Solnedgang, BBQ og Live Musik i Austin

En aften i Austin med alle de klassiske stop: solnedgang ved vandet, pit BBQ til middag og live musik på den berømte 6th Street.

2. jan, 2017

Mange oplevelser i Austin, TX

Min sidste nat på denne roadtrip blev i Austin, TX.

Efter en tur fra nytår i Fort Worth via noget shopping og donuts og Hamilton Pool ankom jeg til Austin sidst på dagen.

Jeg har været i Austin flere gange og bl.a. også holdt nytårsaften i byen.

Jeg er vild med Austin.
Byen har aktiviteter og oplevelser på alle niveauer.

Solnedgang og oplevelser ved vandet i Austin, TX

Der løber en stor flod gennem byen (Colorado River), hvor der er mulighed for en lang række vandaktiviteter (kajak, cykelbåd, paddle board, sejltur mm.).
Området ved byens mange broer kaldes også for Lady Bird Lake, men er altså en flod.

Congress Avenue Bridge gemmer på en ekstra oplevelse i forår/sommer perioden.
Mere end en million flagermus bor under broen og forlader deres hjem under broen (næsten) på klokkeslæt ved solnedgang hver dag i løbet af de lyse måneder.

Jeg har oplevet de mange flagermus i Austin flere gange og er en utrolig oplevelse, som mange hundrede typisk stopper op for at se.

Der var ikke nogen flagermus denne aften, men en billedeskøn solnedgang.
Austin er en storby, State Capitol og College Town, så den har en downtown som er værd at se nærmere på. Modsat mange storbyer i USA, så er der stadig liv i Austin når kontorer og butikker lukker – og selv på en mandag i januar, var der rigeligt at tage sig til.

BBQ og pit bar-b-que i Austin og Texas

BBQ og Texas hænger uløseligt sammen og Austin er ingen undtagelse. Byen Lockhart mellem San Antonio og Austin, er Ground Zero for Pit Bar-b-que og i Austin finder du et bredt udvalg i flere typer af BBQ.

I Austin er Franklin nok det mest kendte BBQ sted, men er kun åben til frokost, så jeg måtte nøjes med Cooper’s. En bbq joint der har været i gang siden 1953 på forskellige lokationer og bl.a. driver et Pit BBQ sted i Austin.

Stedet ser måske lidt poleret ud, men tradition og håndværk fejler ikke noget og du er garanteret en god kød-oplevelse.

Sætter du dig i baren for at spise, så er du i hænderne på nogle kyndige bartendere, der kender deres øl og kan hjælpe sig på vej med de rigtige valg til dit kød og anbefale steder i byen at fortsætte festen.

State Capitol Building, Austin, TX

Efter mit kødgilde, slog jeg mave med en gåtur rundt i byen for at finde nogle aftenmotiver.
Austin er State Capital, hvilket betyder de har en Capitol Building.

Den er spektakulær og fordi det er Texas, er den ekstra stor. Det er muligt at komme på rundtur inde i den (som det er i alle State Capitol bygninger) og vil anbefale at gøre brug af denne mulighed hvis du besøger en State Capitol.

Live musik i Austin, TX

Udover Austin ligger midt i BBQ Holy Land, så er byen også Live Music Capital of the World.

6th Street er byens underholdningsgade og her ligger spillestederne skulder ved skulder.

Der kan være cover charge (5-10 dollars) for at komme ind nogle steder, men der er som regel nogle gratis steder med live musik – også på en mandag aften i januar.

Der er som regel godt med liv i gaden, men på en mandag og med de college studerende stadig på juleferie, var der lidt dødt – men åbent – og en perfekt afslappet afslutning på min nytårs roadtrip.
Øl og drinks koster ikke alverden. På Coopers havde jeg betalt 10 dollars for en fadøl og en Jack D + cola.
Ikke unormalt med flaskeøl til 3-4 dollars og drinks til 5-6 dollars i Austin.

Jeg nød lidt live musik på Blind Pig Pub, hvor bandet spillede op på deres tagterrasse. Med 18 grader varmt januar aften vejr, gjorde det ikke noget.

Food trucks i Austin

Austin er også kendt for sine Food Trucks.
Der er flere pladser i byen hvor en håndfuld har taget mere eller mindre permanent opstilling.

Når du går rundt i byen, er de også blevet indarbejdet flere steder i bl.a. kontorbygninger eller som på baren Gourdough’s Public House, hvor den er parkeret i indgangen.

Det er i øvrigt her du kan nyde en donut burger. Hvis du ikke ved hvad det er, så tjek min donut burger oplevelse ud i Nashville, TN for nogle år tilbage.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Ford F-150 Pickup Truck

En Ford F-150 pickup truck er al for stor til de felstes behov, men en super oplevelse at have på roadtrip i texas og New Mexico.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada