Tax Free shopping på din roadtrip

Det er muligt at få sales tax refunderet i USA. Det er dog kun muligt i to stater (Texas og Louisiana) og gebyret gør, at det nok ikke er besværet værd.

Priser uden sales tax

De fleste priser du ser på varer i USA er ikke den pris du ender med at betale. Du skal huske at ligge sales tax oveni.
Uden ellers at sammenligne de to, så er priser du ser i butikker i Danmark inkl. moms. I USA bliver sales tax førts lagt til prisen når du betaler.

Størrelsen på sales tax varierer en smule fra stat til stat, men regn med 7-9%. Enkelte stater har ikke nogen sales tax – Alaska, Oregon, Montana, Delaware og New Hampshire (der er tax på mad). Derudover er der stater med bestemte varegrupper der er fritaget for sales tax. Der er også stater der fritager bestemte varegrupper for sales tax når du køber for under et bestemt beløb.

Her kan du læse mere om sales tax og shopping på din roadtrip.

Tax Free: Danmark vs USA

I Danmark og flere andre lande har du måske set det lille klistermærke med Tax Free i butikker. Det er en udbredt model, hvor udenlandske turister i Danmark kan få tilbagebetalt en procentsats af deres køb.

En lignende model findes ikke i USA for sales tax, pånær i to stater: Texas og Louisiana.

Overordnet set er Tax Free løsningerne i de to stater ens, men når du regner efter, er det begrænset hvad du vinder ved at benytte dem.

Tax Free løsningerne fungerer på den måde, at du i bestemte butikker rundt om i Texas eller Louisiana kan få udleveret et Tax Free dokument når du køber noget hos dem. Det skal du benytte, sammen med din bon fra samme butik, for at kunne få sales tax tilbage.

Det er ikke alle butikker i begge stater der deltager i denne løsning.

Find mere info om hvilke butikker der deltager og hvor/hvordan det foregår med refundering af sales tax:
Texas
Louisiana

Refundering af sales tax

Når du har shoppet alle dine ting skal du finde et Tax Free Center. Her skal du medbringe flere ting for at bevise at du er turist, bl.a. dit pas og information om din flybillet. Selvom det ikke står nævnt på deres hjemmesider, så kan du også blive bedt om at vise det betalingskort du har benyttet til købet.

I Texas skal du fremvise det/de produkter du har købt, i ubrugt tilstand, men ikke i Louisiana.
De to stater har ikke samme system, så du skal afvikle din sales tax i Texas for de varer du har købt der og lige så for Louisiana.

At kunne få sales tax tilbagebetalt lyder måske som en fornuftig besparelse, men det er det egentlig ikke.

I Texas tager de et gebyr på 50% af din tilbagebetaling i kontanter, 35% ved udstedelse af check eller betaling via PayPal. I Louisiana er der et gebyr på 30% af sales tax beløbet.

Hvis vi tager udgangspunkt i det maximale beløb du må tage med retur til Danmark fra US, som er 3250 kr., så ser en sales tax tilbagebetaling sådan her ud.

3250 kr. inkl. sales tax.
Sales tax i Louisiana er på 9%
Det udgør 290 kr af de 3250 kr.
Louisiana tager 30% af det, 87 kr., og du får dermed 203 kr. tilbage i sales tax.
I Texas havde du kun fået 145 kr. tilbage.

Min erfaring med sales tax refundering

Jeg har selv afprøvet Tax Refund I Louisiana, hvor billederne er fra. Jeg havde købt noget i Lakeside Shopping Center i New Orleans. Et par dage senere fik jeg sales tax refunderet ved et Tax Refund Center i Riverwalk Outlets.

Selvom det ikke står skrevet på info siden for tax refund i Louisiana, blev jeg bedt om at fremvise det kreditkort jeg havde benyttet ved betaling.

Husk at tjekke åbningstider på Tax Refund Centers, da de ikke nødvendigvis har åben alle ugens dage eller følger åbningstiderne på de andre butikker i det mall eller outlet de ligger i.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Shopping og SAS Lounge i Chicago

Der var tid til shopping inden det direkte SAS fly fra Chicago til København. Fløj Economy Plus, så havde adgang til SAS Lounge i O’Hare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada