 486 kr. mere (billejen kostede oprindeligt 3500 kr. – ikke helt så billigt i Canada som i USA) fik jeg nu en muskelbil. Jeg fik valget mellem en Camaro SS eller Ford Mustang GT (begge cabriolet). Da jeg godt kendte Camaroen og dens meget lille bagagerum, valgte jeg Mustangen.

Da jeg kom ned til min bås, stod der en metallic sort Ford Mustang GT med en 5.0 V8 motor med 420 heste (og mere udstyr end der er brug for på en roadtrip).

toronto_ottawa_roadtrip_13-5

Efter mit tjek af bilen (buler, ridser mm.) pakkede jeg bilen og forlod lufthavnen og kørte mod Ottawa.

Bilen var lejet via Auto Europe og da jeg har haft Ford Mustangs tidligere, vil jeg ikke bruge yderligere indlæg på denne. Her kan du læse mere om leje af cebrioleter i USA og her se bagagepladsen i Ford Mustang cabriolet.

Lækre rastepladser i Ontario

Toronto er en kæmpe by (4. største by i nordamerika – større end Chicago) så der gik en lille time inden jeg var rigtig ude af byen. Jeg fulgte highways (motorvejene) det første stykke op mod Ottawa.

Her dukkede ONroute centrene op. Det er topmoderne rastepladser som findes i Ontario (deraf ON i ONroute) på highways 400 og 401.

toronto_ottawa_roadtrip_13-7

De er skåret over samme kam (jeg nåede et par stykker) med stor tankstation og et stort toilet/butik/fastfood/sid-ned-og-slap-af og nyd den gratis wifi center.

De er fine og rene og udover nogle andre fastfood brands end i USA, så er det som du kender dem.

Tim Hortons

Efter nogle dage i Toronto var jeg stødt på nogle af de franchises de har oppe i Canada, men havde ikke behov for dem inde i Toronto, så først nu blev det til et besøg hos den største kæde i Canada, Tim Hortons. Mest en kaffekæde, men har også lidt andet. Jeg drikker ikke kaffe, så lod mig friste af en wrap-agtig ting. Ikke noget at skrive hjem om, men har hørt flere anbefale kaffen og nogle af deres kager.

toronto_ottawa_roadtrip_13-8

toronto_ottawa_roadtrip_13-9

Canada benytter metersystemet

Når du forlader en ONroute, kan du se hvor langt der er til den næste (bemærk det er i km, da de benytter metersystemet i Canada og dermed også liter ved benzin, derfor er priserne umiddelbart lave, sammenlignet med USA, men altså ikke når det ’kun’ er for en liter – hvor det i USA er for en gallon, 3.78 liter).

toronto_ottawa_roadtrip_13-6

De små forskelle

Jeg kunne godt have holdt mig til motorvejen hele vejen til Ottawa, men ville væk fra den og se hvordan Canada tager sig ud fra en by-way.
Desværre er landskabet fra Toronto og op til Ottawa ikke specielt inspirerende, så ikke så meget på den konto. Derimod stod det hurtigt klart, at der er nogle tydelige forskelle landskabet hvad angår reklamer, bygninger og udbud.

toronto_ottawa_roadtrip_13-10

Landskabet nær byerne er ikke plastret til i reklamer på samme måde som i USA. Når du ankommer til en by i USA, så er opbygningen typisk at der er flere fastfood steder, benzinstationer og store butikker (Walmart, Lowe’s etc.), dernæst lidt by og så fastfood og butikker igen på den anden side af byen.

I Canada er det meget mere afdæmpet. Der er reklamer, men ikke i samme grad og specielt fastfood synes at være i mindretal.

Bed & Breakfast i Ottawa

Jeg ankom til Ottawa sidst på eftermiddagen. Jeg havde booket det billigste jeg havde lyst til at betale downtown, men ikke kigget nærmere på hvad det var.
Viste sig at være et Bed & Breakfast. Ikke noget i vejen med det, men havde ikke lige spottet at det vær med delt toilet/bad på gangen og uden tv. Til gengæld var det med fælles morgenmad og ægteparret der drev det var superflinke og interesserede i at der kom endnu en dansker og boede hos dem. Der var lige rejst en ældre dame, som kommer hvert år og bor hos dem i nogle uger mens hun besøger familie i området.

toronto_ottawa_roadtrip_13-11

Regeringsområdet i Ottawa

Det lille B&B ligger centralt og nærmest downtown, så jeg hankede op i mit kamera, stativ mm. og gik ned til det imponerende regeringsområde (Ottawa er hovedstad i Canada) og floden, som deler Ontario med det franske Quebec og byen Gatineau.

toronto_ottawa_roadtrip_13-14

Som at stå i England

Regeringsbygningerne er frit tilgængelige og mange af dem er åbne i dagstimerne til rundture mm. Det er bygninger som står i skarp kontrast til Torontos mange glas højhuse, som jeg havde forladt nogle timer tidligere og også meget af det som Ottawas bymidte er ved at udvikle sig til.
Når man står med ryggen til den nye bymidte og kigger på de gamle bygninger føles det mere som at stå i England – hvis det ikke var for det Canadiske flag på stængerne og så at RCMP (Royal Canadian Mounted Police) konstant cirkulerede i biler på det store område.

toronto_ottawa_roadtrip_13-16

toronto_ottawa_roadtrip_13-17

Canadian Museum of Nature

Mit hyggelige B&B lå i øvrigt lige overfor Canadian Museum of Nature. Endnu en af byens mange gamle bygninger, men den havde fået en fræk tilbygning (reparation for noget sammenfald nogle år tidligere) og tog sig rigtig godt ud i oplyst tilstand.

toronto_ottawa_roadtrip_13-19

toronto_ottawa_roadtrip_13-20

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

4 Comments

 1. Hej René 🙂

  Dejligt og se, at du nu også har været i Canada.

  Jeg skal til Canada, Ottawa 1 januar, men tænkte at jeg ville tage Chicago på vejen. Efter at have brugt lang tid på Momondo, så ser det ud til at det bedre kan betale sig og tage returrejse til chicago på bekostning af at jeg så skal fra Ottawa til chicago, når jeg skal hjem.

  Men har du mon nogen erfaring med mellemlanding i usa osv. til canada – kan man få det ultra billigt på nogen måde?

  Jeg kan se at det vil tage 12 timer til Chicago fra Ottawa, og det synes jeg også er lidt vild i forhold til 2 timer med fly til 1700 kr.

  Jeg håber du kan hjælpe med nogle gode tips 🙂

  1. @ Nis

   Jeg har ikke erfaring med at købe seperat indenrigs i USA. Du kan få det billigt som med fly indenfor Europa, men det er højsæson (jul/nytår), så du skal være tidligt ude.

   Siderne til at finde disse tilbud er bl.a. momondo, men også skyscanner, google flight m.fl.

   Hvad angår mellemlanding, så er det ikke anderledes end hvis din slut destination var USA. Hvis din første landing fra Europa er i Chicago inden du flyver videre til Canada, så skal du igennem immigration, have ESTA og alt det der.

   Hvis du køber biletterne helt seperat (to forskellige sider etc.) så vær opmærksom på at få rigelig med tid mellem du ankommer og skal videre. Er de ikke købt samlet via samme side/selskab, så er der ingen dækning hvis du ikke når dit connecting fly.

   Chicago er en kæmpe lufthavn og du skal måske fra en terminal til en anden – og igennem sikkerhedskontrollen igen – inden du er på flyet til Canada, så sørg for god tid.

   En sidste OBS! Vær opmærksom på, om det er fra samme lufthavn. O’hare er den store internationel som du ankommer til fra Europa, men megen indenrigs – og til Canada – foregår fra Midway, så hold øje med lufthavnskoden og ikke kun byen når du booker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »