Kan jeg flyve til USA? – Rejser under corona

Corona har lukket for al rejseaktivitet, inklusiv fly til USA. Når der åbnes op igen, kan jeg så flyve til USA som før corona / COVID-19?

Opdateret 28. januar, 2021

Kan jeg rejse til USA eller Canada?
Nej. Du kan ikke rejse til USA eller Canada som turist i øjeblikket.

Hvornår kan jeg rejse på roadtrip igen?
Det er der ingen der ved.

Kan jeg rejse på roadtrip når jeg er vaccineret?
Måske. Muligheden for at rejse afhænger dog ikke kun af om du er vaccineret. Der kan være mange andre faktorer uden for Danmark der bestemmer om du kan rejse.

Er det sikkert at købe en rejse til USA eller Canada?
Måske, men du ved jo ikke hvornår det bliver muligt at rejse. Køber du en rejse til 2021, skal du nok hen på den anden side af sommeren, før vaccinen er globalt udbredt.

Skal jeg købe en rejse hvis der følger en coronaforsikring med?
Personligt ville jeg ikke. Det er fint du kan få pengene tilbage fra en rejse der ikke bliver til noget. Men går et rejsebureau konkurs, hvad sker der så?
Det er fint der er garantier og forsikringer, men se hvordan det gik med flyselskaberne i 2020. De mangler stadig at udbetale penge. Personligt ville jeg ikke gide det tovtrækkeri, blot for at købe noget nu.

Hold dig opdateret om indrejse i USA og Canada:

Rejseforsikring hvis rejser frarådes

Når der åbnes op for turistrejser, vil coronavirus stadig være udbredt. Det kan være Udenrigsministeriet stadig vil fraråde rejser til bestemte lande. Hvis du vælger at trodse denne advarsel, skal du sikrer dig din rejseforsikring stadig gælder. Nogle rejseforsikringer følger UM’s anvisninger, så hvis du rejser til et land efter at det frarådes, vil din rejseforsikring ikke gælde. I andre tilfælde kan den gælde, men hjemrejse er ikke dækket.
Dette varierer fra selskab til selskab, så undersøg grundigt med dit rejseforsikringsselskab, om du er dækket i forhold til situationen.

Her kan du se UM’s rejsevejledning til Canada.

Her kan du se UM’s rejsevejledning til USA.

Tags:

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

8 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Frederik says:

  Til rette vedkommende.

  Jeg vil gerne til USA, for at hjemtage noget arbejde herunder Corona. Det jeg vil hjemtage kan inkludere billeder, observationer til artikler eller noget helt andet. Hovedsagen er, at jeg gerne vil til USA, for at arbejde. Derfor skriver jeg til jer, for at høre, om hvad der vil give mig adgang til indrejse i USA? Arbejde som fotograf, da jeg vil tage billeder af bestemte steder, til noget guide hjemmeside? Journalist? Søge arbejde hos en lokal? Eller noget andet? Hvad vil give størst sandsynlighed for en NIE-godkendelse?
  Da jeg er bosat i Danmark, kræver det en NIE-godkendelse, det er denne godkendelse, som jeg hentyder til.

  NB: Jeg udgør ingen trussel i forbindelse med smittespredningen, da jeg omgås meget få personer, grundet personlige årsager.

  – Frederik P.

 2. Kevin Larsen says:

  Hvordan er reglerne med at, tage medicin med til usa når man skal igennem immigrationen ?

 3. Simon Glaesel says:

  Hej

  jeg har et spørgsmål. Jeg skal hjem til Los Angeles her om en uges tid men kan ingen steder se om USA(Californien) har krav om fremvisning af negativ test for at checke in i DK. lufthavn eller for at komme ind i USA.

  Ved du det? Mange tak 🙂

  • @ Simon

   Jeg kan desværre ikke hjælpe. Informationerne tilgængelig på diverse hjemmesider siger alt muligt – fra tests til at gå i karantæne mm.

   Dit bedste bud er, at tage kontakt til den Amerikanske Ambassade og forhøre dig.

 4. Anja says:

  Hej Rene
  Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at besvare 😬 vi har for længe siden booket fly med British Airways til Vancouver dn 24. Juli, og det ser jo lidt problematisk ud ift at rejse.
  En ting er vores egne grænser, men det kræver jo at Canada åbner sine for bla danskere. Vi skal mellemlande i London, så der skal transit jo også være muligt…
  Det store spørgsmål er så bare, hvornår mon Canada åbner… jeg har prøvet at se på diverse hjemmesider, men kan ikke finde noget ift, hvordan de næste par mdr. forventes at blive afviklet..
  Kan du anbefale en hjemmeside eller andet, som orienterer mere konkret om regeringens planer ift åbning af landet ift turister mv.?
  Sidst men ikke mindst, skal vi kontakte flyselskabet for at høre hvon de har tænkt sig at forholde sig til vores specifikke flyvning?

  På forhånd tak

  • @ Anja

   Senest nyt om Canada er, at grænserne som minimum er lukkede indtil 21. juni.

   Som med mange andre lande, har Canada indrejseforbud for ikke essentielle rejser, herunder turister.
   Deres oversigt og offentlig myndigheders information om dette, kan du finde her.

   Alt med jeres flybillet og om flyet afgår eller ej skal i forhøre jer om ved flyselskabet.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top