Okefenokee National Wildlife Refuge

Januarsolen kiggede frem og det samme gjorde alligatorerne. Okefenokee National Wildlife Refuge er et besøg værd året rundt.

2 jan, 2020

Naturoplevelser i januar

Det er måske ikke oplagt at søge ud i naturen en tidlig januardag, men det sydlige Georgia kan være lun nok på denne årstid, til nogle fine oplevelser. Læg dertil muligheden for at se alligatorer og det kan blive en helt god tur ud i det blå.

Da ruten fra New Orleans til Atlanta blev planlagt kiggede jeg grundigt på kortet for at finde interessante stop. Efter 5 dage i NOLA, trængt jeg til noget luft omkring mig. Det er der masser af på disse kanter, men det skulle også gerne være lidt anderledes og ikke blot flade marker og skov.
Okefenokee National Wildlife Refuge dukkede op på Instagram* og selvom billederne ikke var fra denne årstid, var der alligevel noget der trak.

Okefenokee National Wildlife Refuge er et vådlandsområde. Ikke som Everglades hvor det primært lavtvoksende siv og andet, men mere som Caddo Lake med høje træer og kanaler du kan sejle i.
Selvom området gør sig meget bedre om sommeren med mere grønt på træerne, er en tur på vandet ved Okefenokee National Wildlife Refuge altid en oplevelse.

Masser af dyreliv og alligatorer

Jeg havde overnattet tæt ved i Lake City, FL og kørte den korte tur nord på til Georgia hvor Okefenokee National Wildlife Refuge ligger. Jeg havde undersøgt at der var tours denne dag og var der tids nok til at komme med dagens første.

Du kan komme på en guidet tour ud i området med motorbåd eller du kan leje kanoer og selv sejle ud. Med kano kan du komme ind i dele af området hvor der er små lejrpladser og du kan overnatte i det fri. På trods af, at her er mange alligatorer, så er det ikke en farlig ting at gøre og er populær blandt børnefamilier – hvilke vi også mødte nogle af på vores sejltur.

Fordi det var december og det ikke var super varmt, forventede jeg faktisk ikke at se alligatorer på turen. Men den varme januarsolen kunne tilbyde denne morgen var rigelig til at alligatorerne var kravlet frem fra skjul og nød det gode vejr.

Der var mange alligatorer ude og sole sig, men også en masse andet dyreliv. Specielt fugle. I området kan du spotte 234 forskellige fuglearter.
Du kan også møde bjørne i området (Black Bears) og se slanger. Den bedste chance for at se slanger, var dog at kigge efter fuglene, da du nok ser en i næbbet på en fugl før du spotter den på land.

Sejlturen på vandet er et must hvis du besøger Okefenokee National Wildlife Refuge. Vores guide var rigtig god og vi fik fortællinger om alt fra dyreliv, til vandgennemstrømning, historie om området, invasive arter og den “svamp” som bunden i søerne består af. En skøn og super lærerig tur.

Alligatorer i vejkanten

Jeg besøgte Okefenokee National Wildlife Refuge via East Entrance ved Suwannee Canal. Her kan du også køre ud til Chesser Island, hvor du finder et lille Homestead museum. Der var ikke åbent denne dag, men jeg kunne kigge ind ad vinduerne og se hvordan man boede på den tid, og hvordan et udendørs badeværelse så ud.

Turen ud til Chesser Island var en oplevelse i sig selv. Ikke så meget pga. landskabet, men mere det du kan finde i vejkanten. En stor alligator havde lagt sig til rette i solen og nød det gode liv.
Selvom alligatorer generelt ikke gider bruge kræfter på at angribe mennesker, så kan du gøre den vred hvis du kommer for tæt på. Specielt hvis den har unger i nærheden. Så hold altid afstand.

Besøg Okefenokee National Wildlife Refuge

Meget af naturen i sydstaterne kan virke ensformig, men der er mange perler. Okefenokee National Wildlife Refuge er en af dem. Et vådområde med et utroligt dyreliv og mange alligatorer. Florida har ikke patent på alligatorer og airboats, så går turen til sydstaterne kan du få den oplevelse med i flere stater. Her kan du finde mere info om hvilke oplevelser du kan få i Okefenokee National Wildlife Refuge.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Lake City i Florida over grænsen til staten Georgia og Okenefokee National Wildlife Refuge. Efter besøget kørte jeg op til en overnatning i Statesboro.

*Jeg benytter Instagram i min research til en roadtrip. Når jeg ved hvilken stat/område, by, nationalpark mm. jeg skal besøge, begynder jeg at følge dem på Instagram. Når der så dukker nogle spændende billeder op kigger jeg på kortet om det passer ind i min rute. Hvis ikke, så vurderer jeg om ruten er værd at ændre. Det var hvad jeg havde gjort forud for Okefenokee National Wildlife Refuge som var dukket op på Instagram via staten Georgias konto.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Corvette museum i Kentucky

Biler og roadtrips hænger sammen og ruten denne sommer gik lige forbi Corvette Museet (og fabrikken) i Bowling Green, Kentucky.

Dolly Parton og The Diner

Dolly Parton’s fødeby hylder bysbarnet med en statue og gemmer på en klassisk diner. Der fik jeg en god morgenmad inden turen til Nashville.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada