Billeje med kant i USA

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

Min seneste udlejningsbil i USA (Roadtrip i Texas 1-10 april 2010) var en Ford Edge (kant).

Den blev fundet via RentalCars.com og skulle afhentes hos Dollar Rental.

Egentlig havde jeg bestilt en Jeep Liberty (eller ligende), men ved afhentning kunne jeg frit vælge mellem en række forskellige SUV’s og Ford Edge så bare sejere ud.
Udleveringen af min lejebil gik, som altid, smertefrit, men nu har jeg efterhånden også prøvet det en del gange. Princippet er det samme alle steder. Til førstegagns-lejere har jeg skrevet lidt om udlevering af lejebil i USA.

Det er måske en voldsom stor bil at leje (specielt da der kun var mig), men der var mening med galskaben. Jeg skulle ned til Big Bend National Park nede ved den mexikanske grænse. Det er en ørkenpark og for rigtig at opleve den skal man væk fra de asfalterede veje og mange af de steder skal man have en stor frihøjde – så det skulle være en SUV og bilen blev en Ford Edge.

Ude i parken kom bilen virkelig på prøve og dele af turen kunne jeg ikke have gjort i en almindelig bil.

mig_og_bil_2016

Som nævnt, så var det en stor bil til én person. Langt fra det største man kan leje i USA, men stor nok til fire voksne. Og det inklusiv plads til bagage. Som man kan se på billedet nedenfor, så fyldte min bagage ikke meget og hvis man rejser 4 voksne med 1 stk bagage + 1 stk håndbagage, så kan man sagtens være der. Også hvis man køber godt ind undervejs og fylder en taske eller to for at tage med hjem.
Den blå taske på billedet er 75x35x35 cm. Den sorte er min håndbagage 55x35x25 cm. Da de fleste flyselskaber kun inkluderer 1 stk indtjekket bagage og 1 stk. håndbagage, så kan man lige så godt udnytte det. Og i stedet for at tage en bette tarvelig rygsæk med, så har jeg max størrelse på håndbagage med.
Det med bagageplads er altid svært når man sidder og planlægger, så jeg har lavet en side med bedre info om, hvad man skal være opmærksom på og hvor meget bagageplads der er i de mest populære udlejningsbiler.
Hvad der ikke er med på billedet, er den køletaske jeg brugte på turen. Den blev købt derovre og efterladt derover (til stuepigen på det sidste hotel, med et par øl og vand).

bagageplads_ford_edge

Jeg har aldrig haft en lejebil i USA som jeg var utilfreds med. Denne Ford Edge har jeg ikke noget at udsætte på. Jeg kørte godt 2600 km på de 10 dage jeg var afsted. Jeg sad godt og der var alt det tilbehør jeg har brug for på en lang tur: fartpilot (standard i biler i USA), A/C, baksensor (super den første dag, hvor jeg lige skulle finde ud af størrelsen på den på diverse parkeringspladser), sidespejle med indbygget ekstra spejl til blinde vinkler, god aflæggeplads, 6-CD changer og MP3/Satellit radio, store kopholdere, stort opbevaringsrum mellem sæderne med ekstra strømudtag og stik til iPod.
Selvom jeg var i områder med over 40 grader, så generede den mørke farve mig ikke. Den var godt nok varm at komme tilbage til midt på dagen, men med et effektivt A/C tog det under to minutter at få temperaturen behagelig igen. Varmen virkede også i den. En morgen oppe i bjergene da jeg var tidligt oppe og afsted måtte jeg tænde for varmen.

Alt i alt endnu en successoplevelse hvad angår Rentalcars, Dollar Rental og Roadtrip i USA. Er allerede på jagt efter bilen til min tur til august og må indrømme jeg er bidt af SUV’s i øjeblikket, så det bliver nok noget i samme størrelse.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Planlægger du selv din roadtrip?
Hvis du selv planlægger din roadtrip og sørger for fly og bil mm. på egen hånd, så se her for alt om billig billeje i USA.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

9 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Kim says:

  Hej.

  Har lejet bil igennem autoeuropa ved dollar. Så lige i lejekontrakten at der står at visa/dankort ikke accepteres???? Det har jeg brugt de sidste 3 gange jeg har afhentet bil.
  Har du været ude for at det giver problemer?
  Rejser søndag morgen, så har desværre ikke mulighed for at skaffe et alternativ kort..

  I øvrigt tak for en super side, og nogle gode Facebook lives – keep them coming!! ????????
  Mvh

  Kim

 2. Jacob says:

  Hej Rene.

  Har lidt svært ved at vurdere bilstørrelser udfra billeder/beskrivelser mm. Vi er 5 personer, 3 voksne og to børn på 15 og 12 som skal leje bil i USA i tre uger, med flere indlagte “kørefri” dage i bl.a. LA, San Francisco, evt. Palm Springs og Las Vegas.
  Valget står umiddelbart mellem Ford Edge og Jeep Grand Cherokee, hvor sidstnævnte er et par tusind dyrere. Er den tilsvarende større? Og er det rigtigt forstået at Ford Escape er i samme kategori som Ford Edge (selvom sidstnævnte er 1500 dyrere?) I så fald kan man jo betale 1500 mere for en Edge og alligevel ende med en Escape?

  • @ Jacob

   Ford Edge og Jeep Grand Cherokee er stort set lige store. Jeep’en et par centimeter større på hvert led.

   Med tre på bagsædet vil jeg vælge en af disse frem for Ford Escape. Ford Escape er 20 cm kortere og 10 cm lavere og 5 cm smallere.

   Bilerne listes typisk i den samme kategori (SUV) men inde bag, er der forskjellige koder for den valgte model (størrelse), så jeg vil anbefale at vælge den Jeep eller Edge som er billigst, selvom den ligger i listen med Ford Escape.
   På den måde fremstår det også på din bestilling, at det er “den bil du vælger” el. lign. du har bestilt, så du ikke risikerer at skulle betale for større SUV ved afhentning.

   • Jacob says:

    Hej Rene.

    Tak for dit svar. Jeg troede egentlig at Edgen var en klasse mindre (midsize SUV) end Grand Cherokeen (Standard Suv) og har ikke lyst til at gå på kompromis med størrelsen, når nu vi skal være 5 personer i den.
    Vil det sige at Escape er sammenlignelig med Jeep Cherokee?
    Og Edge er sammenlignelig med Grand Cherokee og GMC Acadia?
    Og i den helt store kategori er Jeep Tahoe og GMC Yukon?
    Er der eventuelt andre der har erfaringer med at være en familie på 5 i nogle af de ovennævnte modeller?

    • @ Jacob

     Det er korrekt.

     Jeg kender til flere der har været fem personer i Jeep Grand Cherokee klassen.

     Tahoe er nummeret større end Jeep Grand Cherokee, og endnu større er Chevy Suburban.

     • Jacob says:

      Tak for svar, det er fedt med eksperthjælp til en førstegangs-USA-rejsende 🙂

      Synes det er lidt svært med de kategorier de forskellige selskaber bruger, kontra forskellen i pris på de forskellige modeller osv.
      Helt konkret skal vi bruge en Standard size SUV til 5 i 3 uger i sommerferien næste år.
      Jeg har jeg fundet en Ford Edge til 4900 hos budget
      En GMC Acadia til 6586 hos Sixt
      En Jeep Grand Cherokee til 6826 hos Thrifty eller Dollar.

      Vi vil nok egentlig helst have en Jeep, både pga størrelse og udseende, men omvendt kan jeg også læse flere steder at der ofte/næsten altid er frit valg indenfor kategorien.

      Hvis man alligevel har frit valg, kan vi jo ligeså godt booke den billigste og håbe på frit valg og en Jeep til rådighed?

      Eller skal man spille “sikkert” og booke den dyrere Jeep fra starten…..(dog med mulighed for at man faktisk ikke får den, men en anden i samme kategori?)

      Jeg er klar over at du ikke kan give et præcist svar, men hvad tænker du, udfra dine erfaringer med billeje osv? Er det evt anderledes med SUV´er fremfor standard-biler, pga mængde og efterspørgsel?

     • @ Jacob

      Jeg lejer altid den billigste i den størrelse jeg er ude efter. Som du selv nævner, så må du som regel selv vælge bil når du afhenter, så ingen grund til at betale mere, for at få den samme bil.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top