Ford Mustang Cabriolet

Hvor meget bagage er der plads til i en Ford Mustang Cabriolet og hvor meget på kompromis er du klar til at gå for at få en oplevelse i en?

Se bagagepladsen i den nye 2015 Ford Mustang nederst i artiklen.

Kunsten at leje en Ford Mustang Cabriolet

Man er aldrig sikker på at få lige præcis den bil man har set på udlejningssiden. Hertz tilbyder en garanti på visse modeller (har ikke set det på en Mustang Cabriolet), men ud over det, så er man nødt til at tage chancen og håbe på det bedste.
Jeg lejede min via CarTrawler og da jeg både kunne væge imellem en Mustang og en Chrysler Sebring i listen, så var jeg lidt mere rolig i mit valg, men man er som sagt ikke garanteret sit valg. En anden ting der talte til min fordel var, at jeg skulle afhente bilen hos Dollar i Houston lufthavn. Der ved jeg af erfaring, at man frit kan vælge bil indenfor sin bestilte bilklasse, så der behøvede blot at stå en enkelt Mustang for at min ferie blev lidt bedre.

Jeg fik en og alt det der fulgte med af fede oplevelser, men hvad med bagagepladsen i en sådan?

Perfekt til en, ok til to

Bagagepladsen i en Ford Mustang Cabriolet er perfekt til en person på en roadtrip. Den er OK til to personer (dog med visse kompromis), men glem alt om at være tre personer i bilen med bagage i længere tid. Jeg vil ikke anbefale det og bagsædet skal deles mellem passager og bagage.

Jeg havde en Ford Mustang Cabriolet i 3 uger tilbage i 2008. Der var vi to voksne med bagage, så jeg vidste at bagagerummet var nogenlunde, men meget ukurant. Jeg huskede bagagerummet som værende større end det jeg så på min bil i påsken, men det gik med den bagage jeg havde med + lidt til.

Formen på bagagerummet

Som nævnt er bagagerummet ukurant. Det betyder at der er mange skæve vinkler og det ikke er lige stort alle steder. Jeg har lavet en meget grov tegning med nogle ca. mål på, men det viser meget godt at man skal tænke over den bagage man tager med for at kunne klemme det ned i bagagerummet. Tegningen viser bagagerummet set fra siden.

Et billede taget ind mod de skæve vinkler snyder lidt, for det ser større ud på billedet end det er i virkeligheden.

Når man ser bagagerummet lidt oppe fra så kan man se nogle af de hulrum man kan massere noget af sin bagage ned i.

Tag sportstasker og rygsæk med

Hvis du en dag lejer en Ford Mustang Cabriolet, så skal du kun tage sportstasker som bagage og en rygsæk/skoletaske som håndbagage. Glem alt om en hard case kuffert. Og hvis I er to personer, så glem at bruge en stroller (den sorte taske på billedet) som håndbagage.
Jeg havde denne bagage med.

Min taske har en fast bund med hjul i den ene ende og en teleskopstang og kan kun lige være der på den ene led.

Jeg var alene afsted og havde god plads, men er man to med hver sin taske, vil det så sådan her ud

Der var ikke meget vundet ved at have tasken på den anden led for bagagerummet spidser til. Det er bredere fortil end inde bagved og da der samtidig er mindre ‘frihøjde’ så får man blot en masse tomrum rundt om sin bagage ved at vende den. I mit tilfælde kunne det ikke lade sig gøre, for tetris-brikkerne gik ikke op når jeg lagde min taske på denne led. Jeg kunne ikke få min håndbagage og køletaske ned.

Ved at resten af ens bagage kan masseres ned rundt om i bagagerummet, så kan man godt have to personers bagage i en Ford Mustang Cabriolet.

Bagage er mere end tøj

Er man afsted på en 3 ugers roadtrip, så er en køletaske nærmest uundværlig (specielt hvis man er i varme områder og skal ud på mindre hikes og hvis man vil holde et nogenlunde budget og selv lave sin frokost/aftensmad nogle dage).
Man kan ikke både have sin bagage og en køletaske i bagagerummet hvis man er to afsted. Der er man nødt til at tage bagsædet i brug.
Fordi jeg var alene afsted, så var der masser af plads og jeg kunne pakke al min bagage ned + en køletaske. Den løse proviantering (vand, sodavand, brød mm.) + shopping kan man stikke ned i de forskellige hulrum der er rundt om i bagagerummet.

Sådan her så mit bagagerum ud når det var fyldt.

Til sammenligning er her bagagerummet på en Dodge Charger (full-size lejebil) med to personers bagage:

Og her bagagerummet på en Ford Edge (intermediate SUV) med en persons bagage:

Planlæg din dag

Selv hvis man kun er en afsted og har fyldt bagagerummet som jeg havde, så er pludselige ændringer i dagens plan træls. Hvis man skal bruge nogle andre sko, finde badetøj, finde en reservation på sin laptop, skifte batteri på kameraet mm. så skal man i gang med at pakke ud – eller man skal pakke en taske og have inde i bilen hvor alle disse ‘situationer’ kan klares.

Friheden i en SUV (eller bare en større bil)

Jeg har prøvet hele paletten af lejebiler i USA, inklusiv en Chrysler Sebring Cabriolet som har et latterligt lille bagagerum. Hvis man ikke ved hvad dagen byder på, så er friheden og fleksibiliteten andre bagagerum – og specielt i en SUV – at foretrække. Der er noget dejlig befriende ved ikke at skulle spille tetris med sin bagage hver morgen når man pakker bilen og efterhånden som turen skrider frem har man diverse pakkenelliker i form af shopping, turist ting med videre, som man lidt kan smide som man lyster, fordi der er plads nok.

Pladsen i kabinen på en Ford Mustang Cabriolet

Forsæde passagererne i en Mustang Cabriolet sidder rigtig godt og bilen er indrettet fornuftigt med alt man har behov for på et længere ophold i en bil.
Bagsædet er dog en hel anden snak. På min tur i påsken så jeg et par gange en Ford Mustang Cabriolet med fire voksne i. Begge gange var det kvinderne der sad forrest og grunden til det er følgende.
Jeg er 182 cm høj. Når jeg havde en god kørestilling så var mit sæde hvor det er på billedet. Som man kan se, så er der ikke megen plads mellem førerens sæde og bagsædet (under 10 cm). Den plads øger man hvis der sidder en mindre chauffør bag rattet og kører sædet frem.

Passagersædet havde jeg lagt helt tilbage for at holde på mit roadatlas. Når man har taget nede så er der ikke noget mere irriterende end at have løse genstande liggende i bilen som ligger og blafre, det være sig roadatlas eller andre bøger/papir, poser eller løse stropper på bagage.
Jeg nød kun at være en person i bilen, for på den måde kunne jeg bruge passagersædet til mit kamera og ved benpladsen foran havde stillet en taske med diverse så jeg havde let adgang til en række ting uden at skulle ud af bilen, eller værre endnu, om og spille tetris med min bagage.

Ford Mustang 2015 bagageplads

Med den nye 2015 model af Ford Mustang er der stadig god plads til bagage i bagagerummet. Det er stadig kun en bil til to personers bagage, men pakker du fornuftigt, kan du få plads til det hele i bagagerummet.

De to billeder nedenfor og bagagedetaljer er indsendt af Ulla og Niels Johansen.

Vi havde tre trolleyer: 2 stk på 64x44x24 og 1 på 63x40x26.
De skulle lægges på en helt bestemt måde, men der var plads til et par plastikposer i nogen mellemrum også. Trolleyerne er forholdsvis bløde og kunne mases lidt under ilægning.

mustang_bagage-1

mustang_bagage-2

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

46 Comments

  1. @ Niels

   Jo, der vil være plads til en hardcase på bagsædet. Men nok ikke to af de store. Sørg for, at det der skal i bagagerummet er i en meget lille hardcase eller en taske der kan mases lidt ind i de skæve vinkler, der er i bagagerummet.

 1. Hej Rene

  Kender du noget til holidayautos(.)com
  Vi overvejer at leje en Ford Mustang fra Orlando via Holiday Autos men med Dollar som udlejer.
  Når jeg spørger Holiday Autos er lejen inklusiv envejsgebyr, men når jeg kigger efter samme bil, periode osv. på Dollar´s egen hjemmesiden er prisen 3-4.000 over og envejsgebyr kommer oveni.

  Så hvad skal man tro? Kan udlejningsfirmaet opkræve envejsgebyr selvom Holiday Autos oplyser (og skriver i reservationen) at det er inklusiv.

  Som jeg forstår det anvender Holidays Autos Cartrawler?

   1. Helt okay 🙂 Men når du skriver du anvender Cartrawler, hvilken hjemmeside anvender du så? Umiddelbart synes jeg det ligner firmaet bag søgemaskinen på en masse andre hjemmesider?

    1. @ Martin

     Jeg bruger dem direkte via de links jeg har.

     Rejsesider m.fl kan benytte Cartrawler integreret på deres egne sider, men jeg linker blot til den rene udgave.

     1. Tusind tak for de hurtige svar! Og i øvrige super fed hjemmeside

      – Du får lige de to sidste spørgsmål for denne gang.
      1. Har du erfaringer med Dollar og Triftly? Anmeldelse på Trustpilot osv. er ofte negative, men de som ofte også de billigste.
      2. Har du en rejsebeskrivelse af Florida, som du blandt andet også har for vestkysten

 2. Hej Rene,

  I forhold til den plads du beskriver i bagagerummet på en Ford Mustang. Ved du om kalechen fylder i bagagerummet når den er slået ned, som den gør i Camareoen?

 3. Hej Rene,

  Tak for en super side.

  Er der nogle steder man kan leje en Mustang Cabriolet og være sikker på at man får den bil når man kommer frem? Vi skal til San Francisco i start Juni, og vil helst ikke risikere at få en “or similar” Chrysler Sebring Cabrio eller chrysler 200.

  1. @ Martin

   Ikke en 100% garanti.

   Det får du kun hvis du lejer en specialbil direkte hos udlejningsselskabet (og betaler nogle tusinde mere for din bil).

   De to cabriolet modeller der lejes ud nu, er Ford Mustang og Chevrolet Camaro (produktionen af Chrysler 200 cabriolet stoppede i 2015 så den er ikke længere i udlejningsselskabernes flåder).

   Hos langt de fleste udlejningsselskaber kan du selv vælge bil indenfor den klasse du har lejet. Det kan du se mere om her: https://www.renefrederiksen.dk/kan-du-frit-vaelge-lejebil-ved-afhentning/

   1. Tak for hurtigt svar.
    Har godt før kigget på din side ang. lejebil ved afhentning.

    Dog når jeg søger på rentalcars.com, er Chrysler Sebring Cabrio også at vægle, og umiddelbart ligner det for mig at den er samme klasse som mustang.

    Har ikke set Chevrolet nogle steder – Kan man de aktive klasser nogle steder?

    Hvis vi kan være sikre på at vi enten for Mustang eller Camaro, så er det værd at spare penge ved at booke nu. Dog vil jeg hellere bestille den når vi ankommer hvis der er chance for at få ovennævnte Chrysler.

    1. @ Martin

     Du vælger ikke en model, men en klasse. Chrysler 200 cabriolet er ikke i selskabernes flåder mere da den er udgået af produktion. Biler hos selskaberne er indenfor et år gamle. Derfor er der ikke nogen Chrysler.

     Vælg den klasse du vil leje (en cabriolet) og du kan (ofte) vælge mellem Ford Mustang eller Camaro ved selskabet.

     Billederne på siderne er ikke opdateret, da de blot skal vise en klasse, ikke en bestemt model.

     Vil du være 100% sikker på en bestemt model, er der kun at leje specialbiler direkte hos ex. Hertz.

     1. @René

      Har haft kontakt til Budget. Til info består deres cabriolet klasse af:
      Mustang, Chrysler 200, Camaro, Volvo C70 og Boble.

      Vil måske prøve at tage kontakt til et par af de store udlejere for at høre om det er det samme. Ellers venter vi med at booke til vi ankommer i USA – Da Hertz ikke havde den på vores rejsedage.

      En sidste ting – Min kæreste er lidt usikker på om en Mustang i tre uger bliver for ukomfortabel.
      Tænker en SUV altid vil være bedre når det kommer til komfort, men ville det være et uklogt træk at tage en Mustang i tre uger?

     2. @ Martin

      En cabriolet er ikke anderledes end en almindelig bil, så komforten i tre uger er den samme som i en Ford Fusion.

      Fordelen med en cabriolet er, at man har mulighed for at udvide ens oplevelser med bilen.

      Som Peter skriver, så er det ikke praktisk at køre med taget nede hele tiden. Men det er netop fordelen med en cabriolet – at i kan køre taget ned.

      Kørsel i storbyer, ned af Highway 1, på tværs af Yosemite, ned af The Strip og mange andre steder, giver en cabriolet en ekstra dimension på jeres oplevelse. I ser mere omkring jer med taget nede.

      En overset oplevelse med en cabriolet er duftene der følger med i de forskellige områder.

     3. Hej Martin,

      Min bryllupsrejse indeholdt tre uger og 5000 km i en Chrysler Sebring. Jeg har været på roadtrip en del gange, og det var drømmen at køre i en cabriolet, så det prøvede jeg så.

      Jeg vil tro at vi kørte 2-300 miles med kalechen nede. Det var ikke komfortabelt i sommervarmen og ved høj hastighed, men så var det prøvet.

      Så MÅSKE er der en værdi i at udvælge et stykke af turen som “cabriolet-fase”.

      mvh. Peter

 4. Hej Rene

  Vi har lejet en Ford Mustang cabriolet i L.A i næste måned. Vi kom til at tænke på om der mon er gps i denne?

  Hilsen Malene

 5. Jeg har læst dine opslag mange gange nu ????
  Vi er to voksne og et barn på 4 år, ville vi have plads til to store sportstasken, en køleboks og to stk håndbagage i vores bil, vi ved bare det er en Ford Mustang, cabriolet???
  Vi skal køre rundt til ny, dc og hele Californien, så skal have mest muligt med….
  Kan vi evt leje en køleboks derover og hvad er prisen på det?

  1. @ Maja

   Det kan i ikke.

   Det lyder som om i skal ud på en længere tur (på tværs af USA i bil eller flyver i?)

   Bagage til tre personer, selvom den ene kun er et barn på 4 + barnesæde vil jeg ikke anbefale.

   Først er der bagagen. Selvom i pakker ultra lidt med, vil i ikke have pladsen på bagsædet til at gøre af det i ikke kan have. Læg dertil en køletaske, som betyder i vil være nødt til at bruge bagsædet til bagage.

   Med et børnesæde vil der ikke være plads til dette.

   Der er kun to døre i en Mustang. Så når i skal til jeres barn – og det er mange gange i løbet af en dag hvor i skal ind og ud af bilen for at se ting – vil i enten skulle ned med taget hver gang – eller krænge jer ind ug ud med barnet / bagage når det regner.

   Hvis i har en base undervejs med flere overnatninger, vil i kunne leje en cabriolet. Ellers vil jeg anbefale en SUV så der er bedre adgang, plads og ikke mindst udsyn.

   Køleboks køber man. Den koster ca. 20 dollars. Jeg anbefaler denne: https://www.renefrederiksen.dk/2009/09/26/elektrisk-kletaske-til-bilen-roadtrip-2009/

 6. Hej René.
  Vi er en familie på 3 der skal til Miami til efteråret. Vi har planlagt at køre fra Miami til Key West og tage nogle overnatninger der.
  Jeg har en søn og datter på hhv. 20 og 19 år. De er høje (1,70 og 1,95). Drømmer er at kunne leje en åben bil. Den Ford Mustang, der er billeder af nederst i artikelen, er den større end den du har billeder af øverst? Og tror du overhoved det er muligt at få plads til os 3 plus 3 hardcase kufferter i sådan en bil?

  På forhånd tak, og tak for en god hjemmeside.
  Mvh Terese

  1. @ Terese

   I kan ikke være tre personer med bagage i en Mustang hvis det er har case kufferter.

   Hvis i kun skal frem og tilbage fra Miami, så pak en lille taske hver og parker jeres normale lejebil+resterende bagage i lufthavnens langtidparkering.
   Hent jere Mustang og rejse kun med den bagage der er nødvendig.

   Pladsen på bagsædet er trang, men kan forsædepassageren køre lidt frem så går det nok.

   ———-
   Dit bidrag er værdsat og jeg vil sætte stor pris på, at du benytter mine links når du bestiller bil og overnatning på din roadtrip.

 7. Hej! Vi er to unge der skal på den klassiske vestkyst roadtrip om et par mdr. Vi påtænker at leje en suv eller lign. til kørsel fra LA – las vegas – grand canyon – death valley – yosemite – san fransisco.. For derefter at aflevere bil og leje en ny et par dage efter til turen ned langs vestkysten, her kunne vi rigtig godt tænke os en cabriolet… Men jeg har en stor hardcase kuffert… Kan den ligge på bagagesædet, hvis alt andet bagage er i bagagerummet? Eller er det helt umuligt?

  Tak for en skøn hjemmeside med en MASSE brugbart!

 8. Hej René,
  Tak for en meget brugbar side.
  Vi er to voksne og to drenge (13 og 15) år, der skal til Miami mellem jul og nytår.
  Vi skal leje bil til en tur ned til Key West, hvor vi har et par overnatninger.
  Drømmen er at køre i en convertible, og jeg tænker umiddelbart en Mustang, men jeg er lidt skeptisk i forhold til pladsen. Vi kan begrænse bagagen, da vi kan efterlade ting i Miami og kun tage det med, vi har behov for til en 3 dages tur. Spørgsmålet er mest, om et par halvstore knægte kan sidde ok på bagsædet?
  Jeg skal køre bilen og er 185 cm høj, drengene er omkring 170 cm høje.
  Som alternativ tænker jeg at leje en Jeep Cherokee.
  På forhånd tak,
  Vh Jens

  1. @ Jens

   Jeg kan ikke sige om i vil kunne holde det ud, men pladsen er ikke bedre end det du ser på billedet ovenfor. Jeg er selv 182, så bagsædepassageren har ikke mere plads end hvad du ser bag føresædet. I den anden side kan der nok laves lidt mere, hvis forsædepassageren kører sædet godt frem. På billedet er det kørt helt tilbage for at holde på mit road atlas.

 9. Hej Rene
  Min kone og jeg skal på et 17 dages Roadtrip til Californien til September. En tur på en 4-5000 km.
  Vi har af en FDM medarbejder personligt fået anbefalet en SUV til vores tur bla pga en mere behagelig kører tur, mere plads osv.
  Men alle jeg snakker med siger at vi skal da have en Amerikaner bil, en Camaro f.eks.
  Men vi er begge lidt lige glade med biler, vi vil bare have en “økonomisk” og behagelig bil.
  Jeg er bange for at 17 dage i en Camaro måske ikke er det mest behagelige.
  Og er den økonomisk. En ting er at kører 1-2 dage men 17 dage og måske 5000 km bliver hurtig til mange penge.

  Mvh Thomas

  1. @ Thomas

   Når folk, som du selv siger, er ligeglad med bilen, så anbefaler jeg også en SUV. Det gør jeg ikke fordi den er mest økonomisk, men fordi den er mest praktisk.

   Man sidder lidt højere i en SUV, som giver bedre udsyn og overblik. Den ekstra højde gør, at det er nemmere at stige ind/ud af bilen, som man gør mange gange på en roadtrip.

   Med to personer i bilen vil en Ford Escape størrelse være fin til jer.

   Hvad angår Camaro og Amerikanerbiler, så vil min anbefaling være en Ford Mustang Cabriolet.
   Camaroen falder ind under Specialbiler og er derfor dyr at leje.

   Hvis i blot lejer en Cabriolet i USA, så er der meget stor sandsynlighed for, at i får en Ford Mustang Cabriolet.

   Både Camaroen og Mustangen kører som almindelige personbiler, og der derfor fint behagelige at køre mange dage i.

   Med to personer kan i fint være der med jeres bagage – se mere om bagageplads i en Ford Mustang.

   En Cabriolet i 17 dage koster omkring 5000 kr. (en SUV 4000 kr.) og en Ford Mustang er slet ikke så ringe hvad angår benzinøkonomi.

 10. hej Rene

  Super hjemmeside. Virkelig hjælpsom i planlægningen.

  Jeg har et spørgsmål. Kræver det et international kørekort for at leje bil i USA eller kan man godt nøjes med sit danske (den gamle version – ikke det nye “kreditkortformat”)?

  På forhånd tak

 11. Hej René

  Først og fremmest vil jeg sige dig tusind tak for dit arbejde med siden her! Den er virkelig guld værd, når man er på vej ud på sit første roadtrip-eventyr i USA 🙂

  Min kæreste og jeg skal afsted senere på måneden og lander i LAX, hvor vi har booket en Ford Mustang cabriolet (eller lignende) hos Alamo.

  Takket være din blog er vi blevet klar over, at vi under ingen omstændigheder skal forsøge at pakke til 26 dage i vores store skrummel af en hardcase kæmpekuffert, og derfor er vi pt. på udkig efter en anden løsning, som er bedre egnet til tre-fire uger på farten med begrænset bagageplads.

  Vi overvejer at købe to stk. af disse tohjulede duffle bags: http://www.tripp-bagage.dk/products/2290-tripp-pillo-ii-stor-duffle-p-hjul-magenta#prodtabs

  Målene er 74*36*38 – dvs. nogenlunde det samme som den taske, du har i bagagerummet på billedet.

  Mit spørgsmål til dig er først og fremmest følgende: Er det realistisk at medbringe to rejsetasker på denne størrelse foruden to rygsække samt en køletaske, når vi “kun” er to personer i Mustang’en?

  Derudover kunne jeg godt tænke mig at spørge, hvad dine erfaringer er med at lade bagage blive i bilen, når man forlader den. Jeg tænker især på, om det er “sikkert” at efterlade størstedelen af sine ting i bagagerummet på bilen og kun tage en rygsæk med de vigtigste værdier og fornødenheder med sig, når man tjekker ind på et motel natten over? Jeg er helt med på, at det naturligvis er et temperamentsspørgsmål langt hen ad vejen, men jeg håber, at du alligevel kan give et par brugbare input.

  Med venlig hilsen

  Merete

  1. @ Merete

   Tak for ros.

   Sportstasker på hjul er min foretrukne rejsetaske da jeg har komforten i at kunne trække den afsted, men smidigheden i at kunne modellerer den ned i bagagerum.

   I vil ikke kunne klemme alt det ned i bagagerummet, men når i kun er to personer, så kan i altid få plads til bagagen, da i uden problemer kan benytte bagsædet.

   Selvom i finder en stor blød taske der kan bakses ned i bagagerummet, så skal i stadig ikke pakke bagage til alle dage. Gør i det, kan de ikke komme ned. Bemærk at tasken på mit billede ikke er proppet. I skal kun tage bagage med til halvdelen af turen og vaske tøj undervejs.

   Ved normalt brug kommer i til at tømme bilen hver dag på motellet. Håndbagage (hvor man typisk har værdier i), bagagen (hvor ens toilettaske og rene tøj er) og køletasken (som man kan tømme og sætte ting på køl i værelsets køleskab) tømmer i automatisk af.
   Så kan i fint lade stumper som ekstra sko, langærmede trøjer, kasketter, jeres tørvare indkøb (vand, sodavand) mm. ligge i bilen. I finder hurtigt en rytme som passer jer. Og ofte er bilen parkeret lige uden for døren til motelværelset, så det er ikke det store problem.

   1. Hej igen

    Tusind tak for dit svar – det er meget brugbart! Taskerne er bestilt og vi skriver os lige bag øret, at de ikke skal proppes til randen 🙂

    Vi har hele tiden regnet med at skulle vaske undervejs, så det skal nok gå fint med bagagepladsen.

    Endnu engang tak for dit arbejde med bloggen, og god tur når du selv skal af sted næste gang!

    /Merete

  2. Min kone og jeg er afsted netop nu. Vi fik en “eller lignende” og besluttede ret tidligt, at det med at køre med taget nede, mest var til udvalgte dage i nationalparkerne. Det er ikke så sjovt ved 70-75 mph (selv om det selvfølgelig blev prøvet).

   Vi har to store kufferter, en lille håndbagagekuffert (som vi løbende smider vasketøjet i indtil vi holder vaskedag), min rygsæk og hendes skuldertaske. Dertil en lille køletaske til $10, som kan indeholde 9 dåser sodavand (rigeligt til en dags forbrug.) Vil vi spise “løbende frokost”, så plejer vi at stikke næsen ind i en butik og købe en pakke tyndskåret kalkunkød og noget fladbrød af en art, som vi spiser på dagen.

   De dage, hvor vi kører med åbent tag, ryger den lille og en af de store kufferter ind på bagsæden. Ellers kan det hele godt være i bagagerummet. Køletaske og håndbagage bor i kabinen. Vi lukker selvfølgelig taget, når vi forlader bilen.

   Jeg er grundlæggende ikke nervøs ved at efterlade ting i bagagerummet, heller ikke natten over. Det kræver en særligt insisterende tyv at bryde ind i sådan et, og de fleste er opportunister, der ser noget spændende i kabinen.

   1. Hej Peter

    Tak for dit input! Det er rart at vide, at det sagtens kan lade sig gøre at få plads sit al bagagen – så kan vi koncentrere os om at glæde os til rejsen i stedet 🙂

    God tur til både dig og din kone!

    /Merete

    1. tak skal du have.

     Vi får først den rigtige udfordring med bagagen fra den 13. til den 17., hvor vi kører Harley i Nord-Californien. Der kan vi ikke rigtig have tre kufferter med, så det bliver noget med at udvælge tøj til fire dage og efterlade resten hos udlejer.

 12. Hej Rene,

  Først og fremmest tak for al den gode information du har på din hjemmeside! Det er uundværligt for os “Nybegyndere”.

  Jeg skal med min bedre halvdel til vestkysten til april i 3½ uge og vil rigtig gerne opleve det fra en Mustang Cabriolet. Det er vel ikke noget problem på den årstid vel? Jeg går udfra at man kan slå kalechen op uanset hvad.

  Vi planlægger at tage en sportstaske + rygsæk med hver. Vil du mene at det er muligt og sammentidig også have en køletaske med? Og hvor stor vil du mene det er nødvendigt at køletasken er?

  Håber at høre fra dig 🙂
  På forhånd tak
  Morten

  1. @ Morten

   Tak for ros.

   Vejret er fint i april og er det ikke, så gør du blot som du siger, og slår taget op.
   Her kan du se mere om vejret på din roadtrip i USA.

   Men husk, der er ingen garanti for en Ford Mustang cabriolet, medmindre i bestiller (og betaler mere) for sådan en. Her kan du læse mere om leje af cabriolet i USA.

   Jeg synes køletasken er uundværlig. Den giver mulighed for kolde drikkevarer på turen, men også for at købe ind til at lave mad selv, og dermed holde udgifterne lidt nede. Hvis i pakker fornuftigt som du skriver, så ser jeg ingen problemer i at have plads til en køletaske. Her er info om den køletaske jeg plejer at bruge på turen.

   1. Tak for dine svar.

    Jeg ved godt at der ingen garanti er, men jeg krydser fingre!
    Kan forestille mig at en køletaske vil blive brugt meget, til drikkevarer og som du siger, at man kan lave noget mad selv.

    Vi tager chancen og så må vi tage de udfordringer der nu kommer!
    Tak for hjælpen

   2. Kan lige tilføje at jeg i 2012 fik en Chrysler 200 cabriolet i LAX. Lidt skuffet over ikke at have fået en Mustang, vendte jeg tilbage et par gange de næste 2 dage for at høre om de havde fået en Mustang ind vi kunne bytte med. Det lykkedes på anden dagen og helt uden problemer, faktisk var de meget hjælpsomme hos National.

    Så hvis man ikke får en Mustang i første omgang kan ovenstående være en løsning.

    Super hjemmeside René. Har læst de fleste artikler flere gange så jeg er klar til en måned i USA om 14 dage.

 13. Hej René,

  Først lige en håndfuld ros for en fin side, der er nem at forholde sig til på mange måder. Fedt lavet!

  Jeg har et par ‘store’ spørgsmål, da jeg har snakket med en ven omkring et roadtrip i USA. Jeg håber, det er okay, jeg stiller flere og store spørgsmål.

  – Min ven er 21 og jeg selv 20. Vi ville i form af vores status som studerende skulle spare op i et år eller to for at få den optimale tur, men mit spørgsmål her lyder på, om alderen er imod os? – Da turen givet vis ville kunne lade sig gøre inden, vi fylder 25. Uden at kende konkret til reglerne blandt de forskellige selskaber, ved jeg, at mange har et alderskrav, men hvordan er din erfaring og viden omkring dette?

  – Hvad jeg kan læse mig til, og ud fra hvad andre spørger om, kan jeg se, at mange kører gennem et par stater og bruger en uge eller to. Min ven og jeg ville derimod gå all in og leje en bil i New York for at køre den til Los Angeles og bruge et sted mellem en måned og to på det, for at få set så meget som muligt på tværs af landet. Har du nogen erfaring med sådan en tur? Om det kan lade sig gøre, og om prisen for eksempelvis en Mustang inkl. forsikring på sådan tur overhovedet er til at komme i nærheden af for et par relativt unge drenge i 20’erne? Jeg har søgt selv, men kan ikke finde noget direkte på en Mustang. Det ville også være vigtigt, at vi begge må køre bilen.

  – Nu du selv har kørt i en Mustang, kan du så anbefale den til så lang en tur? – En af mine venners forældre importerede i 2007 en helt ny Shelby GT500 cab., og til den kan jeg jo kun sige; fed bil, der kører dejligt, og som man sidder godt i. Den er tung, men den er god at cruise i. Spørgsmålet er bare, om man også sidder godt, når man har kørt i flere uger? Eller om det giver bedre mening af leje noget i stil med en Chrysler 200/300, en Jeep eller lign., selvom noget af charmen ved turen kommer af den åbne bil. Dog er det som sagt vigtigt, at man også sidder godt efter tre uger bag rattet.

  Mvh

  Victor Louis Skou

  1. @ Victor

   Tak for ros.

   Læs mere her mht. aldersgrænse på billeje i USA hvor der også er info om cabriolet når i er under 25 år.

   Her finder i generel info om leje af cabriolet i USA.

   Og så er der selvfølgelig bagagepladsen i en cabriolet. Henholdsvis Ford Mustang Cabriolet og Chrysler 200.

   2 måneder giver rig mulighed for at opleve USA. Problemet med en så lang tur, er at den er svær at planlægge i detaljer fordi der er så lang tid.
   Jeg vil anbefale at i lægger en grov rute, evt. ud fra nogle ting/datoer bestemte steder i skal nå og så fin-planlægger når det er på plads (og når i er undervejs). Efter et par uger på vejen ved i bedre hvor langt i orker at køre og så er det nemmere at planlægge i detaljer.

   Lad være at lej bil i New York. Det er dyrt. Kig i stedet på at hente den i Newark lufthavn, New Jersey. Bemærk, at der tilkommer et envejsgebyr når bilen hentes et sted og afleveres et andet sted. Det udregnes ud fra afstand, så regn med minimum 350-500 dollars for det.

   Komforten i bilen fejler ikke noget, men vil ikke være mit valg til en tur af den længde. Bagagepladsen er trang i en cabriolet, så i skal pakke det som tetris hver dag i er på farten. Derudover, er der flere steder i USA hvor pengene brugt på en cabriolet ikke er givet godt ud grundet vejr og natur og hvor en SUV vil være at foretrække aht. siddehøjde, plads mm. Men det er udfordringen med en så lang tur, at der skal indgåes nogle kompromis.

   1. Tak for fint og uddybende svar. Efter at have undersøgt billeje nærmere, har vi fundet ud af, at det er en udfordring at leje en bil fra kyst til kyst. Flere selskaber, herunder bl.a. Budget.com, vil ikke udleje en bil som en Mustang til den tur. Har du nogen gode råd eller hjemmesider, hvor der er muligt? Jeg synes også, vi har kigget på dem, du selv linker til, men det virker som en udfordring at lege en rigtig amerikaner, som en Mustang eller Camaro.

    1. @ Victor

     Kun at prøve Hertz eller AVIS. Det er også kun der du kan få en garanti for de bilmodeller du nævner. Hus de andre (og dem jeg anbefaler) er det kun en biltype du lejer, og ikke en bestemt model.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »