Kan jeg flyve til USA? – Rejser under corona

Den 8. november, 2021 åbnede USA igen for turister. Canada åbnede for turister den 7. september, 2021.

Opdateret 6. maj, 2023

Kan jeg rejse til USA på ferie nu?

Ja, og der er ikke længere krav om negativ test eller vaccinationer.

Hvad kræves det for at rejse til USA?

Kravet om negativ test ved indrejse til USA frafaldt i juni 2022.
Kravet om vaccination ved indrejse til USA frafaldt den 12. maj 2023.

Kan jeg rejse til Canada på ferie nu?

Ja.

Hvad kræves det for at rejse til Canada?
 • Alle krav ved indrejse til Canada frafaldt den 1. oktober, 2022. Læs hele annonceringen her.

Andre roadtrip oplevelser:

12 Comments

 1. Hej René.
  Tak for din gode og informative side.

  Jeg har hørt (læst i en avis), at der bliver ændret i indrejse reglerne til USA i maj 2023. Men hvilket regler bliver der ikke informeret om. Ved du om det evt er reglerne om, at man skal være vaccineret mod corona, der bliver fjernet?

  På forhånd tak for hjælpen

  1. @ Jill

   Det er et rygte der har floreret siden februar. Der er måske hold i det, men ingen ved det med sikkerhed i øjeblikket. Når du læser flere detaljer om dette, så er der en beslutning der skal tages i April, som nogle så håber resulterer i et ophør af vaccination fra maj. Men lige nu, er der ingen der ved det med sikkerhed. Da april er ved at være slut, kan det være der dukker nye info op inden længe.

 2. Hej René

  Jeg skal til Canada d. 11 november 2021 og har i den anledning udfyldt og modtaget en eTA, og lad mig sige det kostede 74 euro. Jeg har modtaget en approval, så det burde jo være ok, MEN det er blot på et almindeligt stk. A4 papir (vedhæftet som fil). Der er ingen officielt brevhoved !!!! eller noget. Det ser lidt simpelt ud.
  Men der er påført alle oplysninger, pas nummer, udløbsdato, eTA nr, etc.. Der er også en fin velkomst.
  Er jeg mon blevet snydt ?

  Hvis man bruger dit link til ArriveCan, kan man så udfylde den allerede nu, og ikke tidligst 72 timer før afrejse ?
  PÅ forhånd tak
  mvh Arne

  1. @ Arne

   Du kan tjekke i det canadiske system, om din eTA er korrekt registreret: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/application/check-status.html

   ArriveCan skal udfyldes senest 72 timer før afgang, så den kan du godt udfylde nu. Den har jeg ikke selv erfaring med, så der må du ty til internettet, hvis du kræver mere hjælp.

   Mht. dine 74 EURO, så lyder det som om, du er røget i fælden. Der er desværre mange sider derude der opkræver et stort gebyr for at udfylde din eTA (og ESTA). Heldigvis udfylder de som regel tingene korrekt og du kan finde din eTA i det officielle canadiske system. Pengene kan være svære/umulige at får igen.

 3. Hej René..

  Min kæreste (Amerikaner), har været her både i Dec./Jan., og så igen her Jun/Juli, begge gange fordi hun havde “relationer” her.

  Jeg har haft meget svært ved at finde info, om hvorvidt, det ligeledes er muligt at rejse til USA, hvis man har pårørende, kæreste ect., eller det også går under kategorien “turist-rejse”?

  Dbh. Jimmi

 4. Hvordan er reglerne med at, tage medicin med til usa når man skal igennem immigrationen ?

 5. Hej

  jeg har et spørgsmål. Jeg skal hjem til Los Angeles her om en uges tid men kan ingen steder se om USA(Californien) har krav om fremvisning af negativ test for at checke in i DK. lufthavn eller for at komme ind i USA.

  Ved du det? Mange tak 🙂

  1. @ Simon

   Jeg kan desværre ikke hjælpe. Informationerne tilgængelig på diverse hjemmesider siger alt muligt – fra tests til at gå i karantæne mm.

   Dit bedste bud er, at tage kontakt til den Amerikanske Ambassade og forhøre dig.

 6. Hej Rene
  Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at besvare 😬 vi har for længe siden booket fly med British Airways til Vancouver dn 24. Juli, og det ser jo lidt problematisk ud ift at rejse.
  En ting er vores egne grænser, men det kræver jo at Canada åbner sine for bla danskere. Vi skal mellemlande i London, så der skal transit jo også være muligt…
  Det store spørgsmål er så bare, hvornår mon Canada åbner… jeg har prøvet at se på diverse hjemmesider, men kan ikke finde noget ift, hvordan de næste par mdr. forventes at blive afviklet..
  Kan du anbefale en hjemmeside eller andet, som orienterer mere konkret om regeringens planer ift åbning af landet ift turister mv.?
  Sidst men ikke mindst, skal vi kontakte flyselskabet for at høre hvon de har tænkt sig at forholde sig til vores specifikke flyvning?

  På forhånd tak

  1. @ Anja

   Senest nyt om Canada er, at grænserne som minimum er lukkede indtil 21. juni.

   Som med mange andre lande, har Canada indrejseforbud for ikke essentielle rejser, herunder turister.
   Deres oversigt og offentlig myndigheders information om dette, kan du finde her.

   Alt med jeres flybillet og om flyet afgår eller ej skal i forhøre jer om ved flyselskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada