Roadtrip indlæg på Facebook, uge 3 af 3

Hvis du missede nogle af de mange indlæg på Facebook i september 2014 fra min seneste roadtrip, kan du finde indslagene her. Du behøver ikke have en Facebook konto for at se indslagene.

Dette er fra sidste uge hvor vi krydsede grænsen fra Canada og tilbage ind i USA.

Turen gik sydpå gennem North Dakota ned til Deadwood i Sout Dakota.
Her brugte vi noget tid til at gense området ved Crazy Horse Memorial, Mount Rushmore og Needles Highway.

På vej øst på blev Badlands udforsket og de gamle missilbase fra den kolde krig besøgt.

Turen øst på mod Chicago bød på mindre stop og seværdigheder så som Wall Drug, Homesteaders, bilmuseums og Corn Palaca.

De tre sidste, og større ting på turen, var stop i Elk Horn, verden største Truck Stop og Field of Dreams.

Mod Deadwood

Byen Deadwood var kun en overnatning. En ”autentisk” by med historie, som lever af turisme og kasino drift i dag. Lidt død uden for sæson, men et besøg på Saloon No. 10 er altid værd at afsætte tid til.

Crazy Horse Memorial

Det var seks år siden forrige besøg ved Crazy Horse Memorial. Svært at se den store fremgang, men var på tour lidt tættere på denne gang, så stadig en imponerende oplevelse.

crazy_horse_50-6

Mt. Rushmore

Mount Rushmore var et gensyn med de fire præsidenter (og en dansk billedehugger). Tog en audio tur rundt i parken og fik en masse info om forhold, historie og intriger fra den tid.

Needles Highway

Afsæt tid til at køre Needles Highway ved Mt. Rushmore. Snørklet og smal med tunneller som større biler/RV’s ikke kan komme igennem. Nogle gode views af Mount Rushmore undervejs.

Badlands National Park

Badlands National Park er en øde og barsk oplevelse med imponerende natur. Vi brugte det meste af en dag til at udforske den loop road der går gennem parken. Som lyset skifter, ændre parken sig og har du tiden skal du afsætte en hel dag.

badlands_50-6

Wall Drug

Wall Drug er en butik du ikke kommer udenom. Mange miles før du kommer til byen, er der skilte langs interstate og highways.
Og skiltene er værd at følge. Wall Drug er en anderledes oplevelse. En indendørs by med masser af butikker, historie og udsillinger mm.
Har du aldrig prøvet en Root Beer Float, er caféen et godt sted at prøve det.

Minutemen Missiles

De store øde vidder i South Dakota gemmer på et levn fra den kolde krig, som de færreste er klar over. De såkaldte Minuteman missilbaser ligger spredt i området. For længst taget ud af brug, men en vigitg del af USA’s historie.
De er nu et National Historic Site og du kan komme på rundtur. Vi blev guidet af en pensioneret befalingsmand fra samme base vi besøgte.

minutemen_50-20

Homesteaders og bilmuseum

På de lange stræk mod øst, gjorde vi stop ved Homesteaders (de der kom i slut 1800’tallet og bosatte sig herude) og et bilmuseum. Bilmuseet var kæmpe og et besøg værd for alle gear heads på disse kanter.

South Dakota og Corn Palace

Vi overnattede i Mitchell. Ikke en nævneværdig by, men en unik attraktion holder dem kørende: Corn Palace.
En stor bygning (der bruges til mange ting i dag, ex. sport, musik, kultur mm.) men ydersiden bliver udsmykket med corn (majs).

Elk Horn, Iowa – en dansk by i USA

Elk Horn blev ”verdenskendt” med dokumentaren – Danmark på Prærien. Vi tog en overnatning på Tivoli Inn og spiste dansk mad til aftensmad. Frikadeller og medister (som smagte super).
Desværre var stedet der serverer medister og æbleskiver til morgenmad ferielukket. Vi brugte også tid ved den gamle vindmølle og det nye, store Danish Museum.

elk_horn_50-6

Iowa 80 – verdens største truckstop

Iowa 80 har plads til 900 trucks (18-wheelers) og får det alle andre rest areas til at blegne. Derudover er der en kæmpe butik med ting til din truck. Og jeg mener kæmpe. Der var tre trucks udstillet derinde.
For truckerne er der også mulighed for at komme i bad, se tv, komme til kiropraktor, tandlæge mm. og selvfølgelig også få vasket hunden, hvis de rejser med sådan en. For almindelige billister er der food court, souvenirs og en stor restaurant. Vi overnattede på et motel på pladsen og besøgte deres Trucking Museum dagen efter.

truckstop_50-19

Field of Dreams

If you build it, he will come.
Filmkulissen fra filmen Field of Dreams står stadig på en majsmark i Iowa. Det er 25 år siden filmen havde premiere, men stedet har aldrig været mere populært.

field_of_dreams_50-7

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Deadwood, South Dakota

Det åbne landskab og de store vidder fortsatte ned gennem Nord og Syd Dakota til westernbyen Deadwood og dens drabelige fortid.

2 Comments

  1. Hej Rene
    Vi vil køre fra Billings i Montana til Yellowstones nord/østlige indgang 14/15 maj 2015. Ved du om Beartooth Pass Road er åben på det tidspunkt.
    M.v.h. Arne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Billeje i USA & Canada

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]