Roadtrips i USA

Ekspert i kør-selv-rejser og roadtrips i USA og Canada

Jeg har lejet bil i USA 45 gange og kørt mere end 100.000 km. Jeg har overnattet mere end 600 gange i USA i 48 forskellige stater.

Erfaringen fra disse ture har jeg samlet i flere hundrede rejsebeskrivelser om alle de oplevelser jeg har haft, samt en række detaljerede artikler om alt det praktiske ved at tage på roadtrip på egen hånd.

Nedenfor finder du en kort omtale om de vigtigste emner, med link til uddybende artikler.

Kør-selv-ferie i USA & Canada

Kør-selv-ferie, bilferie eller roadtrips er sin egen type ferie. Du opholder dig ikke et fast sted hele din ferie, men kører rundt til oplevelser i et større område.

Lande som USA og Canada er oplagt til kør-selv-ferier. De to lande er enorme (sammenlignet med Danmark og Europa) og kontrasterne endnu større. Hvadenten du vælger en roadtrip i en almindelig bil eller i en RV/autocamper, vil du kunne få nogle enestående oplevelser fordelt på storbyer, natur, small town America, kultur, historie, mad og musik.

Bestille selv eller benytte et rejsebureau?

Jeg kørte min første rigtige roadtrip i 2003. Siden 2010, har jeg været i USA mere end en gang om året. Jeg har bestilt mine egne ture – købt flybillet, lejet bil og booket overnatninger – og aldrig haft problemer. Sammenlignet med priser hos diverse rejsebureauer, har jeg sparet rigtig mange penge ved at gøre det selv. Via linket kan du finde mere info vedr. brug af rejsebureauer og se eksempler på besparelser.

ESTA og eTA for at rejse til USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Køb af flybillet til USA og Canada

Flybilletten til USA eller Canada kan kan købes til en rimelig pris. Hvor billig, eller dyr din billet bliver, afhænger af flere ting såsom tid på året, destination, antal mellemlandinger, bagagemængde og hvor godt du vil sidde. Der er flere sider der kan hjælpe med et hurtig kig på priserne på tværs af selskaber, men det er en god idé også at tjekke direkte hos flyselskabet.

Immigration og indrejse i USA og Canada

Du skal ikke have et visum for at rejse til USA eller Canada. Du skal blot have en godkendt ESTA for at flyve til USA eller en godkendt eTA for at flyve til Canada. For at opnå godkendelse til disse, skal du udfylde en række informationer online og betale et lille gebyr. Der er desværre en række sider som opkræver et stort gebyr for dette, så sørg for at gøre det på de rigtige sider. Dem finder du via linket nedenfor.

Din roadtrip rute i USA og Canada

Mange har allerede en idé om, hvad deres roadtrip skal indeholde. For de flestes vedkommende, kan den klassiske roadtrip rute på vestkysten opfylde alt det – og mere til. Er du først bidt af roadtrip som rejseform, så kan det være du vil udforske nogle af alle de andre spændende ruter og vejstrækninger USA byder på.

Find informationerne her

På de forskellige sider kan du læse mere om de forskellige aspekter ved at tage på en roadtrip.
Jeg har prøvet at dække det meste, så du som nybegynder kan komme godt i gang med planlægningen af din egen roadtrip.
Har du allerede lidt erfaring, kan du lade dig inspirere af mine oplevelser og idéer.

Hver gang jeg er afsted på en roadtrip, samler jeg ind til endnu flere rejsebeskrivelser som finder vej her til siden.
Mens jeg er af sted, benytter jeg Facebook til at dele oplevelserne mens jeg er afsted.
På Facebook deler jeg en masse råd og erfaringer for at hjælpe alle de som selv skal afsted.

I menuen har jeg inddelt de forskellig elementer af en roadtrip så det er nemt at gå til, afhængig af hvad du søger.
Her kan du finde et link til nogle af de mest benyttede informationer.

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at jeg med min interesse for Roadtrips i USA kan hjælpe andre til gode oplevelser i USA. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder i deres forretning.Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *