Kan jeg flyve til USA? – Rejser under corona

Corona/COVID-19 har lukket for al ferieaktivitet til USA og Canada. Canada åbnede for indrejse for turister igen den 7. september. USA har meldt ud, at der åbnes i starten af november.

Opdateret 20. sep, 2021

Kan jeg rejse til USA på ferie nu?

Nej. Du kan ikke rejse til USA som turist i øjeblikket.

Det har været muligt at rejse til Canada som turist siden den 7. september, 2021. Se mere nedenfor.

Hvornår kan jeg rejse på roadtrip i USA igen?

Den seneste udmelding er, at der åbnes op for turister i starten af november. Hvis denne udmeldinger holder, kommer der forhåbentlig snart flere konkrete info, så det bliver nemmere at planlægge din rejse.

Kan jeg rejse på roadtrip i USA og Canada når jeg er vaccineret?

Du har kunne rejse til Canada siden den 7. september som turist. Der er krav til vaccination og test mm. Der kan også være lokale restriktioner du skal overholde ud over indrejse. For at rejse til Canada skal du bl.a. udfylde et Travel Health Certificate (ArriveCAN).

Udmeldingen ved. åbningen af turistrejser til USA i starten af november, indeholder begrænset info om vaccination. Det fremgår du skal være vaccineret (og ny-testet) for at flyve til USA. Men det er ikke konkretiseret hvilke vacciner accepteres.

Er det sikkert at købe en rejse til USA eller Canada?

Måske. Nu hvor der er kommet gang i turistrejserne til Canada, kan det være svært at lukke for adgangen igen. Derfor er det måske sikkert nok, at købe en billet til Canada, når du 100% ved at du kan rejse. Men man ved aldrig hvad fremtiden bringer.

Det er måske lidt af et sats at købe en billet til USA i øjeblikket, uden at vide præcis hvornår der åbnes eller under hvilke forhold.

Hold dig opdateret om indrejse i USA og Canada:
 • Her kan du se hvilke lande der pt. har indrejseforbud til USA. Information i toppen af denne side ved. vaccination gælder ikke danske turister. Det er info til amerikanere der rejser ud i verden og kommer retur til USA.
 • Find information hos den danske ambassade i USA. Her oplyses det også, at selvom Danmark har USA orange eller anden semi-sikker farve, så er det USA der bestemmer om du kan rejse ind som turist.
 • Her kan du finde info fra myndighederne om den kommende indrejse mulighed til Canada fra 7. september.
Canadas udmelding om turistrejser fra 7. september

Der er flere datoer og megen information i den officielle udmelding fra myndighederne i Canada.
For turister gælder det dog at:

 • Du skal være færdigvaccineret med en vaccine godkendt af Canada.
 • Du skal være færdigvaccineret min. 14 dage før ankomst til Canada.
 • Du skal udfylde et Travel Health Certificate online (ArriveCAN).
 • Du skal have en gyldig test for at kunne boarde et fly til Canada. Husk du også skal have en eTA for at kunne flyve til Canada.
 • Du kan blive udvalgt til en test når du lander.
 • Du skal ikke i karantæne, men testes du postiv skal du forberede en karantæneplan som du skal have med ved indrejse.
 • Der kan være lokale regler du skal leve op til, hvis du krydser ind i en ny provins munder dit ophold.
Rejseforsikring hvis rejser frarådes

Når der åbnes op for turistrejser, vil coronavirus stadig være udbredt. Det kan være Udenrigsministeriet stadig vil fraråde rejser til bestemte lande. Hvis du vælger at trodse denne advarsel, skal du sikrer dig din rejseforsikring stadig gælder. Nogle rejseforsikringer følger UM’s anvisninger, så hvis du rejser til et land efter at det frarådes, vil din rejseforsikring ikke gælde. I andre tilfælde kan den gælde, men hjemrejse er ikke dækket.
Dette varierer fra selskab til selskab, så undersøg grundigt med dit rejseforsikringsselskab, om du er dækket i forhold til situationen.

Her kan du se UM’s rejsevejledning til Canada.

Her kan du se UM’s rejsevejledning til USA.

Andre roadtrip oplevelser:

8 Comments

 1. Hej René..

  Min kæreste (Amerikaner), har været her både i Dec./Jan., og så igen her Jun/Juli, begge gange fordi hun havde “relationer” her.

  Jeg har haft meget svært ved at finde info, om hvorvidt, det ligeledes er muligt at rejse til USA, hvis man har pårørende, kæreste ect., eller det også går under kategorien “turist-rejse”?

  Dbh. Jimmi

 2. Hvordan er reglerne med at, tage medicin med til usa når man skal igennem immigrationen ?

 3. Hej

  jeg har et spørgsmål. Jeg skal hjem til Los Angeles her om en uges tid men kan ingen steder se om USA(Californien) har krav om fremvisning af negativ test for at checke in i DK. lufthavn eller for at komme ind i USA.

  Ved du det? Mange tak 🙂

  1. @ Simon

   Jeg kan desværre ikke hjælpe. Informationerne tilgængelig på diverse hjemmesider siger alt muligt – fra tests til at gå i karantæne mm.

   Dit bedste bud er, at tage kontakt til den Amerikanske Ambassade og forhøre dig.

 4. Hej Rene
  Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at besvare 😬 vi har for længe siden booket fly med British Airways til Vancouver dn 24. Juli, og det ser jo lidt problematisk ud ift at rejse.
  En ting er vores egne grænser, men det kræver jo at Canada åbner sine for bla danskere. Vi skal mellemlande i London, så der skal transit jo også være muligt…
  Det store spørgsmål er så bare, hvornår mon Canada åbner… jeg har prøvet at se på diverse hjemmesider, men kan ikke finde noget ift, hvordan de næste par mdr. forventes at blive afviklet..
  Kan du anbefale en hjemmeside eller andet, som orienterer mere konkret om regeringens planer ift åbning af landet ift turister mv.?
  Sidst men ikke mindst, skal vi kontakte flyselskabet for at høre hvon de har tænkt sig at forholde sig til vores specifikke flyvning?

  På forhånd tak

  1. @ Anja

   Senest nyt om Canada er, at grænserne som minimum er lukkede indtil 21. juni.

   Som med mange andre lande, har Canada indrejseforbud for ikke essentielle rejser, herunder turister.
   Deres oversigt og offentlig myndigheders information om dette, kan du finde her.

   Alt med jeres flybillet og om flyet afgår eller ej skal i forhøre jer om ved flyselskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada