Greenwood Plantation – Reddet af Hollywood

Greenwood Plantation har samme forhistorie som de fleste platager, men så brændte stedet. Hollywood blev Greenwoods redning og resten er filmhistorie.

25/26 marts, 2018

Overnatning på Greenwood Plantation

Nu jeg alligevel havde gang i flere plantager (Myrtles og Rosedown), kunne jeg ikke dy mig da der dukkede en mulighed op for at overnatte på en plantage.

Dog ikke i hovedhuset, men i et lille B&B på grunden.

Det er et lille uformelt sted, så tjek ind var en kuvert i en postkasse da jeg ankom. Her var nøgle til værelset og et kort over området.

Da jeg var tjekket ind, var der frit slag på området. Gik flere ture på grunden i løbet af aftenen og fangede plantagen og den lille sø i forskellig belysning.

Der var kun et andet par i de 16 værelser på B&B + nogle bestyrere et eller andet sted. Så man var helt alene (med de spøgelser som er skabt på grunden gennem tiden).

Der var en grynet tv forbindelse og en langsom internetforbindelse på stedet. Perfekt til at koble af og komme væk fra det hele. Perfekt til at få en god nats søvn.

Greenwoods historie

Greenwood startede ud som alle andre i Louisiana. Velhavende folk kommer til, køber land til dyrkning, bor i lille hus mens mansion bygges, flytter ind og har succesfuld bomuld og sukker eventyr takket være deres brug af slaver.

Men Greenwood Plantation har en lidt anden historie end andre plantager i området.
Først og fremmest er dens byggestil en lidt anden.
28 kæmpe søjler omkranser huset og der er fire etager med top på.

Som plantage var den som flest. Den blev besat af union soldaterne (nordstaterne) under borgerkrigen.
De ødelagde alle bygninger på grunden og brændte markerne af.

Efter krigen gik stedet langsomt i forfald, da familien ikke havde råd til vedligehold.

Greenwood skiftede også hænder mange gange gennem årene (solgt fire gange og givet i gave fire gange) og i 1950erne er der ikke meget plantage over stedet mere. Det blev fremvist for turister, men trængte til en kraftig renovering.

Historiske rammer for Hollywood

Hollywood skulle vise sig at være den store frelser.
Greenwood Plantation bruges som kulisse i filmen Drango fra 1956.
De “købte” sig adgang ved at betale for renovering af huset.

Men lige som det så lyst ud, slog lynet ned og i 1960 brændte stedet ned til grunden. Kun søjlerne stod tilbage.

En rigmand overtog stedet, og gik i gang med en genopbygning over mange, mange år.

Da rammen stod færdig, dukkede Hollywood op igen. De var villige til at lægge 800.000 dollars til at bygge det færdig, hvis de kunne optage filmen Louisiana ved Greenwood Plantation. Det var i 1984.

I 1985 kom Hollywood igen og optog store dele af tv-serien Nord & Syd på stedet. Nord & Syd blev også optaget ved Boone Hall Plantation nær Charleston.

Af nyere film kan nævnes GI Joe II og Jeepers Creepers III.

Dekorering med respekt for historien

Når du går rundt inde i huset, så er grundplanen som det oprindeligt var og møblerne er dels originale fra familien og efterkommere og dels antikke fra den rigtige tidsperiode.

Detaljerne så som tapet, gardiner og pejseindsatser mm. er Hollywood. De renoverer løbende så det passer til filmen, men det gøres med respekt for stedet, så du lægger ikke mærke til det, medmindre du ved det.

Fordi stedet har været brugt i så mange film, så tiltrækker det en masse ekstra publikum som kommer for genkendelsens glæde.

Fordi huset brændte ned i 1960, så er stedet ikke opført på The National Register. Derfor kan de løbende lave små ændringer for Hollywood og afholde bryllupper og events på stedet.

Apropos bryllupper, så ser den lille kirke på Greenwood Plantation måske autentisk ud. Men det er den ikke. Bygningen var oprindelig et lille kontor et filmselskab byggede. Det blev sidenhen lavet om til et lille kapel og der foretages vielser her, fra tid til anden.

Besøg Greenwood Plantation

Greenwood er en anderledes plantage oplevelse. Passer det med en overnatning, vil jeg helt klart anbefale det. Hvis du vil opleve kombinationen af USAs mørke historie sammen med et nutidigt strejf af Hollywood, er Greenwood et godt bud.
Her kan du finde mere info og åbningstider for Greenwood Plantation.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

SUN Diner og Ryman Auditorium

SUN Diner er et besøg værd hvadenten du er på jagt efter morgenmad eller ej. Historiske Ryman Auditorium bør du opleve en koncert i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada