Billeje i USA, Dodge Charger

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

En af de mest populære og udbredte lejebiler i USA i 2010 var Dodge Charger. Flere her på siden har lejet en eller planlægger at leje en og jeg har nu også selv haft en.

Når man scroller ned af udlejningssiderne så står Dodge Charger lidt ud fra flokken. Den har et frækt udtryk og et udseende som man ofte kun finder på amerikanske biler så det er forståeligt den er populær som udlejningsbil.

Bagageplads

Den har status som full size og er rigelig stor til 2 personer samt bagage. Man kan også godt være 3 i den (med bagage) men hvis man skal 4 voksne afsted, så skal man vælge sin bagage med omhu og man kommer nok ikke udenom at have lidt håndbagage på bagsædet.

Vi var to voksne afsted i 5 dage. Selvom vi ikke havde max kilo (23) med på ferien, så var vores bagagestørrelse den samme som hvis det havde været 3 uger.
Håndbagagen er cabin strollers. Efter man ikke længere pr. automatik kan have 2×23 kg bagage + håndbagage med i flyet, men derimod kun 1×23 kg bagage + håndbagage med, så benytter flere (inklusiv mig) sig af muligheden for max størrelse håndbagage og ikke kun en lille rygsæk.

Den blå taske på billedet er 75x35x35 cm. Den sorte ved siden af er min håndbagage 55x35x25 cm.
De andre tasker har ca. samme mål.


Som du kan se af billederne, så kunne man godt få plads til 3 kufferter + håndbagage i bagagerummet (såfremt man har bagage som ikke har hard case eller andre begrænsninger i deres fleksibilitet), men bagage til 4 voksne vil være i overkanten.

Hvis man vil have en bil i samme klasse og til ca. samme pris, men med et større bagagerum, så skal man gå efter en Ford Taurus eller en Chevy Impala.

Her kan du se mere om bagageplads i udlejningsbiler.

Kabineplads og udstyr

Der er god plads i kabinen til 4 voksne. Fyren på billedet er 2 meter så han sad ikke for godt på bagsædet, men mine 180 passer perfekt til bagsædet med god plads til knæ og fin loftshøjde.

Der er armlæn med kopholdere man kan slå ned i midten afbagsædet.

På forsædet er der også et midter-armlæn hvor der er god aflæggerplads i to separate rum. Der er selvfølgelig også kopholdere.

Der er to strømudtag. Et under radioen og et nede i det store aflægge-rum. Det er praktisk hvis man både har en GPS der bruger strøm og en iPod der spiller musik, mobil der lader mm.

Alt i alt en god føreplads. Vores model havde ikke betjening til radioen i rattet og fartpilot sad på en stilk i rattet (men var ok nem at betjene).

Radioen var med CD/MP3 og så havde den Sattelit Radio (Sirius). Sidstnævnte er en super ting når man kører de store åbne strækninger i ødemarken hvor man ikke kan nå nogle af de lokale radiostationer.

Køreegenskaber og benzin

Køreegenskaberne er hvad man kan forvente af en amerikansk familiebil. Lidt blødere end den gennemsnitlige europæiske bil, men når det meste af turen går lige ud (og ikke altid på den bedste asfalt, især ikke på interstates omkring større byer) så lærer man at sætte pris på den bløde undervogn.

Vores model havde en 3.5 Liter V6 med 250 heste. Det gjorde vi ikke manglede kræfter, selvom den ikke leverede dem lige med det samme, men lige skulle igang.

Benzinforbruget lå på omkring 10-11 km pr liter. Ca. 25 MPG.

Udlejningspris

Bilen blev afhentet hos Dollar Rental, men blev lejet igennem Rentalcars.
Bilen blev booket ca. en måned i forvejen og der var ikke nogen prisændring jo tættere på jeg kom afhentningsdagen.
Den kostede kr. 1600 at leje i 5 døgn, inkl. 1 ekstra chauffør og en tank benzin.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

15 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Henrik says:

  Hej Rene,

  jeg synes ikke jeg kan finde en Dodge Charger på nogle af de sider du anbefaler? Jeg har også prøvet at søge på din side uden held.

  Kan det passe?

  Jeg skal afsted til USA med min kæreste i 23 dage.

  Vi overvejer at leje en SUV de første 16 dage, og så leje en cabriolet de sidste 7 dage hvor vi skal køre fra San Fra til Los Angeles.

  Men det kunne da være fedt måske at skifte SUV´en ud med en Charger.. 🙂

 2. ole okke says:

  Super fed side og har lige bestilt en dodge charger i 14 dage fra Miami. Første gang vi skal prøve kør selv så har du andre gode råd til os ? er et ungt par der vil opleve florida og shoppe 🙂

  Ole

  • Martin says:

   ole må jeg høre hvor i har købt flybilletter og hvad i har givet for dem? skal selv afsted med kæresten til april også til florida..

  • @ Ole

   Mht. oplevelser i Florida, så er der inspiration at hente fra min seneste tur henover nytår og så var jeg også i Florida i 2006.

   Hvad anger shopping, så er der Lincoln Road i Miami og ude ved lufthavnen ligger der et kæmpe shopping mall, Dolphin Mall.
   Er planen at komme lidt længere rundt i Florida, så er der også outlet malls (factory outlets) som Tanger og Premium.

 3. ole okke says:

  Hej Rene
  Har lige bestilt en dodge charger via den hjemmeside du anbefalede 🙂 håber den lever op til vores forventninger… vi er 2 personer der er 14 dage i Florida og har aldrig prøvet kør selv ferie, men nu skulle det være. Har du andre ting du synes vi skal være opmærksomme på ved den form for ferie ??? på forhånd tak

  Ole

  • @ Ole

   Området omkring Miami og den turnpike der forbinder Miami med vestkysten af Florida har en række interstates som koster penge at benytte (toll). Det er ikke anderledes end i mange af de andre storbyer i USA men i Miami har de de fleste steder afskaffet muligheden for at betale kontant. Man skal istedet benytte sunpass banerne eller blot køre.
   De enkelte udlejningsselskaber har sunpass installeret. Det betaler man et dagligt gebyr for (de dage man benytter det) og får så toll road med en smule rabat. Hos andre skal man selv tænde for sunpass i bilen. Det daglige gebyr varierer med nogle dollars. Det er dog ikke noget jeg vil råde dig til at regne særlig meget på da det udgør en ubetydelig lilledel af det samlede rejsebudget (måske 15-25 dollars hvis i kører rundt på interstates hver dag rundt i Miami). Planlæg hellere din dag bedst muligt. Hvis du virkelig vil spare, så lad GPSen undgå betalingsveje (kan man fint, men kan tage lidt ekstra minutter). Hvis i skal være i andre områder end Miami, så kan toll road pass hedde noget andet (i Orlando hedder det e-pass) men det der evt. er i bilen vil også virke her, da der er samarbejde mellem disse.

   Udover det, så vil jeg råde dig til at læse min side om 10 trafikråd i USA og så ellers tage højde for, at der skal være tid til oplevelser, så planlæg ikke for lange dage.

 4. Lars says:

  Hej Rene,

  Også mange gange tak herfra for spændende og relevante informationer.

  Vi skal fire afsted 14 dage til påske, og jeg har kig på Dodge Charger. Men udover hvad du skriver om baggageplads ser det også ud til, at der ikke er det bedste udsyn fra bagsædet?

  Vil gerne have noget der er ærke amerikansk, men også lidt praktisk til 4. Overvejer derfor også Lincoln Town Car (selvom den nok er vandvittig tørstig). Er jeg helt skæv på den og er der noget andet, du synes er langt mere oplagt for os?
  1000 tak.

  • @ Lars

   Selvom der vil være mere plads i en Town Car (og det vil være en speciel oplevelse, specielt hvis i skal på landet og/eller ud på grusveje), så er det stadig en sedan. Det betyder man sidder lavt og udsynet for bagsædepassagererne er begrænset. 4 personer i 2 uger skal sidde godt og have godt plads (bla. til køletaske), så jeg vil anbefale en SUV.

   En intermediate størrelse (Ford Edge type) burde dække jeres behov. Nummeret større, en Jeep Grand Cherokee, kan fåes i to uger, inkl 4 chauffører, til under 5000 kr.

 5. Hans Norre says:

  Vil give dig ret Rene – i 2008 havde vi en Charger og med 3 personer måtte det ene bagsæde tages i brug til bagage og køleboks

 6. Allan Schmidt says:

  Yup. Dodge Chargeren er en fin bil at drøne rundt i. Masser af plads og så kan den flytte sig, når man træder lidt hårdt på speederen.

  Eneste ulempe er (og det her er hovedsagelig chaufførens egen skyld) når der er blå blink i bagruden fordi hastigheden er 10 miles mere end det tilladte. Men jeg var også lidt træt og det var mørkt og pludselig var state trooperen der bare. Heldigvis var han flink og lød os køre videre med en advarsel.

 7. Jacob says:

  Hej René.
  Vil bare lige give dig ret,Dodge Charger er sgu en dejlig bil.
  Min kone og jeg havde en i 10 dage sidste år,kørte rundt i LA i 4 dage og så til Las Vegas.
  Vi lejede også igennem eBiludlejning og bilen blev hentet hos Dollar,Hvilket var meget fedt da det viste sig at de havde et kontor på vores hotel(Mandalay Bay).
  Ps nyder at læse om dine ture,eneste minus er at jeg får HELT VILDT lyst til at komme afsted…
  Hilsen Jacob.

 8. Mikkel says:

  Tak.

  Vi overvejer en tur til sommer. Inenting er planlagt. Men kæmpe stor ros til denne side.

  Super super side.

 9. Mikkel says:

  Hej,

  Ekstra chauffør?? Skal det forståes som en mere på køre bilen, og ikke kun den som står på som lejer af køretøjet?

  Tak.

  • @ Mikkel

   Korrekt.

   Det er så flere kan køre bilen. Som udgangspunkt er der billeje og forsikring med til 1 person (den som lejer). Derudover koster det et ekstra beløb pr. dag at have en eller flere andre chauffører tilknyttet. Det er forsikringen for disse man betaler for.

   Man udfylder kun ét navn når man booker bilen online.

   Hvis man har købt en pakke med en Ekstra Chauffør, så skal navn, kørekort mm. registreres ved udlevering af bilen.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top