Billeje i USA

Billeje i USA og Canada er billigt. Du kan finde 3 ugers billeje i en bil med god plads og fri kilometer2 til under kr. 5000. Nedenfor kan du læse en masse nyttig information om billeje i USA og Canada.

Spring til emnerne…

Billige udlejningssider
Udlevering af lejebil
Envejsgebyr på billeje
Kørekort – Dansk eller Internationalt?
Autostol
GPS på din roadtrip
Leje af cabriolet

De billeje sider jeg benytter i USA og Canada

Jeg har lejet mere end 45 biler i USA via disse sider: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.

Find lejebil hos Rentalcars

Find lejebil hos Auto Europe

Find lejebil hos CarTrawler

Nedenfor kan du læse alle mine råd og erfaringer med billeje i USA og Canada.

De 5000 kr nævnt som priseksempel, afhænger meget af tid og sted. Juli og august er højsæson de fleste steder. Prisen kan varierer meget, om du justere din leje en eller flere dage ind i den tidligere måned eller efterfølgende. Så meget, at det måske kan være en idé at tage afsted på et andet tidspunkt, eller undersøge alternative lufthavne, hvis bilen er billigere der.
Her kan du læse mere om hvordan fly og bil kan hænge sammen.

Billeje i resten af verden

Råd og vejledning her på siden er baseret på min erfaring med billeje i USA og Canada. De sider jeg anbefaler at leje igennem – Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* – har også gode priser i resten af verden og har selv benyttet dem i Danmark og Sverige.
Her gælder dog andre regler for forsikring, kilometer antal mm, så det er vigtig du læser dine lejebetingelser igennem.
Serviceniveauet er også meget anderledes rundt om i verden, og hvor du som regel oplever god kundeservice i USA, så gør det sig ikke altid gældende andre steder og oplevelsen med billeje i ex. Spanien, kan være anderledes end det jeg beskriver her på siden.

Valg af udlejningsselskab

Da en bil er et must i USA, så er udlejningsmulighederne mange. Hertz og Avis er de to største, men langtfra de billigste, så prøv at undgå dem som det direkte biludlejningsfirma. Benyt i stedet nogle af de sider der fungerer som uafhængige “indirekte” udlejningsselskaber.

De “direkte” kan dog bruges i specielle situationer. Noget jeg vender tilbage til nederst på siden.

De billigste biludlejningssider i USA og Canada

De biludlejningssider som jeg generelt finder de billigste priser på og har benyttet mest er: Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler*.
De har nogle af de billigste priser jeg har kunne finde, hvor stort set alle forsikringer og afgifter er inkluderet i prisen (her kan du se priseksempler). En pris som ligger tusindvis af kroner under hvad det koster at gå direkte til udlejningsselskaberne.

De fungerer alle som agent sider og samler en masse tilbud fra forskellige udlejningsselskaber. Du gennemfører din ordre hos dem og modtager så en bekræftelse med information om, hvilket udlejningsselskab du skal hente bilen hos.
Som du kan se nedenfor så har jeg lejet bil mange gange i USA og endt ved flere forskellige udlejningsselskaber og har aldrig oplevet problemer i en sådan grad at jeg ikke vil anbefale andre at benytte dem.

Hvilket biludlejningsselskab skal du vælge?

Jeg har hentet bil hos stort set alle de selskaber du får vist i søgeresultaterne, når du søger efter en bil via de sider jeg henviser til.
Jeg har hentet bil hos følgende selskaber mere end én gang rundt om i USA: Dollar, Thrifty, Alamo, Enterprise, Hertz, Avis, Budget, National.

Jeg har endnu ikke hentet bil hos SIXT. Det skyldes dels, at SIXT aldrig har haft den bedste pris på mine søgninger, men også fordi SIXT har begrænsninger på deres billeje.
SIXT begrænser hvilke stater du kan køre din bil til, hvilket ikke altid er praktisk på en roadtrip. Derudover, så har SIXT ikke altid fri kilometer (miles). Endnu en begrænsning der ikke er optimal i forbindelse med en roadtrip.

* Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.
2 Udlejningsselskabet SIXT har ikke altid fri kilometer inkluderet. De kan have en begrænsning på antallet af kilometer (miles) der er inkluderet i din billeje. Derudover, har SIXT også en begrænsning på hvilke stater du kan køre til i din lejebil. Ikke et problem for de fleste, da det ofte er det område du skal på roadtripi. Men skal du på tværs af USA, så er SIXT ikke et optimalt valg.

Kundeservice og kontakt

Hvis du skal ændre eller afbestille din billeje, eller du på anden vis har grund til at snakke med nogen om din billeje, så skal du kontakte den side du har bestilt bilen igennem. Du kan ikke kontakte mig, da jeg ikke har adgang til deres systemer eller på anden vis kan hjælpe med din bestilling.

Rentalcars.com og Auto Europe har begge danske telefonnumre du kan ringe til, hvis du har spørgsmål. CarTrawler har ikke et dansk telefonnummer eller dansk support. Hvis du ikke vil ringe til et udenlandsk nummer, så kan du kontakte dem via deres online support system (anbefaler du skriver på engelsk), som du får oplyst når du laver en bestilling hos dem.

Kvalitet og budget på billeje i USA

Selvom det er billigt, så er det ikke lig og skrammelkasser man kører rundt i. Bilerne er ofte max 1 år gamle. I 2007 var min udlejningsbil sidst nye model (Chrysler Sebring Cabriolet) og den havde kørt 27 miles da jeg fik den. Den var så ny, at den end ikke havde fået rigtige nummerplader på endnu.

Er du på budget, så kan en lille, billig bil friste, men mit råd er at bruge lidt flere penge på en større bil. Ofte betaler du ikke mere end kr 500 ekstra for 3 ugers leje ved at vælge en Chevrolet Malibu frem for en Chevrolet Spark.
Selvom amerikanerne kører pænt (meget pænere end herhjemme, synes jeg) så føler man sig lidt mere tryg i en størrer bil. Airbags er ved at være standrd i alle biler, men ABS er ikke altid standard, men oftest i de større modeller.

Mine lejebiler i USA & Canada

Gennem årene har jeg haft mere end 30 forskellige udlejningsbiler i USA og Canada. Jeg har haft mange forskellige biltyper og lejet igennem mange forskellige udlejningsselskaber. Jeg har indtil videre altid fået den samme (type/størrelse) bil som jeg har bestilt.
Når man bestiller en cabriolet er det en fordel, da man helst ikke vil have en almindelig bil, når nu man har set frem til en tur under åben himmel.
Her kan du læse mere om mine udlejningsbiler.

Find lejebil hos Rentalcars

Find lejebil hos Auto Europe

Find lejebil hos CarTrawler

Her kan du se mere om hvor sikker du kan være på at få den bil du har bestilt.

Udlevering af lejebil til din roadtrip

Når du er ankommet til USA eller Canada, mangler du blot at hente din lejebil. Udlevering af lejebil foregår nogenlunde ens rundt om i USA og Canada og er en nem process.

Som oftest skal du fra lufthavnen ud til udlejningsselskabet for at hente din lejebil. Dernæst skal du ordne lidt papirarbejde inden du er klar til din roadtrip.

Efter mere end 45 lejebiler i USA og Canada, har jeg lidt erfaring med afhentning og udlevering af lejebiler. Alt denne erfaring har jeg samlet i en artikel der gennemgår hele processen i detaljer.

Læs mere om udlevering af din lejebil

Envejsgebyr på billeje i USA

De fleste henter og aflevere bilen det samme sted. Hvis du aflevere bilen et andet sted i samme stat kan der forekomme et gebyr som ikke oplyses på udlejningssiden når du bestiller bilen.

Aflevere du bilen i en anden stat så tilkommer der et en-vejs gebyr. Størrelsen på det varierer afhængig af udlejningsselskab og distance.

Her kan du læse mere om envejsgebyr på billeje i USA og se eksempler på hvordan det oplyses i bookingen af bil, hos hvem det kan være inkluderet i prisen og i hvilke stater der er gratis envejsgebyr.

Læs mere envejsgebyr ved billeje

Kørekort i USA

Dansk eller internationalt kørekort?

Jeg har aldrig haft problemer med at benytte mit danske kørekort i USA til at leje bil. Jeg har rejst med det gamle pap-kort i mange år og siden 2014 har jeg haft det plastikkort, der er standard i dag. Jeg har ikke oplevet problemer med hverken papkortet eller det nye.

Hvad jeg har kan læse mig frem til hos diverse udlejningsselskaber, så er det vigtigt at kørekortet benytter samme alfabet som i USA, hvis ikke, så skal man have lavet et internationalt kørekort.
Med samme alfabet menes den type bogstaver vi benytter. Det er kun hvis dit kørekort benytter kyrillisk eller græsk alfabet m.fl. at du skal have et internationalt kørekort for at afhente din lejebil.

Jeg er også blevet stoppet af politiet i USA hvor jeg kun havde mit danske kørekort og det gav heller ingen problemer.
Det er dog ikke sikkert du er lige så heldig. Har hørt flere beretninger om, at hvis du er involveret i uheld eller bliver stoppet, så kan der komme en lille bøde oveni, da du ikke har et internationalt kørekort som den lokale sheriff kan tyde.

Vil du være på den helt sikre side, så kan du få et internationalt kørekort udstedt hos Borgerservice. Man kan få det udleveret med det samme og det er gyldigt i et år fra udstedelsesdato og koster 25 kr. (3. maj 2013)

Bemærk! Det internationale kørekort er ikke en erstatning for dit danske. Du skal fremvise dit originale danske kørekort for at kunne leje bilen.

Det digitale kørekort på din roadtrip

I november 2020 blev det muligt at få en digital udgave af dit kørekort. Et virtuelt kørekort du har i en app på din telefon.

Ved lanceringen er det digitale kørekort kun lovligt i Danmark. Du vil altså ikke kunne benytte det ved afhentning af lejebil eller som ID i udlandet.
I Danmark vil det digitale kørekort kunne erstatte dit daglige brug af kørekortet. Enten når du kører bil eller vil bruge det som billede ID, eks. ved afhentning af pakkepost mm.

Danmark vil være et af de første lande i verden med en virtuel version af dit kørekort. Det vil kræve stor udbredelse i EU og resten af verden, før du vil kunne hente en lejebil i USA eller Canada med et digitalt kørekort. Hvis det nogensinde bliver muligt.

Skal du have haft kørtkort i 1 år for at leje bil i USA?

Jeg har over tid fået forskellige svar fra samme udlejningsselskaber omkring dette så kan derfor ikke sige ja eller nej til dette.
Det er heller ikke til at finde informationen på alle udlejningssiderne, så jeg vil ikke kunne sige at ‘sådan er det eller sådan er det ikke’ mm.

Besøgende her på siden har selv haft held til at finde frem til information og bestilt bil på baggrund af det. Nogle har måtte gå helt til det endelige udlejningsselskab og har lejet direkte hos dem. Det er dyrere, men de har derved været sikker på at kunne leje.

Derfor anbefaler, jeg du selv forhører dig hos udlejeren, det være sig prissammenligningssiderne som jeg anbefaler, eller direkte hos udlejningsselskabet hvis du er i den situation at have et kørekort som er under 1 år gammelt.

Hos CarTrawler står der følgende i deres bekræftelse man modtager når man har lejet bil:
Drivers must hold a full license for minimum 1 year with no major endorsements.
An International Driver’s License (IDL) is required if the renter’s national driver’s license is not in Roman alphabet (i.e. Arabic, Greek, Russian or Chinese). International driver’s license must be accompanied by the original domestic license of the driver. UK license holders must present both the photocard and its paper counterpart at the time of rental.

Et dansk kørekort indeholder ikke info om, hvornår du tog dit kørekort. Det er kun dato for udstedelse der er oplyst på et dansk kørekort.
Da jeg fik nyt kørekort i 2014, stod der altså ikke hvornår jeg havde taget mit kørekort, men hvornår det nye var fra. Jeg kunne altså ikke bevise at jeg havde haft mit kørekort i mere end et år.
Det hat dog aldrig været et problem og jeg har aldrig skulle udpege dato for erhvervelse eller bevise at jeg har haft kørekort i mere end et år.

Kørekort til store minibusser og autocampere

Reglerne for størrelse på bil og krav til kørekort er anderledes i USA og Canada. Det betyder du med et dansk B-klasse kørekort, kan leje de store RV’s/Autocampere (størrelse C30) og du kan leje biler og minibusser med plads til 15 passagerer.

Ekstra chauffør

Er man flere end én der skal køre, så koster det ekstra. Dette er af hensyn til forsikringen.
Som oftest koster det $10 pr. dag for en ekstra chauffør og lidt mere (typisk 25 dollars) hvis den ekstra chauffør er mellem 21 og 24 år.

Ofte er der mange penge sparet ved at vælge en tilbudspakke hvor der indgår ekstra chauffør. Starter din roadtrip i Californien så kan du oftest få ekstra chauffører gratis tilføjet.

Jeg har samlet information om ekstra chauffører og priseksempler på hvor meget man kan spare ved at vælge rigtigt. Du finder også information om, hvordan du uden ekstra omkostninger opnår ekstra chauffører i Californien.

Læs mere om ekstra chauffør ved billeje

Barnesæde

Reglerne for barnesæder (booster seats, selepuder, safety seats m.fl.) varierer en smule fra stat til stat, men alle har regler for dem.
Selvom reglerne nogle steder måske er mere lempelige end i Danmark, vil jeg anbefaler du minimum benytter det udstyr til dine børn du ville på en køretur i Danmark.
Du kan google dig frem til oplysningerne for hver stat. Det vil ofte være DMV (Department of Motor Vehicle) der har de opdaterede oplysninger.

Her kan du se reglerne for Child Safety Seats i Californien.

GPS

Det kan man leje som ekstra udstyr med de fleste biler.
En GPS er ikke et must, men den er praktisk at have. Har man allerede en, så kan man tage den med, men kontroller at den har kort over USA.
Langt de fleste GPSer solgt i Europa og Danmark har ikke USA kort fra fødsel, men det kan ofte tilkøbes.

Bemærk der kan være specielle regler for montering af GPS i de forskellige stater. Jeg har aldrig selv oplevet nogle problemer med monteringen af min GPS, men nu har jeg også for vane at montere den nede i hjørnet til venstre for chaufføren.
Læs mere om GPS montering i USA her.

Læs mere om GPS på din roadtrip

Benzin og benzinøkonomi

Flere og flere udlejningsselskaber kræver at man køber en tankfuld benzin når man lejer. Det betyder at man kan levere bilen med tom tank.
Den anden mulighed er, at man skal fylde bilen inden man aflevere den og så fremvise en kvittering fra en tank som ligger inden for 5-10 miles fra udlejningsstedet. Hvis man ikke har fyldt den, så fylder udlejningsselskabet bilen op, men det er til nogle meget høje priser (7-9 dollar pr. gallon).

Hvis du alligevel lejer en pakkeløsning (se nedenfor) med en eller flere ekstra chauffører, så er der en tankfuld benzin inkluderet (og du kan aflevere bilen tom), så i de felste tilfælde er det ikke noget du skal bekymre dig om.

Amerikanske biler er ikke kendt for at have en god benzinøkonomi. Det er ved at blive bedre, men mange af de biler man kan leje har stadig store motorer med mange hestekræfter og ikke en særlig god økonomi. Forvent ikke mere end 9-12 km/l.
På min roadtrip i påsken 2011 i Texas havde jeg en Ford Mustang Cabriolet. Den har en 3.7 L V6 motor med 305 hestekræfter. Overraskende nok kunne jeg få den op på 12-13 km/l, så det ser lysere ud. Jeg har skrevet lidt mere om benzinøkonomien i en Ford Mustang og andre biler.

Du kan se en aktuel oversigt over benzinpriserne i USA på Gas Price Watch.

Pakkeløsning

De tre ting ovenfor fåes i den ene eller anden pakkeløsning. Eks. kan du få en ekstra chauffør + en tankfuld benzin for kr 500 ekstra. Dette er et godt tilbud, da en ekstra chauffør typisk koster $10-15 om dagen og en tankfuld benzin $40. Så for 3 uger bliver det uden tilbud nemt kr. 1000 ekstra.

Du kan også finde tilbud med GPS og her gælder samme regel at de typisk koster $10-15 ekstra om dagen som leje.

Forsikring

Lejer du gennem et af ovennævnte sider/bureauer så er den lovpligtige forsikring en del af den samlede pris.
Du kan blive tilbudt ekstra forsikring ved udlevering, men læser du din kontrakt igennem (er tilgængelig online inden bestilling og kommer på mail efter bestilling) så kan du hurtig se om en ekstra forsikring er nødvendig. Ekstra forsikringer er en individuel vurdering.
Her kan du læse mere om forsikring og fees på lejebiler i USA og Canada.

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om Skader og uheld med lejebiler i USA & Canada og læse andres beskrivelser af, hvad de har været ude for og har gjort mht. dækning og forsikring mm.

Aldersgrænse på billeje

Der er en aldersgrænse for biludlejning i USA. Man skal som udgangspunkt være fyldt 21 for at leje. I aldersgruppen 21-24 vil man som oftest blive opkrævet et ekstra gebyr. Nogle steder helt op til $25 om dagen.
Her kan en pakkeløsning igen være en god ting (se ovenfor).
Som 25 årig og op lejer du billigst, men det er muligt at leje bil selvom man kun er 18 år.

Læs mere om aldersgrænse ved billeje

Krydse grænsen til Canada eller Mexico i din lejebil

Du må gerne krydse grænsen til Canada i din udlejningsbil. For en sikkerhedsskyld, så undersøg med dit udlejningselskab. Tror kun det er i tilfælde af, at du har lejet en speciel bil at du ikke må.
Du må til gengæld ikke krydse grænsen til Mexico i din lejebil. Det gælder for alle udlejningsselskaber og bilmodeller. Det kan være fristende at gøre det, men din forsikring på bilen gælder ikke i Mexico.
Oftest er det besøgende i Californien (San Diego) der er fristet til at tage turen over grænsen. Hvis du er på de kanter, så tag en bustur i stedet.

Leje bil i et land og aflevere i et andet

Du kan godt leje en bil i USA og aflevere den i Canada.
Mulighederne er begrænsede (udvalget af bil) og det er ikke fra alle byer/afhentningssteder i USA du kan. Gå ind på udlejningssiderne og søg efter den løsning du har kig på.

Udstyr i lejebiler

Biler i USA har et højere udstyrsniveau end du er vant til fra Danmark.

Dette gælder også lejebiler, så du vil ofte opleve et udstyrsniveau i din lejebil, som du ikke ser på almindelige biler i Danmark.

Automatgear, AC eller Klima, fartpilot, satellit radio, touch skærm, baksensor mm. er næsten standard i alle lejebiler.
Radio med lydindgang via USB (til smartphones) og flere strømudtag til ladere er også standard.

Læg dertil endnu mere udstyr hvis du lejer en stor SUV eller luksusbil.

Læs mere udstyret I din lejebil

Lej en Cabriolet

Skal man cruise Highway 1 langs stillehavet eller andre naturskønne områder, så anbefaler jeg helt klart en cabriolet.
To voksne med bagage kan godt være i en Ford Mustang Cabriolet. Selvom det er en cabriolet, så har bagagerummet stadig en størrelse hvor der er plads til bagage til to personer, såfremt man pakker fornuftigt. Jeg har selv haft en Ford Mustang cabriolet et par gange og her kan du læse mere om bagagepladsen i en Ford Mustang.

Læs mere om leje af cabriolet i USA

RV/Motorhome eller lejebil?

Her kan du finde information om for/imod i forbindelse med leje af en RV til en roadtrip. En roadtrip i en RV er en anderledes oplevelse end i bil og ikke nødvendigvis billigere. Der er også nogle hensyn at tage i trafikken – specielt i byerne.
Se mere om leje af en RV er noget for dig.

En lejebil for bilens skyld

Mange udlejningsselskaber har en Fun Collection eller Prestige Collection. Dem finder man ved at gå direkte til udlejeren (Hertz, Avis, Dollar).
Når man nu er i et land der bygger så meget på billisme og bilerne er så billige, hvorfor så ikke leje en bil man ikke kan komme i nærheden af herhjemme?
I 2006 lejede vi en Mustang Shelby GT-H i 2 dage. En speciallavet Mustang produceret i et begrænset antal i forbindelse med 40året for Mustang Shelby 1966 model.
Vi nød den specielle oplevelse fra Miami til Key West og retur og vil uden tvivl gøre nogen ligende hvis det passer ind i fremtidige roadtrip-planer.

Af andre specielle- og luxusbiler kan nævnes: Hummer, Jeep, Corvette, Audi Q7, Infinity, Escalade og diverse BMW og Mercedes.

Her kan du læse mere om mulighederne for at leje special- og superbiler samt pick-ups i USA.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.

Se mere om billeje i Californien.

Se mere om billeje i San Francisco.

Se mere om billeje i Los Angeles.

Se mere om billeje i New York.

Se mere om billeje i Boston.

Se mere om billeje i Chicago.

Se mere om billeje i Atlanta.

Se mere om billeje i Houston.

Se mere om billeje i Denver.

Se mere om billeje i Orlando.

Se mere om billeje i Miami.

Se mere om billeje i forbindelse med krydstogt.

Se mere om billeje i Canada.

Har du yderligere spørgsmål?

Håber informationerne ovenfor har besvaret nogle af de spørgsmål du måtte have omkring billeje i USA. Hvis du ikke fandt hvad du søgte, kan det være jeg stadig kan hjælpe. Skriv spørgsmålet nedenfor eller kontakt mig direkte og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Opdateret 23. marts, 2019

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.
Disclaimer
Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA.
Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.
Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.
Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef
Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og SkyScanner og Momondo til flybilletter m.fl.
Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.
Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå.
Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.
1 Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

67 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Mikkel A says:

  Hej Rene.

  Jeg kan se du tidligere har lejet bil gennem turo hvor du var uheldig.
  Men har du nogle erfaringer med at leje gennem det.
  Jeg overvejer nemlig at leje gennem det, men har lidt svært ved at gennemskue hvad deres forsikringer dækker. Kan se de har en basic og premium, men kan ikke blive klog på det.
  Er det noget du evt. ved noget om?

  Tak for en super side i øvrigt ????

 2. Bao Pham says:

  Hej Rene.
  Først og fremst TAK for en super side med masse af info/svar til min US Roadtrip til sommer.
  Jeg har dog et spørgmsål, som jeg ikke kunne finde svar nogen stede overhovedet. Håber du kan være behjælpelig med.
  Vi har lejet en 12 seats VAN (Chevrolet Express). Spørgsmål er, er det tilladt, når jeg kun har et alminde B-kørekort.
  Det skal lige nævnes, vi er 8 passagerer plus fører (9 ialt).
  Håber du kan svare på det. Jeg har forsøgt at skrive til de forskellige firma, so du har linket til, men har aldrig hørt fra dem.

  • @ Bao

   Tak for ros.

   Du må genre køre bilen på et dansk b-kørekort.

   • Heidi Nielsen says:

    Havde faktisk nøjagtig samme spørgsmål, så dejligt jeg lige kunne få svar her. Dog har jeg læst, at der er forskel fra stat til stat om man må køre den størrelse bil med et b-kørekort? Vi skal til Orlando og videre til Miami, så ved du om vi der må køre en 12-sæders (vi er 8 personer)?

    I øvrigt rigtig brugbar side, så tak for den.

    • @ Heidi

     Til personlig brug, må du gerne kører en 12/15-personers bil på dit b-kørekort (de er samme størrelse, blot ingen plads til bagage i den til 15 personer). Det er først hvis du transporterer personer rundt i forretningsøjemed du skal have noget ekstra i kortet. Men det er slet ikke aktuelt for danske turister, da det er en erhvervsdel man skal tage til sit amerikanske kørekort.

     • Heidi Nielsen says:

      Tusind tak for hurtig svar.

      Og igen vil jeg sige, det er en fantastisk side du har, den kommer jeg til at bruge flere timer ved ;-).

 3. Ulf Nissen says:

  Hej René,

  Bare lige nogle rosende ord. Super god side med en masse information. Specielt når man tænker på det er “frivilligt arbejde”. Mig og min kone går i øjeblikket og overvejer at planlægge en tur til staterne. Jeg skal nok huske på din side når vi skal bestille og bruge dine links, så du kan få lidt penge for ulejligheden.

 4. Trine Jensen says:

  Hej Rene og andre USA rejsende som læser med.
  Familien og jeg er lige kommet hjem fra 3 uger i Texas. Jeg har nu for 2. Gang lejet bil igennem din hjemmeside/anbefalinger og JEG KAN KUN ANBEFALE AT ANDRE OGSÅ GØR DET.
  Vi havde lejet en SUV i 3 uger igennem Thrifty. Vi bestilte med den udvidet forsikring. Det er skønt at vi igennem din hjemmeside for alle lejebetingelserne på dansk. Vi fik nemlig brug for forsikringen, da vi var med i et mindre uheld, hvor en bagfra kørende bil på motorvejen kørte op i os. Bilen fik skader. Politiet var på stedet med det samme og fik udfyldt alle papirer sammen med os. Vi kontakte Thrifty og kørte til det nærmeste udlejningssted og har fik vi udleveret en ny bil i løbet af 5 min. Så vi kunne komme videre på vores roadtrip igennem Texas. Vi har ingen yderligere omkostninger haft vedr. Skaderne på bilen. DOG vil jeg oplyse om at kommende USA rejsende tjekker alle udlejningsselskabernes regler vedr. Betaling af kørsel på Toll-Road. Thrifty tager 12 dollars om dagen! Uanset om man bruger Toll-Road eller ej. Så det blev til mange penge på 3 uger, hvor vi kun kørte på Toll-Road hver anden dag. Vi har tidligere igennem Alamo kun blevet opkrævet de gange vi kørte på Toll-Road – omkring 400 kr.. Denne gang har vi betalt over 1600kr for Toll-Road for 3 uger.
  Hilsen Trine Jensen ( som også næste USA tur bruger din hjemmeside )

 5. Flemming Rytger says:

  Hvordan kan man leje handicapbil i USA ? Vi skal til Memphis

 6. Sebastian says:

  Hej René

  Først og fremmest vil jeg sige tak for at du gider bruge din tid på at informere os andre omkring emnet.
  Nogle venner og jeg overvejer at tage på Road trip startende på vestkysten og helst gerne i et Motorhome. Har ikke kunne finde noget omkring dette her på siden, men har du nogle anbefalinger omkring dette? Jeg tænker på udlejningsfirmaer, forsikring osv. Vi er i alderen 21-23.

  På forhånd tak!

  • @ Sebastian

   Tak for ros.

   Jeg har ikke noget info om RV’s da jeg ikke har kørt i et.

   Jeg ved dog lidt.

   Man lejer ikke en RV for at få en billig tur.
   En RV er dyrere at leje og meget dyrere at køre end en bil.
   Man sparer ikke så meget på overnatning at det blive billigere.

   Man vælger en RV fordi man er til camping.

   Og så skal man planlægge sin rute lidt anderledes, da en RV ikke gør sig så godt i byer som SF, LA og Las Vegas.

   I kan godt leje en RV i jeres alder, men der tilkommer et gebyr på 25 dollars pr. dag pr. person.
   Det er det samme som med en bil, men modsat RV kan i finde tilbudspakker med ung chauffør inkluderet for bil, som du kan læse mere om her:
   https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/aldersgranse-pa-billeje-i-usa/

   De store RV lejefirmaer i USA er http://www.cruiseamerica.com/ og https://www.elmonterv.com

  • Claus Jeslund says:

   Hejsa. Har prøvet Cruise America for nogle år siden – Ingen problemer der, alt gik nemt og smidigt. Som (så vidt jeg kan se) alle andre har de en selvrisiko på $1000 ved skade. Miles købes i pakker a’ 100 eller 500, eller der afregnes pr. mile (man forudbetaler for et antal miles pr. dag man lejer). Man kan dog få unlimited miles hvis man bruger en af “agenterne” – F.eks. Motorhome republic. Har booket til foråret, og fik lige Kilroy Travel til at give et tilbud – Det viste sig at de var billigst, og de har unlimited miles som mulighed. (Og jeg har altså været hele, HELE internettet igennem mht. priser) Ved ikke lige mht. tillæg når man er under 25, men man kan betale sig fra det meste jo…..

 7. Heidi says:

  Hej Rene
  Tak for et meget informativt website. Har dog stadig et spørgsmål. Kan se at mange af de biludlejnings firmaer som fx Rentalcars benytter har fået ualmindelige dårlige anmeldelser på fx trustpilot bl.a. budget, hertz osv. Er der nogle af de udlejnings firmaer som du vil fraråde. Det lyder til at du har haft gode oplevelser med biludlejning. Men jeg kan kun finde meget dårlig omtale af de selskaber som fx rentalcars benytter.

  På forhånd tak:)

 8. Claus says:

  Hej René.

  Først og fremmest ros for din side – den er til stor inspiration og gavn.

  Til sommer tager vi afsted på 22 dages roadtrip , hvor er som som følger :
  LA-Desert Hot Springs- Havasu- Oatman-Kingman-Hackberry-Seligman, Williams og Grand Canyon.

  Herefter går turen til ZION NP, videre ned til Las Vegas igennem Valley of Fire osv.
  Efter Vegas er det Death Valley, Yosemite, Sacramanto , SF og videre retur til LA.

  Vi har lejet en bil via Cartrawler….. så langt så godt.
  Men ser nu til vores skræk at den kun må køre i Arizona, Oregon, Washington, Nevada.
  Hvad gør vi ?
  Vi skal jo forbi Zion NP – dvs. en tur på ca. 130 km igennem Utah ?

  Håber du har et godt råd.

  • @ Claus

   Tak for ros.

   På langt de fleste biler er der ikke begrænsninger i hvor de må køres, så har ikke set det du nævner på almindelige biler.

   På nogle (specialbiler som sportsvogne og luksus biler) kan der være begrænsning på hvor mange kilometers kørsel der er inkluderet.
   Har også set begrænsning på Pick-up Trucks at de kun må køres i de omkringliggende stater til hvor den er lejet.

   Hvis det blot er en almindelig bil, så virker det som et tryk fejl i beskrivelsen. De genbruger meget mellem alle selskaberne (og danske tekster er ikke altid lige opdaterede da det er et lille sprog).

   Du kan prøve at kontakte dem for at høre nærmere. Hvis det virkeligt forholder sig sådan, kan du afbestille bilen og leje den et andet sted. Kan ikke se det skrevet nogle steder når jeg kigger.

   • Claus says:

    Det er en Tahoe, lejet via cartrawler ( Udlejningsselskabet er SIXT ).

    Teksten under “Rental Conditions” på Cartrawler ser sådan ud.

    Jeg forsøger mig hos cartrawler………….. men mon ikke man kan luske sig igennem Utah uden ballade 🙂

    The rental vehicle may only be used in the state of pick-up and the surrounding geographical area (Region) as specified below

    • Vehicles rented in Arizona can be driven to California, Colorado, Nevada, New Mexico, Utah

    • Vehicles rented in Californien can be driven to Arizona, Oregon, Washington, Nevada

    • Vehicles rented in Connecticut can be driven to Rhode Island, Massachusetts, New York, New Hampshire, Vermont, Maine, New Jersey

    • Vehicles rented in Florida can be driven to Alabama, Georgia

    • Vehicles rented in Massachusetts can be driven to Rhode Island, New Hampshire, Vermont, Connecticut, New York, Maine, New Jersey

    • Vehicles rented in Minnesota can be driven to North && South Dakota, Iowa, Wisconsin

    • Vehicles rented in Michigan can be driven to Minnesota, Wisconsin, Illinois, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Ontario(Canada)

    • Vehicles rented in Nevada can be driven to Utah, Arizona, California, Idaho, Oregon

    • Vehicles rented in New Jersey can be driven to New York

    • Vehicles rented in North Carolina can be driven to Georgia, South Carolina, Tennessee, Virginia

    • Vehicles rented in South Carolina can be driven to Georgia, North Carolina

    • Vehicles rented in Texas can be driven to Louisiana,Oklahoma, Arkansas, New Mexico

    • Vehicles rented in Tennessee can be driven to Arkansas, Missouri, Kentucky, Virginia, North Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi

    • Vehicles rented in Washington can be driven to British Columbia (Canada), California, Idaho, Nevada, Oregon

    • @ Claus

     Tror også det går fint at køre gennem Utah.

     Du nævner det er Sixt. Det er en mindre operatør i USA så kan være det er deres måde at gøre det på. Har ikke selv hentet bil hos dem, men er opmærksom hvis jeg kommer i kontakt med dem i fremtiden.

 9. Daniel says:

  Hej René.

  Jeg har benyttet mig af de tre udlejningssider som du linker til, men har over nogle måneder ikke set nogle revolutionerende udsving i priserne. Derfor er jeg meget i tvivl om, hvornår jeg skal bide på. Jeg mener at have læst på din side at det kan betale sig at vente, men i en rejsesektion på et stort dagblad stod der at man skulle booke så tidligt som muligt, så det er der ikke enighed om.
  En anden frustrationskilde er envejsgebyret. Jeg slipper helt sikkert ikke for det, men det lader til at siderne af og til ændre den måde det præsenteres på. Fx har man i en kort overgang kunne se det i parantes under prisen på RentalCars og på CarTrawler vises det tydeligt som inkluderet i prisen når jeg søger via smartphone eller tablet.
  Jeg skal være afsted længe – 60 dage fra Los Angeles til Fort Lauderdale, så derfor er jeg naturligvis meget optaget af at få en god pris. Jeg har stik imod anbefaling forsøgt mig direkte hos Alamo og Sixt, og faktisk fået nogle priser som er markant bedre end søgemaskinerne. Se fx dette screenshot:
  http://www.screencast.com/t/D3fjEI81AT
  Spørgsmålet er blot om der er noget i forsikringsdækningen, som jeg overser ved evt. at handle direkte??

  • @ Daniel

   Min erfaring er, at det kan betale sig at vente hvis: man blot skal have en almindelig bil og ikke skal afsted i højsæson.

   Har selv listet priser henover et år ad flere omgange, og har set hvordan priserne ændre sig. Er i gang med at lave en ny liste med 2016 tal, men her er fra lidt længere tilbage: https://www.renefrederiksen.dk/billeje-i-usa/billig-billeje-usa/

   Envejsgebyret er ikke ens præsenteret på alle siderne. Det kan være inkluderet, men er det ofte ikke.

   Jeg kan ikke sætte mig ind i alle selskabers forsikringsregler mm. så kan ikke hjælpe med om Sixt har alt med. De sider jeg anbefaler har en samlet forsikring som gælder alle de individuelle selskaber de samarbejder med, så der er stort set kun et sæt regler som skal læses igennem. Der er mange andre selskaber derude, men alle har deres egen måde at beskrive tingene på, så det kan være lidt af et arbejde at sikre sig at man er dækket med de lovpligtige ting.

 10. Martin says:

  Super side du har her.
  Jeg har et spørgsmål vedr. størrelsen på bil som jeg må leje i Orlando.
  Jeg skal til USA med 15 prs. så vi er 16 prs. ialt. Jeg er blevet “bildt ind” at jeg i USA gerne må kører en bil til 12 prs. på mit alm B kørekort. Kan du bekræfte det?

  Mvh
  Martin

  • @ Martin

   Tak for ros.

   Det er korrekt, at du med dit danske kørekort kan køre en bil med 12 pers.

   Minibusserne med 9 eller 12 pers. som kan dukke op i søgeresultaterne, må du gerne køre med dit danske kort.
   Bemærk, at bilerne er lige store hvadenten det er 9 eller 12 pers. Der er blot plads til bagage i den til 9 pers. hvor bagagepladsen bruges til sæder i den til 12 pers.

 11. Allan says:

  Hey,

  Virkelig en fed side, som har vist sig meget brugbar for mig, den er gransket til ukendelighed! 🙂

  Jeg har bestilt en cabriolet igennem CarTrawler, og det fungerede da også helt fint. Fik i første omgang en reservation hos National. I dag fandt jeg dog samme klasse bil på CarTrawler, men til 2000kr mindre. Så jeg bestilte denne og afbestilte hos National.

  Nu er min billeje så hos Budget, og har efterfølgende fået undersøgt lidt mere i krogene omkring Budget, og må nok indrømme jeg bliver lidt bekymret når jeg læser anmeldelserne. Har du (eller andre?) erfaring med Budget, og om jeg bare kan være helt rolig? Er lidt urolig for om jeg nu får den bil jeg har bestilt og om jeg skal stå flere timer og vente på at få en dårlig service.

  Ankommer til Miami Lufthavn onsdag d. 17. juni efter kl 20.

  På forhånd tak,
  Allan

 12. Sabina Fobian Hansen says:

  Hej René.
  Tusind tak for en fantastisk og hjælpsom side! Du har lige sparet mig for ca. 4000 DKK i billeje, da cartrawler.com havde et tilsyneladende billigere énvejsgebyr inkluderet. Det næstbilligste, jeg fandt på rentalcars.com, krævede et énvejsgebyr på $750. Samtidig tjekkede jeg min rejseforsikring efter din anbefaling, og sørme om jeg ikke havde en selvrisiko der, så den slap jeg også for 🙂 Min datter og jeg tager på roadtrip i 5 uger til sommer fra Seattle til San Diego, og din side er uundværlig i planlægningen, så endnu engang tak!
  Mange hilsener,
  Sabina

 13. Peder Møgelberg says:

  Hej Rene´. Jeg har gennem flere år fulgt dine fantastiske beretninger, og gode tips omkring rejser i USA.
  Da vi har en datter i North Carolina, tager vi ofte turen, og må afsted igen i maj 15 . Vi plejer og flyve til Wilmington, med to mellem landninger, for ca. 12.000. Denne gang direkte til Orlando for 7.700, og kun godt ni timers flyvetid med Norwegian.
  Det næste er så at finde bil til en fornuftig pris. Har altid brugt Auto Europe, men de var næsten 90% dyrere end sidste år, så igennem din side fandt jeg Cartrawler, og de var fornuftige med en pris på 7.119 for 35 dage, mod 10.881 hos A.E. for en Ford Escape – så tusind tak for linket.
  Vi har en GPS til USA, så den kan lånes. hvis du formidler kontakten, og det ikke er i maj/juni 2015 !

  Venlig hilsen – og tak – Peder.

 14. Morten Borre Møller Nielsen says:

  Hej Rene

  Tak for en god og informationsrig hjemmeside.

  Min kæreste og jeg har løbet ind i lidt dårlige oplevelser med Dollar, hvor vi skulle hente vores bil i Philadelphia. De havde den imidlertid ikke da vi ankom (vi havde bestilt en Ford Mustang Convertible eller tilsvarende), og det var først efter fire timer at vi fik vores bil. Denne var så en klasse over vores bil, idet vi fik en Camaro SS. Den har dog kørt 50.000 miles og er fuld af skrammer og buler og lidt rust. Rattet ryster fra 70mph og sidder skævt, og så fungerer selen ikke helt optimalt i førersiden.

  Vi har kontaktet rentalcars.com, men de siger at vi skal tale med Dollar direkte. Bilen kommer dog fra Hertz, da det var der at Dollar opstøvede den.

  Mit spørgsmål er nu, om du har oplevet lignende før, og om vi mon overhovedet vil få noget ud af at ringe til Dollar? Tror du at de vil kunne give os en anden bil?

  Jeg håber at du kan hjælpe med et svar her.

  På forhånd tak,

  Morten

  • @ Morten

   Jeg har ikke prøvet noge lignende, så har ikke konkret erfaring.

   Det jeg har hørt fra andre, som ikke har fået den bil/bilklasse de havde bestilt er, at de prøvede at henvende sig til udlejningsselskabet (i jeres tilfælde Dollars) dagen efter for at høre om de havde fået en bil hjem der passede eller om der var et andet udlejningssted, der havde den bilklasse de oprindelige skulle have haft. Det har løst sig i de tilfælde jeg har hørt om det.

   Så som udgangspunkt vil jeg tro det hjælper at kontakte Dollar og forhøre sig.

   • Morten Borre Møller Nielsen says:

    Hej Rene

    Tak for svar.

    Vil du så mene at jeg skal ringe til et hovednummer hos Dollar, eller til en filial i den næste storby vi ankommer til?

    • @ Morten

     Jeg har selv prøvet at bytte bil et par gange (men under andre forudsætninger end dig) og der har jeg blot ringet til det 24/7 nummer (landsdækkende døgnnummer) der er på de lejepapirer du fik ved udleveringen. I samtalen med dem fandt vi ud af det, og jeg fik foreslået steder jeg kunne køre hen og skifte bil.

     • Morten says:

      Hej René

      Vi fik byttet vores lejebil i Albuquerque, hvor Dollars udlejningsbiks er MEGET bedre end i Philadelphia. Jeg vil på det kraftigste advare folk mod at leje bil i via dollar i Philadelphia, men derimod er der ingen problemer i Albuquerque. Her var de ekstremt service-mindede, og virkelig venlige og kunne sagtens se, at vores bil var helt til rotterne.
      Vi fik derfor en nyere Camaro, der kun havde 20.000 km på uret. Det kan måske synes som meget ift. at det er en lejebil, men den kører som en drøm – især ift. den anden!

      Mvh. Morten

  • Jacob Hougaard says:

   Hej. Fantastisk hjemmeside som vi benyttede ifbm. Planlægningen af vores 4 ugers tur til USA. Er netop vendt hjem. Vi havde bestilt en bil gennem rentalcars og havde ligeledes dollar som biludlejningsselskab. Dårlig oplevelse idet vores bil heller ikke var klar da vi ankom men vi kunne leje en dyrere bil selvom vi mente den bil de nu ville leje os, var af samme standard som den vi havde bestilt. Vi blev nød til at acceptere den dyrere bil, da udlejeren ikke var til at tale med. De prøvede også at sælge os ekstra forsikringer og benzin hvilket vi afslog. Men den dyrere bil tog vi. Jeg skrev dagen efter til dollar og modtog kort tid efter en mail om at de gav os medhold i en dårlig behandling og at den bil vi nu havde lejet var samme standard som den vi havde bestilt. Vedr. Forsikringer gav de os også medhold i at vi var forsikret som vi skulle. De beklagede meget og vi kom ikke til at betale for den dyrere bil. Så kort fortalt meget dårlig oplevelse med selve biludlejningsstedet dollar og kan ikke anbefales !! Dog var hovedkontoret meget hurtige til at skrive tilbage og gav os som sagt medhold. Jacob

 15. Peter Nissen says:

  Hej Rene

  Det er ikke gode anmeldelser jeg læser, når jeg slår dit firma op. Jeg troede ikke jeg bestilte bilen igennem “Rene Frederiksen”, da jeg brugte linket cartrawler.com, på din hjemmeside https://www.renefrederiksen.dk, som virkede som en uafhængig hjemmeside. Jeg ønsker derfor mine penge tilbageført og annullering af min billeje – men har ikke hørt fra dem endnu.

  Synes ikke helt dine erfaringer med leje af bil igennem dine selskaber, stemmer overens med trustpilots anmeldelser: https://www.trustpilot.dk/review/www.cartrawler.com

  Mvh. Peter

  • @ Peter

   Jeg har ikke noget med selve udlejningen af biler at gøre. Jeg er ikke en del af CarTrawler og har ikke adgang til deres systemer og kan afbestille bookinger mm.. Jeg har blot en affiliate aftale med firmaet, hvorfor mit navn optræder på papirerne.

   For at afbestille er du nødt til at kontakte CarTrawler. Det kan du evt. gøre via deres online systemer. Går du ind på dette link, så kan du selv annullerer reservationen: https://www.cartrawler.com/ct/help-desk/car-rental-consumers-support/booking-manager.html

   Jeg er godt klar over at der findes negative anmeldelser af CarTrawler ude på nettet, bl.a. Trustpilot.
   Du kan finde negative anmeldelser af stort set alle virksomheder på nettet (inkl. Hertz, AVIS, Dollar, Budget m.fl. hvor bilen skal hentes). Derfor er det vigtigt at understrege, at min side er mine erfaringer. Jeg har ikke haft negative oplevelser de gange jeg har benyttet CarTrawler.

   Håber du finder tilfredsstillende billeje et andet sted.

   • Peter Nissen says:

    Tak for dit svar.

    Jeg har netop ringet til Avis og fået bekræftet at der er reserveret en bil til mig i LAX. Så jeg vælger nok at lade være med at afbestille, men jeg blev da noget nervøs da jeg så anmelderserne med folk der har fået opkrævet mere, hævninger efter de kommet hjem, mindre biler end de havde lejet osv.
    Jeg snakkede med en flink Avismand, som kunne bekræfte der vil stå en bil klar til os i LAX, dog lejede vi en Audi A8, men i mailen står der Cadillac CTS. Her ville jeg nok forvente at en tilsvarende bil var en BMW 7 serie, Mercedes S-klasse og ikke en amerikansk bil.

    Vi håber alt går som det skal, jeg skal nok komme med en anmeldelser af oplevelsen. 🙂

    mvh. Peter

 16. Peter Holmstrøm says:

  Hej Rene!

  Super fed hjemmeside du har dig 🙂

  Vi er tre drenge der skal til Californien i næste uge. Den ene af drengene er under 25, hvilket gør at der skal betales det ekstra beløb for ham hvis han også skal køre. Vi synes bare de ca. 1800kr. for 14 dage ekstra er ret dyrt. Men hvem er det egentlig der tjekker om han kører bilen eller ej? Er det “kun” hvis man skulle komme ud for et uheld med ham bag rattet, at forsikringen så ikke dækker, eller kan man også få en bøde af politiet hvis de stopper en og spørger efter papirer fra udlejningsfirmaet?

  Tak på forhånd.

  Peter 🙂

  • @ Peter

   Tak for ros.

   Jeg vil ikke råde jer til at gøre som du skriver. De 1800 kr. er givet godt ud, i tilfælde af noget sker.

   Det i betaler for ekstra chauffører er forsikring. Så hvis i sætter en person bag rattet som ikke er registreret til at køre bilen, vil i ikke have forsikring i orden. Det er lovkrav at have forsikring når man kører bil i USA.

   Så hvis i bliver stoppet (og det er den uforsikrede der kører) vil der falde en til flere bøder (afhænger af staten) og der kan tilkomme yderliger udgifter fra udlejningsbureauet, da bilens indregistrering kan blive indraget – og så kan jeg forestille mig i får lov at betale for den ekstra chauffør alligevel, hvis det sker.

   Derudover, så er der det scenarie hvor i er involveret i en ulykke. Hvis chaufføren ikke er forsikret, så skal der betales af egen lomme. Et er materielle skader, men er der personskader er der udsigt til retssager og udgifter i million størrelsen. En kreativ advokat vil kunne inddrage jer alle i et evt. søgsmål, da i bevidst har ladt en uforsikret køre bilen.

   Tænkt helt ud, så vil i også risikerer at jeres egne rejseforsikringer ikke vil dække hvis i kommer til skade i bilen. Hvis forsikringsselskabet finder det overlagt, at i bevidst laver en ulovlig handling ved at lade en uforsikret køre bilen, så er det tænkeligt jeres forsikring ikke dækker.

 17. Tina Kirkegaard says:

  Hej René.
  Tak for masser af gode tips og fif.
  Vi er igang med at planlægge en 4 ugers tur rundt i vest USA i motorhome og er kommet lidt i tvivl om vi skal fravælge motorhomen og tilvælge en bil på turen op ad highway 1.
  Hvis du skulle vælge hvad ville du så vælge?
  På forhånd tak.

 18. Morten Torp says:

  Hej Jens
  Først vil jeg rose hjemmesiden for god information.
  Jeg er i gang med at forberede roadtrip usa nr. 2 og benyttede mig af dine anbefalinger til steder at leje bil. Cartrawler har jeg ikke hørt om før, men tidligere brugt de andre du nævner.
  Jeg har fundet nogle gode tilbud hos Cartrawler og kan godt lide at envejsleje indgår i prisen da vi kommer til at aflevere den andet sted end pick-up.
  Men da jeg for en sikkerheds skyld søgte på Cartrawler på trustpilot blev jeg overrasket over så dårlige anmeldelser det fik (en score på 1,8 ud af 10) som især gik på skjulte ekstraregninger.
  Har du dårlige erfaringer, eller hørt fra andre at at det skulle være tilfældet med biludlejning gennem Carrental ?

  • @ Morten

   Jeg har selv benyttet CarTrawler uden problemer. Største hage ved dem er nok, at de ikke har dansk kundeservice, hvis du skal have noget ændret efter du har booket.

   Hvis alt er som det skal være i din bestilling, så er det ikke anderledes and alle andre. I sidste ende er det ikke dem du henter bilen hos, men et udlejningsselskab.

   Hvad angår anmeldelser rundt omkring, så læser jeg dem aldrig. Du kan finde negative kommentarer om alt, også de enkelte udlejningsselskaber som ex. Hertz og Avis, så skulle jeg rette mig efter dem, kom jeg aldrig afsted.

   Bemærk også, at det er stor forskel på om bilen er lejet i USA eller i et andet land. I USA er alt inkl. når du booker, hvor der er en lidt anden mentalitet ved billeje i sydeuropa og andre steder i verden.

 19. Kris says:

  Hej Rene.
  Tak for en behjælpelig side! ved du eller andre hvor stor en bil man må køre med sit almindelige danske B kørekort?
  Jeg har godt nok ikke tænkt mig at leje bil, men mig og et par kammerater har leget med tanken om at købe en lille mini schoolbus. vi har dog kun et almindeligt B-kørekort. det eneste jeg ved er at man må lidt mere i USA end i DK med sit lille kørekort.

  Linket nedunder viser størelsen på den type bus vi havde i tankerne.

  På forhånd tak!

  http://bit.ly/ZMc0VG

 20. Børge says:

  Hej,
  Jeg vil gerne leje en 12- eller 15-personers minibus i Florida og har fundet nogle hos diverse udlejningsselskaber. Ved du, om man har lov til at køre dem på et almindeligt dansk kørekort (B). Herhjemme er maximum jo 9 personer inkl fører, men på et almindeligt amerikansk kørekort kan man køre op til 15 personer.

  • @ Børge

   Hvad jeg kan læse mig til, så burde det ikke være noget problem at leje en 12 eller 15 personers minibus på et dansk B-kørekort.
   Man kan mere med et B-kørekort i USA end i DK.
   Kan ikke finde noget i lejebetingelserne på de sider jeg anbefaler, men sider som specialicere sig i van udlejning skriver ikke meget mere end dette: Renter must have a major credit card, be 25-years of age and have a valid driver’s license.

   Et andet sted fandt jeg dette:
   Although driver licensing is a state matter, states must follow federal standards for commercial drivers. These standards require drivers of vans designed to carry at least 16 occupants to have a commercial driver’s license (CDL) but do not apply to vans designed to carry fewer occupants. States may impose their own restrictions if vans are used commercially, but no special license is needed for uses such as transporting a sports team or church group.

   Altså ingen umiddelbare forhindringer for at leje en bil til mere end 9 personer (mindre end 16) i USA. Kan også se, at man i Australien kan leje biler op til 12 personer på standard kørekort. Så alt taler for, at du sagtens kan leje en bil som du ønsker.

   For at være på den sikre side vil jeg dog anbefale du tager kontakt til udlejningssiden og forhøre dig. Hvis du gør, må du gerne bidrage med svaret her på siden, så andre kan få glæde af det.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top