Helen – en tysk alpeby i Georgia

Helen er en hyggelig by i staten Georgia, som ligner en tysk alpeby. Udseendet snyder dog lidt, og det tyske er kun sminke.

3 jan, 2020

Byer med pyntet glasur

På mine mange roadtrips, har jeg været i en håndfuld byer der ikke helt er, hvad de giver sig ud for. Det er ikke nødvendigvis en dårlig oplevelse, men kender du ikke forhistorien, kan du blive skuffet.

Der er forskellige grader af disse byer og du kender måske et par af dem. Solvang i Californien har mange nok stiftet bekendtskab med på deres vestkyst roadtrip og måske blevet skuffet over dens plastik-danske islæt. Men Solvang er faktisk stiftet af danske immigranter i 1911, så selvom den måske skuffer i dag, så er det ikke falsk reklame at lukrere på den danske historie.

Leavenworth i staten Washington er i den anden ende af skalaen. Det er en almindelig by der skulle genopfinde sig selv og fandt på en marketingstrategi i 1960’erne og blev genfødt som tysk alpeby.

Det samme gør sig gældende med Helen i staten Georgia. En gammel skovhugger by, som tiden var løbet fra. I 1969 blev lokalloven således, at alt nybyggeri skulle laves i faux tysk stil. Det er det der møder dig når du kommer til Helen.

Smuk lokation, men lidt slidt by

Helen ligger i starten af den bjergkæde der bl.a. gemmer på Great Smoky Mountains National Park og Blue Ringe Parkway lidt længere mod nord. Det betyder byen ligger gemt i et fantastisk naturområde – og køreturen dertil fra syd var alletiders.

Jeg var ikke i Helen på den bedste dag. Vejret var nok det største årsag til, at jeg ikke var vildt imponeret af det tyske i byen. Julepynten opvejede det lidt, men det var desværre lidt slidt i kanten.
Et par dage efter nytår er uden for sæsonen og var jeg kommet op til jul eller på en sommerdag, havde oplevelsen nok været bedre.

Hvis jeg var i bjergene og havde brug for en base til oplevelser på floderne, ex. tubing, whitewater eller skulle ud og vandre eller køre ATV, så havde Helen været en fin by som overnatning og de tyske mad og drikke muligheder havde været et fint afbræk fra southern comfort food et par dage.

Der var åbent en håndfuld steder i byen på denne årstid og det var fristende at finde et sted med weissbier og schnitzel. Desværre havde en forkølelse fra dagen før for alvor sat sig i systemet, så lysten udeblev og jeg valgte i stedet at gå til køjs tidligt, så jeg kunne få noget søvn inden den lange tur hjem dagen efter.

Ligesom Solvang og Elk Horn har danske aner, så er der mange byer rundt om i USA som har originale oversøiske aner. New Ulm i Minnesota er en af de rigtige tyske byer du kan opleve på din roadtrip.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Statesboro op til Helen i staten Georgia.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Colonial Fort Condé i Mobile, AL

Mobile er en gammel fæstningsby og Colonial Fort Condé fra 1723 ligger stadig midt i byen. Det er et lille levende museum med hands-on mulighed for at opleve historien.

Hjem fra Atlanta nytårsaften

En rejse hjem nytårsaften er ikke så anderledes end ellers. Årsskiftet blev fejret med en burger og køretur fra Savannah til Atlanta.

Gospel Brunch i New Orleans

New Orleans byder på en perfekt kombination af southern comfort food og live gospel. På House of Blues kan du fylde mave og sjæl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada