Highway 1

Highway 1, Pacific Coast Highway eller U.S Route 101, løber fra Washington i nord via Oregon til Californien i syd.

Highway 1 i Washington

Highway 1 følger Stillehavskysten i 2500 km fra Olympia (ved Seattle) i nord og smyger sig først øst og nord om Olympic National Park. Ved byen Forks (kendt fra Twillight sagaen) går Highway 1 sydpå langs kysten, kun afbrudt af nogle enkelte sving ind i landet.

Highway 1 i Oregon

Highway 1 krydser fra Washington ind i Oregon via Astoria-Megler Bridge, der spænder Columbia River udløbet. Highway 1 kommer ikke ind til Portland, men kører du strækningen er byen en omvej værd.

Ned langs kysten veksler Highway 1 mellem forblæste, nærmest golde strande, skov, klitter, skrænter, klipper og mere publikumsvenlige strande.
Byerne langs ruten varierer fra de helt små, som du går glip af hvis du ikke er opmærksom, til en del større, som bla. Tillamook.

Længere mod syd kører Highway 1 langs Oregon Dunes National Recreation Area. Et kæmpe område med klitter så store, at du nemt farer vild i dem, hvis du ikke er opmærksom. En af de bedste måder at opleve dem på, er at tage en ATV tur i klitterne.

Highway 1 i Californien

Den mest kendte strækning af Highway 1 er stykket mellem San Francisco og Los Angeles. Den starter dog i Californien oppe ved grænsen til Oregon ved byen Smith River.

Redwoods på Highway 1

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

10 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Sarah Holt Olsen says:

  Hej René
  Tak for din fine side. Sidste år kørte vi fra New York til Los Angeles i en autocamper med vores 5 børn. Det var så fedt, og vi er blevet hooked på at komme af sted igen.
  Umiddelbart overvejer vi en tur fra Los Angeles og op mod Canada – altså op langs vestkysten. Jeg kan ikke finde så meget materiale om denne strækning. Ved du om der er noget ved denne rute, som gør, at den ikke nævnes så meget, når jeg læser om roadtrips i USA?
  Mange hilsner
  Sarah

 2. Bettina Dybbro says:

  Hej Rene
  Super side du har her. Den har jeg brugt meget ifm at jeg lige nu sidder og finpudser ruten til vores første roadtrip i USA! Jeg er dog stødt ind i noget, der muligvis kan blive et problem! Vi har planlagt kørsel fra Las Vegas , gennem Death Valley og med stop/overnatning i Bishop. Herefter videre til Mammoth lakes, som vi troede var et godt udgangspunkt for et par dage i Yosemite. Nu er jeg dog stødt på beskrivelser om, at Mammoth lakes ikke er det bedste udgangspunkt, da det er på “den forkerte side” af Yosemite. Har du andre forslag til, hvordan vi bedst kommer fra Las Vegas/Death Valley og til et bedre udgangspunkt for Yosemite?

  • @ Bettina

   Bishop er et godt udgangspunkt til at udforske Yosemite, men kun til kørsel gennem Tioga Pass.

   Den tur kan i tage på en dag. Overnat dernæst i Yosemite Valley og brug en eller flere dage til det i vil i Yosemit Valley og Glacier Point.
   Det er på vestsiden at de fleste oplevelser er.

   Min anbefalede rute fra Las Vegas er:

   Las Vegas – Death Valley
   Death Valley – Bishop
   Bishop – Yosemite Valley

   Se mere her: https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

   Bemærk, at Tioga Pass stadig er lukket pga. sne. Der er ikke nogen dato for hvornår det åbner.

 3. Martin says:

  Hej René,

  Tænkte på om du havde nogle idéer til at få mest muligt ud af Highway 1, nu hvor den desværre er lukket flere steder.

  Tænker selv at køre fra Monterey og ned mod Big Sur indtil vejen er lukket, derefter køre tilbage til Monterey, tage 101 og videre mod Solvang. Måske køre ned på Highway 1 igen ved Cambria får at se Hearst Castle.

  Hører gerne hvis du har andre forslag.

 4. Cole says:

  Hej René!
  Vi har fra 18 juni til 19 juli til et roadtrip i Californien og omkring. Jeg skal på sprogkursus i Santa Barbara her om et par uger og vil derfor godt have styr på lidt af det praktiske inden! Første nat er i LA.
  Lige pt har vi planer om at bruge 5 nætter på at komme fra LA – LV – Grand Canyon – Lower antelope canyon – LV – Bishop – Manteca(stop før SF). Her tænker vi at tage et ‘smut’ forbi yosemite valley. Ikke noget dybdegående…. Synes du dette er for presset? Skal vi have tilføjet lidt ekstra dage her(hvis ja hvor?)

  Herefter 3 nætter i SF.

  Ned langs highway 1 med 2 nætter. 1 i Monterey og 1 i San luis obispo..

  Her kommer så den lidt tricky del. Der er nu kun gået 8 nætter. Så der er en helt del at bruge endnu..

  Jeg har tænkt på at blive 1-2 overnatninger i LA og køre videre mod barstow og tage 1 overnatning. Køre videre mod palm desert og bruge et par nætter(for at få slappet af og ligge lidt ved en pool) – derefter ned mod anza borrego og san diego(3 nætter) og op langs kysten(1 nat) til LA. Vi vil gerne bruge ca 4. dage i LA.

  Er der noget vi burde gøre anderledes her?

  Tak for dine fantastiske råd 🙂

  • @ Cole

   Jeg vil kigge på den klassiske rute og tage udgangspunkt i den: https://www.renefrederiksen.dk/den-klassiske-roadtrip-pa-vestkysten-i-usa/

   • Cole says:

    Det er faktisk også den jeg har taget udgangspunkt i, men nu har jeg lige lidt flere dage på programmet end den. Sagen er at vi er to unge chauffører og når vi skal leje bil i ca. 30 dage bliver det en stor omkostning, og specielt med 2 der kører(omtrent de 50 dollar ekstra pr. dag) derfor vil vi aflevere bil et sted på ruten(i cali) og skifte så vi kun har en chauffør(så her skal distancerne være lidt kortere).

    Tænker nu muligvis

    LA – LV 1 night

    LV – GC 1 night

    GC – Zion 1 night

    Zion – LV 2 nights

    LV – Bishop 1 night

    Bishop – mariposa 1 night

    Mariposa – SF 3 nights

    Monterey 1 night

    San luis obispo 1 night

    Los angeles 2 nights

    Palm desert 2-3 nights

    Joshua park 1 night

    San diego 3 nights

    San Clemente 1 night

    Los Angeles x nights

    Noget du ville lave om i?

    • @ Cole

     I kan ikke lande i LA og kører til LV samme dag.

     Jeg vil køre LA-Lake Havasu (kan stadig ikke gøres når i ankommer)
     Lake Havasu – GC
     GC-Page
     Page-Zion
     Zion-LV

     GC til Zion er en lang tur og i skal bruge minimum en halv dag i Zion for at opleve noget (i kan ikke selv kører rundt i parken og skal hike for at få oplevelser).

     LV til Bishop kan godt lade sig gøre, hvis i kommer tidligt ud af Las Vegas.

     Bishop til Mariposa er ikke muligt. I vil få en god dag ved at køre Bishop-Yosemite Valley. Her kan i se hvor lang tid ting tager i det område:
     https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/koereturen/tid-til-oplevelser-pa-roadtrip/

     Resten ser nogenlunde ud. Ved ikke havd i har af planer i Palm Desert, men 2-3 nætter der er meget hvis i ikke skal spille golf (som er noget nær det eneste der er at lave)

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top