Billeje i USA, Dodge Charger

En af de mest populære og udbredte lejebiler i USA i 2010 var Dodge Charger. Flere her på siden har lejet en eller planlægger at leje en og jeg har nu også selv haft en.

Når man scroller ned af udlejningssiderne så står Dodge Charger lidt ud fra flokken. Den har et frækt udtryk og et udseende som man ofte kun finder på amerikanske biler så det er forståeligt den er populær som udlejningsbil.

Bagageplads

Den har status som full size og er rigelig stor til 2 personer samt bagage. Man kan også godt være 3 i den (med bagage) men hvis man skal 4 voksne afsted, så skal man vælge sin bagage med omhu og man kommer nok ikke udenom at have lidt håndbagage på bagsædet.

Vi var to voksne afsted i 5 dage. Selvom vi ikke havde max kilo (23) med på ferien, så var vores bagagestørrelse den samme som hvis det havde været 3 uger.
Håndbagagen er cabin strollers. Efter man ikke længere pr. automatik kan have 2×23 kg bagage + håndbagage med i flyet, men derimod kun 1×23 kg bagage + håndbagage med, så benytter flere (inklusiv mig) sig af muligheden for max størrelse håndbagage og ikke kun en lille rygsæk.

Den blå taske på billedet er 75x35x35 cm. Den sorte ved siden af er min håndbagage 55x35x25 cm.
De andre tasker har ca. samme mål.


Som du kan se af billederne, så kunne man godt få plads til 3 kufferter + håndbagage i bagagerummet (såfremt man har bagage som ikke har hard case eller andre begrænsninger i deres fleksibilitet), men bagage til 4 voksne vil være i overkanten.

Hvis man vil have en bil i samme klasse og til ca. samme pris, men med et større bagagerum, så skal man gå efter en Ford Taurus eller en Chevy Impala.

Her kan du se mere om bagageplads i udlejningsbiler.

Kabineplads og udstyr

Der er god plads i kabinen til 4 voksne. Fyren på billedet er 2 meter så han sad ikke for godt på bagsædet, men mine 180 passer perfekt til bagsædet med god plads til knæ og fin loftshøjde.

Der er armlæn med kopholdere man kan slå ned i midten afbagsædet.

På forsædet er der også et midter-armlæn hvor der er god aflæggerplads i to separate rum. Der er selvfølgelig også kopholdere.

Der er to strømudtag. Et under radioen og et nede i det store aflægge-rum. Det er praktisk hvis man både har en GPS der bruger strøm og en iPod der spiller musik, mobil der lader mm.

Alt i alt en god føreplads. Vores model havde ikke betjening til radioen i rattet og fartpilot sad på en stilk i rattet (men var ok nem at betjene).

Radioen var med CD/MP3 og så havde den Sattelit Radio (Sirius). Sidstnævnte er en super ting når man kører de store åbne strækninger i ødemarken hvor man ikke kan nå nogle af de lokale radiostationer.

Køreegenskaber og benzin

Køreegenskaberne er hvad man kan forvente af en amerikansk familiebil. Lidt blødere end den gennemsnitlige europæiske bil, men når det meste af turen går lige ud (og ikke altid på den bedste asfalt, især ikke på interstates omkring større byer) så lærer man at sætte pris på den bløde undervogn.

Vores model havde en 3.5 Liter V6 med 250 heste. Det gjorde vi ikke manglede kræfter, selvom den ikke leverede dem lige med det samme, men lige skulle igang.

Benzinforbruget lå på omkring 10-11 km pr liter. Ca. 25 MPG.

Udlejningspris

Bilen blev afhentet hos Dollar Rental, men blev lejet igennem Rentalcars.
Bilen blev booket ca. en måned i forvejen og der var ikke nogen prisændring jo tættere på jeg kom afhentningsdagen.
Den kostede kr. 1600 at leje i 5 døgn, inkl. 1 ekstra chauffør og en tank benzin.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

2 Comments

 1. Hej Rene,

  jeg synes ikke jeg kan finde en Dodge Charger på nogle af de sider du anbefaler? Jeg har også prøvet at søge på din side uden held.

  Kan det passe?

  Jeg skal afsted til USA med min kæreste i 23 dage.

  Vi overvejer at leje en SUV de første 16 dage, og så leje en cabriolet de sidste 7 dage hvor vi skal køre fra San Fra til Los Angeles.

  Men det kunne da være fedt måske at skifte SUV´en ud med en Charger.. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]