Stenslag og ødelagt forrude

I påsken 2015 havde jeg lejet en Ford Taurus i LA og havde den i to uger. Super lækker bil, ingen problemer og alt virkede som det skulle, men forruden revnede efter et stenslag.

Stenslag i forruden

Efter en uge kom vi rigtig uden for byerne og på en motorvej i nærheden af Joshua Tree National Park fik jeg et større stenslag i ruden.

Jeg har tidligere fået små stenslag på mine ture (har lejet bil mere end 25 gange i USA og Canada) og det har blevet ved det og det er end ikke bemærket ved aflevering af bilen.

Dette var dog et større et af slagsen og var øjeblikkeligt på størrelse med en to-krone og sad i den nederste 1/3 af forruden og ikke direkte i synsfeltet.

Vi var på vej væk fra større byer og havde ikke planlagt at besøge større byer før bilen skulle afleveres i LA og vi skulle hjem.

Der ville sikkert komme et efterspil på dette, men gad ikke køre ind med bilen nu, og risikerer ikke at kunne få en bil magen til (den var lækker).

Så vi valgte at køre, og så måtte ske hvad der nu sker når man afleverer en bil med stort stenslag i forruden. Og stenslaget var alligevel så stort man ikke fixer det, men skifter forruden.

Fra stenslag til revnet forrude

Et par dage senere kørte vi op i højderne i Arizona og lige pludselig sagde forruden pop. Stenslaget var ikke længere en to-krone, men en revne i forruden på 15 cm, midt i synsfeltet.

Pis, men nu var der slet ingenting at gøre, da der var langt til det nærmeste udlejningssted og skaden var sket.

Inden dagen var omme var revnen vokset til 25 cm og inden turen var omme dækkede den næsten halvdelen af forruden.

stenslag-1

Aflevering og selvrisikodækning

Allerede da vi fik stenslaget, kiggede jeg mine papirer igennem. Jeg havde lejet bil uden dækning af dæk, vinduer, tag og undervogn, så der var ikke nogen dækning eller selvrisiko på nul kr.

Men jeg kender min egen rejseforsikring, og derigennem har jeg kr. 10.000 selvrisikodækning på billeje. Jeg tjekkede med forsikringsselskabet som bekræftede på mail.

Så der var ro på, da jeg kørte hen og afleverede. Jeg vidste at jeg måske ville komme til at lægge ud (havde tjekket hvad en forrude til en Ford Taurus kostede – 2250 kr. – så ikke verdens undergang) men vidste også at jeg kunne få det refunderet ved mit forsikringsselskab.

stenslag-2

Da jeg afleverede bilen gik de en runde og bemærkede forruden. De udfyldte nogle papirer og markerede skaden, så bilen ikke blev klargjort og lejet ud inden det var fikset.

På papirerne skulle jeg også beskrive hvad der var sket og så skrive under.

stenslag-3

En process de har prøvet masser af gange og det tog ikke mere end 5 minutter.

Jeg fik min kvittering fra scanneren (som alle får), plus en kopi af skadesanmeldelsen.

stenslag-4

Forløbet er så, at de kører den gennem systemet og, afhængig af dækning, sender en regning eller så hører du ikke videre.

Hørte ingenting

Jeg vidste jeg ikke havde dækning inkluderet i lejen, så i månederne efter gik jeg blot at ventede på, at mit kreditkort ville blive trukket for skaden. Det beløb skulle jeg så blot sende videre til mit eget forsikringsselskab, med bevis på skaden (billeder og papirerne som blev udfyldt ved aflevering).

I dag, oktober 2015, har jeg stadig ikke set noget til en regning. Kan være den kommer senere, men da jeg ikke hænger på noget gør det mig ikke noget.

Opdateret 4. feb, 2016
I december 2015 kom der brev fra Budget (hvor bilen var hentet). De opgør udestående på skader en gang om året og mit udestående for bilruden var på 183 dollars.
Det beløb havde de trukket på det kreditkort jeg havde oplyst ved afhentning af bilen.

Jeg scannede brevet, tog et screenshot af min bankoversigt og sendte det, plus billeder, til mit rejseforsikringsselskab (Europæiske) og afventede.
Halvanden uge senere bad de om mit kontonummer og overførte pengene til mig

Når uheldet er ude

Her kan du finde mere info om Skader og uheld med lejebiler i USA & Canada og læse andres beskrivelser af, hvad de har været ude for og har gjort mht. dækning og forsikring mm.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top