Airbnb lejlighed i Vancouver

Første opgave i Vancouver var at komme til rette i min Airbnb lejlighed og få styr på et canadisk sim-kort.

9. sep, 2014

Nem grænsekrydsning til Canada og Vancouver

Det er nemt at krydse grænsen mellem USA og Canada i lejebil og der er ikke langt fra grænsen op til Vancouver, som var næste stop på roadtrippen.

Vancouver som base

Da Vancouver skulle være base i nogle dage, havde jeg både kigget på overnatning på hoteller og Airbnb.

Valget faldt på Airbnb.

En lækker lejlighed med egen parkeringsplads.

Vancouver kan nemt opleves til fods eller med offentlig transport (kommer der mere om i senere indlæg), men vi skulle også lidt rundt i kanten af byen, så bilen blev også brugt, hvorfor parkering var vigtig.

Airbnb i USA og Canada

Jeg har benyttet Airbnb flere gange i USA (Toronto og Venice Beach), men også lignende services som ex. VRBO (Blue Ridge Mountains, Texas og i Arizona).

Som du kan læse i denne artikel om overnatning, så er storbyer lidt dyrere at overnatte i.

Airbnb kan være en billigere mulighed de steder, men mest af alt giver den overnatningstype en ekstra dimension på oplevelsen, da du kan bo privat og i områder uden så mange turister.

Mit valg af lejlighed var faldet på en der lå på den halvø der udgør downtown.

Placeringen gav mulighed for at gå rundt, havde nem adgang til offentlig transport og så var der et hop-on hop-off stoppe sted lige rundt om hjørnet.

Det var ikke min første Airbnb oplevelse, så jeg havde sørget for der var hvad vi havde brug for – parkeringsplads, wifi, to senge mm.

Men lige denne lejlighed kom med mere end vi kunne ønske os.

For det første var værten utrolig behjælpsom med at hjælpe os til rette. Det var hele hans lejlighed vi havde lejet og han var kun et opkald væk hos kæresten, hvis der var noget.

Da bilen var parkeret viste han lejligheden frem.

Den var i to etager + privat tagterrasse.

Vi var heldige med vejret mens vi var i Vancouver. Pga. byens placering ved kyst og bjerge, er det ikke unormalt med ustadigt vejr, men med sol alle dage, havde vi fuldt udbytte af tagterrassen, og flere måltider blev nydt på toppen med god udsigt til byen.

Canadisk sim-kort

I 2014 var det ikke muligt med roaming på det at&t sim-kort jeg havde købt i USA.
Jeg var derfor nødt til at få fat i et canadisk sim-kort til den tid vi var i Canada.

USA er dyr mht. tele og data sammenlignet med Danmark og Canada er endnu dyrere.
De to store udbydere i Canada er Tellus og Rogers. Der lå en Rogers butik lige ved lejligheden, så jeg fik fingre i et sim-kort der, så jeg atter var forbundet til omverdenen.

Her kan du læse mere om sim-kort og data på din roadtrip i USA.

Anne og Anders i Canada, 2023

I 2023 rejste Anne og Anders (du ved, dem fra DR programmerne) på tværs af Canada fra vest til øst. Undervejs besøgte de danskere i Canada og oplevede landet lidt mere end den gennemsnitlige turist.
TV-programmerne blev sendt i august/september 2023 og kan ses her.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Peyto Lake og postkort på stribe

Peyto Lake har en karakteristisk turkis farve som kommer fra områdets mange gletchere. Jasper blev til Banff National Park og naturen fortsatte sin kontinuerlige række af postkortmotiver.

Farvel til lækre Lajitas Resort

Det var et glædelig gensyn med Lajitas Reosrt nede ved den mexicanske grænse. Boede der også to dage denne gang og fik 100 dollar i lommepenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada