Blogger skræmmer rejsebureauer

Rejseblogger René Frederiksen skulle have deltaget på Rejsemessen for Kvalitetsrejser 2013 i Øksnehallen den 19./20. Okt. Du kunne møde ham på sin egen stand, men den fik han opsagt halvanden uge før messen.

Ordlyd grund til opsigelse

Den overordnede begrundelse for opsigelsen var ordlyden i en pressemeddelelse som René havde udsendt. Den var sendt ud for at gøre opmærksom på det unikke i, at en rejseblogger deltog med egen stand på en rejsemesse.

Pressemeddelelsen kan læses her: Blogger blander sig på rejsemesse

Økonomisk årsag

René var først overrasket over arrangørernes beslutning om at opsige hans stand, men forstod det sådan, at en række rejsebureauer havde klaget til arrangørerne over ordlyden i pressemeddelelsen. Arrangørerne så sig derfor nødsaget til at opsige hans stand, så de ikke led et økonomisk tab, da de klagende udstillere ellers ville trække sig.

Overraskende reaktion

Rejsebureauernes reaktion kommer dog meget bag på René. I sin fritid driver han en rejseblog med speciale i roadtrips i USA, www.renefrederiksen.dk
Her hjælper han tusinder af rejsende med råd og vejledning til en bedre oplevelse i USA, men sælger ikke selv rejser.

Blogger skræmmer rejsebureauer

René er imponeret over at hans blog og pressemeddelelse er i stand til at løfte så mange øjenbryn, at det får flere rejsebureauer til kollektivt at få ham udelukket fra en rejsemesse.
Han synes dog det er bekymrende at en branche føler det nødvendigt at tage et så drastisk skridt, for at afholde en enkelt blogger fra at deltage på en rejsemesse.

Tager det som en kompliment

Midt i det hele har René dog også tid til at smile. Han tager det som et enormt kompliment at hans blog tillægges en så stor konkurrerende position og værdi af rejsebureauerne, at de vælger denne handling.

Bliver ved som blogger

Situationen får ikke René til at overveje sin position som blogger. Han har et støt stigende publikum og så længe hans rejsebeskrivelser, råd og vejledning kan hjælpe andre til at få en bedre oplevelse i USA, så vil han blive ved med at blogge.

René udelukker heller ikke, at han vil være at finde på andre rejsemesser i fremtiden.

Ekskludering fra rejsemesse i Øksnehallen

Denne pressemeddelelse blev sendt ud efter var jeg blev udelukket fra Kvalitetsrejser i Øksnehallen.

Det gav en masse omtale i aviser, radio og TV.

Læs om hele forløbet her.

Se alle pressemeddelelser.

Andre roadtrip oplevelser:

Billeje i USA & Canada