Nytårsaften i New Orleans

Nytårsfesten i New Orleans byder på flere gratis traditioner som er værd at bruge tid på. Fyrværkeriet er stort og byen er i godt humør.

31 dec, 2019

Nytårsaften i French Quarter

Der er fest og glade dage i New Orleans året rundt, så på overfladen føltes nytårsaften ikke meget anderledes end de andre aftener i byen. Holder du dig til Bourbon Street denne aften, vil du nok heller ikke opleve nytårsaften værende anderledes end andre dage, men New Orleans har nogle traditioner denne dag, som er værd at opsøge.

Jeg havde ikke bestilt tid nogle steder denne aften, men gik i stedet på opdagelse forskellige steder i French Quarter og Marigny i løbet af aftenen. New Orleans tiltrækker mange gæster i forbindelse med nytårsaften, men der var ikke proppet. Jeg tror der er flere gæster i byen til Mardi Gras. Jeg var forbi flere barer og restauranter, hvor der var fint med plads i tidsrummet 18-20. Nogle steder er der arrangerede selskaber og festivitas, som kræver en reservation, men du mangler ikke et sted at spise (og slet ikke at drikke) nytårsaften i New Orleans.

Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve

The Ball Drop på Times Square i New York er nok det flest tænker på, når de hører ordene: nytårsaften i USA. Det er også en populær destination, men der er tilsvarende (og mange vil sige bedre) oplevelser rundt om i USA. I nogle tilfælde kan du få lidt af “Times Square oplevelsen” i en anden by og det gælder bl.a. New Orleans, som er en del af Rockin’ Eve fejringen nytårsaften.

I New Orleans foregår Rockin’ Eve tæt ved vandet bag Mississippi River Pier ved Jax Brewery. Her er der sat en scene op og gjort klar til flere dages fest. Flere dage, fordi der også foregår mange ting her, i forbindelse med Sugar Bowl. Nytårsaften er der gratis koncerter på pladsen. Du skal kun igennem et sikkerhedstjek for at komme ind. Musikken var ikke startet da jeg var forbi, og da konverterne er en del af den samlede TV underholdning nytårsaften, er det lidt en abrupt oplevelse med flere pauser.

Denne aften skulle Sheryl Crow og Usher optræde i New Orleans. I New York var Alanis Morissette, Post Malone og Sam Hunt klar og i Hollywood var bl.a. Paula Abdul, Blanco Brown og Green Day klar.
Selvom der kan købes alkohol, så er det ikke en spritstiv omgang festivitas der foregår her, så en event hvor familier med børn kan nyde en nytårsaften.

Klokken 12 (midnat) tælles der også ned i New Orleans og en fleur-de-lis (fransk lilje) sænkes på taget af Jax Brewery.

Western bar i New Orleans

Jeg blev ikke ved Rockin’ Eve hele aftenen, men var rundt i byen. Det betød også jeg krydsede Bourbon Street flere gange og var inde her og der for at nyde stemningen. Bl.a. på en af de få western bars der er i byen. Her gav et band den gas og deres fiddle spiller kunne nogle tricks.
Du må drikke på gaden i New Orleans men du må ikke tage drikkevarer med, når du går ind på en bar. Flere steder er der gratis adgang på barer med live musik. Der er dog et 1 eller 2 drink minimum. Kan du ikke drikke ud inde på baren, må du gerne tage den med videre ud på gaden.

Jazzmusik og sax-off

Nytårsaften var min sidste aften i New Orleans, så jeg var nødt til at kigge forbi et lille sted jeg havde fundet på et tidligere besøg i byen, 21st Amendment Bar. Et mindre sted i en sidegade til Bourbon Street. Her er der live jazzmusik og nytårsaften var som alle andre dage – gratis adgang og god stemning. Et jazzband var godt igang, men blandt publikum sad åbenbart en kendis indenfor jazzkredse i New Orleans. Han fandt sin saxofon frem og så var der pludselig en sax-off mellem bandet og ham fra publikum.

Fyrværkeri i New Orleans

Nytårsaften ved midnat, er der et stort fyrværkerishow i New Orleans. Det skydes af fra en pram på Mississippifloden og kan ses fra hele promenaden langs vandet. Også inde fra Rockin’ Eve området. Fyrværkeriet var imponerende og stod på et kvarters tid. Jeg har prøvet nytårsaften flere steder i USA og fyrværkeri er ikke altid det, der gøres mest ud af. Der er andre traditioner med fyrværkeri i USA og 4. juli er ofte hvor de fleste kræfter bruges på krudt. I Austin, TX et år, foregik fyrværkeriet kl 22:15. I Nashville tog det kun et par minutter og så var det overstået.

Nytårsstemning på Frenchmen Street

Jeg sluttede min nytårsaften i New Orleans, med at se nærmere på Marigny – det kvarter jeg boede i på denne tur. Frenchmen Street var mere proppet end jeg tidligere havde set. Alt var dog som sædvanlig med masser af live musik og et Brass band spillede også ude på gaden.

Nytårsfesten i New Orleans

En nytårsaften i New Orleans kan du sammensætte stortest som du lyster. Mulighederne fra en almindelig festlig aften i byen ændrer sig ikke meget fordi det er nytårsaften. Der er cover charge lidt flere steder, men ellers er der rig mulighed for god musik og gode oplevelser både på Bourbon Street og i alle gaderne omkring. De gratis oplevelser, bl.a. Sugar Bowl New Year’s Eve Parade og Rockin Eve, gør New Orleans ekstra interessant som nytårsaften destination – ikke kun for de festglade, men for hele familien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Louisville Slugger Baseballbat

En sløv søndag i downtown Louisville, Kentucky afslørede flere spændende bygninger inden Louisville Slugger museet og fabriksrundtur åbnede.

Oak Alley Plantage i New Orleans

Oak Alley Plantage er en af mange historiske sukkerrørsplantager nær New Orleans. I New Orleans var det ikke bomuld der blev brugt slaver til, men derimod sukkerrør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada