ESTA – Det elektroniske system for rejsetilladelse

Det elektroniske system for rejsetilladelse

ESTA – Electronic System for Travel Authorization

Esta er en online formular der skal udfyldes af alle som ønsker at rejse til USA.
Følger du nedenstående link kommer du til den rigtige side med Det Elektroniske System for Rejsetilladelse.

Hvornår skal du bruge en ESTA?

Du skal bruge en ESTA hvis du skal flyve til USA eller ankommer til USA med krydstogtskib.

Selvom du har en ESTA fra en tidligere tur til USA, så virker din ESTA ikke ved grænsen på landjorden hvis din tur er startet i Canada. En ESTA er kun til burg ved flyrejser til USA.

Du må kun opholde dig maks. 90 dage i USA på din ESTA.

Husk på, at tre måneder godt kan være mere end 90 dage, så tæl efter på en kalender inden du bestiller flybillet.

Skal du opholde dig i USA i længere end 90 dage, ex. et studiephold, arbejde mm., så skal du have et visum.

En ESTA er IKKE et visum. Et visum skal du have på den amerikanske ambassade.

Du skal også udfylde en ESTA selvom du kun er i Transit i USA (skal mellemlande for at flyve videre til et andet land udenfor USA).
Har du ikke en overnatningsadresse (første overnatning i USA) så følg anvisningen i de info ikoner der er ved alle felter når du udfylder din ESTA.

Canada

Du kan godt køre i bil til USA fra Canada eller Mexico uden en ESTA.

Skal du til Canada eller flyver du via Canada til USA eller hjem, skal du have en canadisk eTA.

Starter din rejse i Canada, uden du har fløjet til USA og dermed ikke har en ESTA, så skal du udfylde et I-94 dokument ved grænsen. Det koster 6 dollars pr. person.

Du kan godt udfylde en I-94 på forhånd, men kun op til syv dage inden du ankommer til grænsen. 

VWP - Visa Waiver Program

Danmark er en del af VWP. Det er ikke noget man skal søge eller på anden vis have et dokument til. Det betyder blot, at du kan nøjes med en ESTA når du skal flyve til USA.

Lufthavnsvisum

Der er ikke noget der hedder et lufthavnsvisum i forbindelse med en rejse til USA eller Canada. Du skal kun bruge en ESTA for at flyve til USA og en eTA for at flyve til Canada.

APIS - Advanced Passenger Information System

APIS har intet med ESTA at gøre. Det er informationer som flyselskabet skal bruge før du kan tjekke ind i lufthavnen. Her kan du læse om APIS og finde mere info om flybilletten til USA.

Hvad kan du ændre eller opdaterer på en ESTA?

Når du først har en ESTA kan du kun ændre din første adresse i USA samt din email på din ESTA.

Det er ikke et krav at udfylde den første adresse i USA (hvilket også forklares i de info ikoner der er ved felterne).

Hvis du har, er det ikke et krav at ændre adressen til næste gang du tager til USA.

Jeg oplyser sjældent min adresse og hvis jeg gør, har jeg aldrig opdateret den efterfølgende. Jeg rejser 6-8 gange på den samme ESTA og det giver ingen problemer.

ESTA og passets gyldighed ved indrejse i USA

Din ESTA er gyldig i to år. Din ESTA behøver kun være gyldig når du rejser ind i USA, da din ESTA har med din immigration at gøre. Det gør ikke noget hvis en ESTA udløber mens du opholder dig i USA.

Dit pas skal kun være gyldigt i den periode du opholder dig i USA. Du kan fint rejse til USA hvis dit pas er under 6 måneder fra at løbe ud.

Din ESTA bliver ikke godkendt med det samme

Bemærk, at siden 2018 bliver din ESTA ikke længere godkendt med det samme når du betaler.
Der kan gå noget tid, hvorfor det også anbefales du minimum bestiller din ESTA 72 timer før du skal afsted.

Der findes kun én ægte ESTA side

Der findes kun en rigtig side at gøre dette selv på og det er denne. Prisen for en ESTA er 21 dollars (pris den 31. maj 2022).

Benyt den rigtige side

Flere henvender sig fordi de har benyttet sider som tilbyder at lave en ESTA for en, hvor det så er gået galt. Lad være at benytte disse, da det i bedste fald koster meget mere end de 21 dollars. I værste fald betaler du for en ESTA som du aldrig får og risikerer at få nogle ufuldstændige oplysninger inde i systemet som du skal via ambassaden for at få løst (eller lave dig et nyt pas).

Når du googler ESTA

Kan der være en blanding af betalte annoncer for ESTA og links til sider som kræver mere end de 21 dollars. Klik ikke på dem. Der er kun en rigtig ESTA side og de vil ikke bruge penge på google adwords annonce21

En hurtig ESTA

Har du alle informationerne ved hånden, tager det tolv minutter at udfylde en ESTA – det samme som at læse denne hjælpe-artikel.

Alle rejsende med et pas skal udfylde en ESTA inden afrejse til USA.

En ESTA er ikke en garanti for indrejse til USA. Det er blot et dokument som giver en tilladelse til at flyve til USA. Selve indrejsetilladelsen gives i immigration i den første lufthavn i USA du lander i.

Der er 6 trin i en ESTA formular

Inden du går i gang, så hav disse ting klar:

Oplysninger man kan oplyse, men ikke er et krav:

Gå ind på siden med Det Elektroniske System for Rejsetilladelse og begynd processen.

ESTA Forside

På forsiden skal du vælge at lave en ny ESTA eller tilgå en eksisterende ESTA (en ESTA gælder i to år eller indtil du har fået et nyt pas).

For at lave en ny skal du blot klikke Ny Ansøgning og dernæst Enkeltansøgning.

Bemærk! En gruppeansøgning er ikke en besparelse i tid eller penge. Du skal indtaste de samme info for alle personer i en gruppeansøgning som i en enkeltansøgning. Du skal også betale fuld pris pr. person for en ESTA i en gruppeansøgning. Du betaler blot det samlede beløb til sidst, når alle er tastet ind.
Jeg har altid selv indtastet ESTA’er enkeltvis, da færre ting kan gå galt (browseren går ned, internatforbindelsen ryger mm.).

Gruppeansøgninger er mest for rejsebureauer som tilbyder det som en service at ordne det for dig, hvis du køber en rejse til USA. De kan så taste en eller flere familier ind i systemet og betale dem samlet.

En gruppeansøgning er en række individuelle ESTA ansøgninger, som betales samlet. Det betyder ikke man altid skal rejse som gruppe, da en ESTA er personlig og virker individuelt så længe den er gyldig.

Trin 1 – Ansvarsfraskrivelser

Her oplyses du om hvad informationerne du afgiver benyttes til. Her skal du klikke af i Ja, jeg har læst og forstået… Den skifter så til The Travel promotion Act of 2009.

The Travel Promotion Act

En tekst der forklarer hvorfor du skal betale 21 dollars. Her skal du, som i forgående del, klikke af i Ja og derefter på Næste.

Her skal du også krydse af i: Ja, jeg har læst… Og derefter på Næste.

Brug infoikonerne

Er du i tvivl om nogle af spørgsmålene, så klik på de runde blå ikoner med spørgsmåltegnet på. De forklarer hvad det er du skal udfylde og med hvilke info.

Æ, Ø eller Å i dit navn

Indeholder dit navn æ, ø, å eller andre specielle tegn, ex. é, ö, ä, så skal du kigge i bunden af dit pas (i området under billedet hvor der står en masse <<<<<< >>>>>>). Her er dit navn skrevet på den måde du skal benytte i din ESTA og på din flybillet.

Kun fornavn og efternavn

Du skal kun benytte dit fornavn og efternavn på din ESTA. Du skal ikke benytte dit mellemnavn. Et Alias er ikke det samme som et mellemnavn.

Fjerde del – ansøgningen

Denne del er hvor du udfylder alle informationerne omkring:

Obligatoriske oplysninger

Obligatoriske oplysninger er markeret med en rød stjerne. E-mail er ikke markeret med en rød stjerne men jeg vil anbefale at putte en ind alligevel, da du kan bruge den til at få fat i dit ansøgningsnummer sidenhen hvis du glemmer det.

Global Entry

Her skal du svare Nej. Global Entry tilbydes pt. ikke til danske statsborgere. Hvis det kommer, så vil det ikke være noget en almindelig rejsende (turist) vil benytte sig af, da det er en mere krævende process at blive godkendt til end ESTA. Det koster også mere end ESTA.

Forældre

Du skal oplyse navnet på dine forældre. Dett gælder også selvom dine forældre er døde.
Med forældre menes: biologiske forældre, adoptivforældre, stedforældre eller værge.
Klik på det blå ikon for yderligere detaljer, som gælder hvis du ikke kender navnet på dine forældre.

I transit eller til USA

Du bliver spurgt om USA er din endelige destination, eller blot transit på vej til en anden destination udenfor USA.

Du er ikke i Transit hvis du skal på ferie i USA. Det er underordnet at du skal flyve videre fra den første lufthavn i USA du lander i, og går gennem immigration i. Du er ikke i transit i forhold til din ESTA.

Du er heller ikke i transit selvom du har en mellemlanding i Europa på vej til USA. Transit er kun hvis du mellemlander i USA på vej til et land udenfor USA.

Mange laver fejl her, men det gør ikke noget. Laver du en fejl og skriver du er i transit betyder det ikke noget for din indrejse.

Har du først rejst transit og sidenhen skal opholde dig i USA, så kan du ikke ændre det. Men det har ingen betydning. DU kan fint rejse til USA hvadenten der står Transit eller ej på din ESTA.

Kontaktperson

Du bliver spurgt om Emergency kontakt person i USA Her kan du oplyse adressen på det første hotel du bor på.Du skal derefter oplyse adressen på din første overnatning.

Sociale Medier

Denne er valgfri.
Du kan vælge et socialt netværk i første felt og ud fylde dit ID (IKKE password) i det andet felt.
Eks. Facebook – https://www.facebook.com/roadtripiusa

Personlige spørgsmål på ESTA

Denne del er også hvor der er 7 spørgsmål af mere personlig karakter.
Det er spørgsmål om: 

Trin 2 – Gennemse og send ansøgningen

På dette trin skal du gennemse de oplysninger du har afgivet. Inden du sender og går videre til næste trin, skal du bekræfte dit pasnummer, efternavn og land hvor du er statsborger. Når det er gjort klikker du Anvend.

Trin 3 – Gem dit ansøgningsnummer

Her oplyses dit ansøgningsnummer. Det er et unikt identifikationsnummer. Du skal bruge ansøgningsnummeret hvis du skal ind og redigerer i din ESTA.Fra dette trin går du videre til betalingen. Kryds af i Ansvarsfraskrivelsen og klik videre på Betal.

Trin 4 – Betaling

Når du er kommet videre fra trin 3, skal du oplyse et kreditkortnummer og betale på samme måde som hvis du købte en DVD eller andet på nettet. Betalingsprocessen vises på næste del og den kan godt stå og tænke i nogle sekunder. Det er vigtigt du kun klikker en gang når du betaler og du lader denne side med gennemførelse få lov at tage den tid det tager og ikke klikker på andet.

Trin 5 – Brkræftelse og kvittering

Når betalingen er gennemført og alt er klar ser du på trin 5 din bekræftelse på din ESTA. Det anbefales at gemme ESTA-ansøgningsnummeret og evt. udskrive en kopi. Jeg er aldrig blevet bedt om at dokumenterer at jeg har en ESTA og har ikke en kopi med mellem mine rejsepapirer når jeg er i USA.

Yderligere hjælp til din ESTA

Jeg kan ikke hjælpe med svar på spørgsmål i forbindelse med din ESTA.

Hvis din ESTA ikke bliver godkendt når du prøver at gennemføre den eller du har nogle specifikke omstændigheder omkring din indrejse til USA, så skal du tage kontakt til den amerikanske ambassade.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.comAuto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.comBooking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Ny immigration process i amerikanske lufthavne

Hvis du siden 2008 har rejst til USA på dit nuværende pas, så er der en ny process i flere og flere lufthavne i USA.
Her kan du læse mere om den nye immigrationsprocess i amerikanske lufthavne.

Hvis du ikke tidligere har været i USA, så er processen som følger:

 • Du ankommer med flyet.
 • Du følger skiltene til ankomst/immigration.
 • Du kommer ind til immigration og skal stå i kø.
 • Vælg den rigtige kø – den for turister/VISA Waiver/ESTA holders.
 • Er du i transit og skal videre kan der være en speciel kø til dette, ellers er personale flinke til at få dig frem, hvis du har travlt.
 • Når det er din tur vil du blive spurgt om diverse vedr. dit ophold, hjemrejsedato, din beskæftigelse mm. Du vil få taget fingeraftryk og taget dit billede.
 • Når du er igennem immigration, skal du finde din bagage.
 • Tag din bagage med gennem tolden og aflever din toldformular (har du fået udleveret på flyet).
 • Skal du videre med et andet fly, så skal du, inden du går videre til din næste gate, afleverer din bagage i tjek ind igen. Følg skiltene og hjælp fra personale og det er overstået på et par minutter.

ESTA udløb og fornyelse

En ESTA er gyldig i to år. Hvis du får et nyt pas i den periode, så skal du lave en ny ESTA, da en ESTA er knyttet sammen med dit pasnummer.

Når du nærmer dig udløbet på din ESTA modtager du en mail med en påmindelse om, at du skal lave en NY ESTA.

Sådan finder du din ESTA i systemet

Har du lavet en ESTA og vil se om den stadig er gyldig – eller har du ved en fejl benyttet en af de falske sider og vil se om du nu også er oprettet, så kan du selv tjekke dette på den rigtige ESTA side.

Det foregår ganske nemt, ved at du klikker Tjek Eksisterende Ansøgning.

166 Comments

 1. Hej Rene,

  Vi var i USA sidste år, men er i mellemtiden flyttet (herhjemme i DK) – vores gamle adresse står stadig i vores gamle ESTA, og dette kan vi ikke rette. Umiddelbart tænker jeg ikke det gør den store forskel. Men ved du om det er noget de kræver man får rettet? 🙂

  Tak – og god aften!

  – Line

 2. Hej Rene
  Har ESTA der først udløber i 2019(tdl.tur til Florida). Vi skal nu til Denver og
  rundt i Midtvesten og 8 dg i Canada, så tilbage til USA og hjem fra Seattle.
  Skal der ændres i rejseinformationen hvor der nu står Miami mm., kunne ikke finde ud af
  at rette det?

  Mvh Alice

  1. @ ALice

   Du kan kun ændre adressen på den første overnatning. I artiklen kan du læse at jeg sjældent (som i aldrig) gør det og det har ikke skabt nogle problemer.

 3. Hej Rene’

  Jeg var i new York i påskeferien med min familie på et gruppe Esta, nu skal jeg alene til Michigan om et par uger. Kan jeg bruge det samme gruppe esta som enkelt person, eller skal jeg oprette et nyt eller lave noget om?
  Hilsen Helena

 4. Hej Rene
  Hvad skal man skrive som kontaktperson, adr når man ankommer med er krydstogtskib, i det her tilfælde New York og skal sejle videre med skibet til Miami. Vi er nogenlunde klar over hvor vi lægger til på Manhatten, skriver man bare skibets navn og under adr. den havn hvor vi lægger til? Vi er i New York et par dage inden vi sejler videre til Miami, hvor vi flyver hjem fra.
  Mvh
  Pernille

  1. @ Pernille

   Jeg kan ikke huske om kontaktperson er påkrævet, eller man kan undlade at udfylde dem. Det kan du se ved at klikke på info ikonet ved feltet.

   Hvis det er required, så er det ikke et alvorligt felt i den forstand, at du alligevel ikke kan ændre det til din næste tur, og da en ESTA er gyldig i to år, så kan du rejse mange gange til USA hvor den oplysning ikke passer.

   Jeg har ikke kunne finde et endegyldigt svar på dette nogen steder, men andre krydstogtgæster siger at de har skrevet adresse på kajen/skibet. Nogle har fået oplysninger af rederiet de har brugt.
   Jeg vil tro i kan spørge jeres rederi hvad man evt. kan skrive.

   Hvis de ikke kan hjælpe, og felterne på ESTA er obligatoriske, så vælg et tilfældigt hotel i New York.

 5. Hejsa.

  Jeg har problemer med Esta’en da den ikke vil acceptere Sjaelland som region. Før i tiden var det nok jeg skrev Koege i både by og stat men det accepterer den ikke længere. Hjælp!

   1. Det vil den heller ikke godtage. Når jeg skriver Koege i By så udfylder den selv SJLLAND (stavet på den måde) i State/region men vil ikke godtage det og siger ugyldig by eller stat. Nøj det er frustrerende det her.

    1. Hej Melisa – fandt du et svar? Jeg sidder med fuldstændig samme problem, bare i Næstved

     1. Hej Sebastian

      Jeg fik den igennem ved at skrive Region Sjaelland, og så kom der et felt op hvor jeg skulle sætte et flueben i at deres system automatisk ville opdatere iflg. angivet kommune.

     2. Jeg fandt ud fast hvis man flere gange klikkede “next”, kom der til sidste et flet op, hvor man kunne sige at adressen var korrekt – uanset hvordan den var skrevet.

 6. Hej Réne,

  Jeg har ESTA fra en tidligere rejse til USA, men skal nu til Mexico med mellemlanding i USA.
  Er det så ligemeget om der i sit ESTA står “nej” til at ens indrejse i USA er i forbindelse med transit til et andet land, eller skal det laves om?

  Jeg håber du kan hjælpe, og på forhånd tak! 😉

 7. Dumt spørgsmål……

  Har ændret mit første hotel på esta, som også er det jeg har skrevet som kontaktperson, men kan ikke ændre kontaktperson…er det ikke ligegyldigt at “kontaktpersonen” ikke er den rigtige, for mener ikke engang det er et krav det skal udfyldes….eller

  Skal siges det er første gange jeg skal til USA på denne esta, så som udgangspunkt burde første kontaktperson jo være rigtig, men da jeg synes et andet hotel var bedre har jeg lige ombooket.

  1. @ Henrik

   Det har ingen betydning.

   Jeg rejser 4-6 gange på samme ESTA og har aldrig opdateret overnatning. Det giver ingen problemer i immigration.

   At du har ombooke er ikke relevant. Det kunne lige så vel være hotellet som måtte ombooke dig eller andet. Kan også være du ikke kom afsted og har den oplysning til næste gang (som så også vil være første gang på den ESTA).

   1. Hej igen

    Det er ikke overnatningen…det er kontaktperson I USA som pludselig er et andet hotel, jeg er godt klar over er du afsted mange gange, så kan du ikke ændre, men det her er første gang på denne esta og kontaktpersonen er så det gamle hotel, for adressen på første overnatning kunne jeg sagtens lave om.

    MVH

    1. @ Henrik

     Det bliver ikke et problem.

     Det er ikke anderledes end anden eller tredje gang du tager afsted. At en ESTA er ny har ingen betydning.

     Hvis du ændre overnatning på din ESTA anden gang du tager afsted, så passer kontaktperson heller ikke længere osv.
     Det er der mange der gør uden det giver problemer.

     At du har oplyst en kontaktperson men bor på et andet hotel vil ikke blive et problem.
     Helt firkantet, så bliver oplysningerne på din ESTA ikke tjekket for en kontaktperson, før du evt. står i en situation i immigration, hvor du kaldes til side og de dykker ned i de oplysninger de har givet.
     Det er først hvis der er problemer at de vil begynde at kigge på de oplysninger du har givet. De forhåndtjekker ikke millioner af oplyste kontaktpersoner på forhånd og om der er overensstemmelse 😉

     Skulle du blive taget til side, så vil en uoverensstemmelse mellem hotel og kontaktperson ikke være en inkriminerende årsag, da tusindevis af rejsende har denne uoverensstemmelse i deres ESTA.
     Der er også mange der svarer forkert på transit uden det har betydning.

     Hvis du vil starte forfra er det vist muligt at lave en ny ESTA på samme pas. Jeg har dog aldrig selv prøvet.

 8. Kære Rene

  Rigtig god side. Jeg har dog et spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på nogle steder, men som jeg håber på, at du kan hjælpe mig med.

  Min kæreste og jeg var sidste år i USA og er så heldige, at vi skal derover igen i år. Jeg vil derfor opdatere min ESTA-ansøgning med adresseoplysningerne for, hvor vi skal bo denne gang.
  Sidste år angav jeg vores hotel som kontaktperson. I år bor vi på et andet hotel. Jeg kan godt ændre min opholdsadresse i USA, men jeg kan ikke ændre min kontaktperson.
  Ved du, om jeg skal sende en ny ESTA-ansøgning med det kommende hotel som kontaktperson, eller kan jeg bruge den gamle ansøgning, selvom kontaktpersonen så vil være forkert?

  Mvh Line

  1. @ Line

   Du behøver ikke ændre noget eller lave en ny ESTA. Som jeg også skriver i artiklen, så er opdatering af adresse ikke nødvendigt.
   Jeg har aldrig ændret mine oplysninger og rejser 6-8 gange på en ESTA.

 9. Hej Rene
  Tak for en fin informativ side. Jeg skal udfylde ESTA og er i tvivl om et par ting:

  “Have you ever been issued a passport or national identity card by any other country”
  Jeg havde koreansk pas fra 0-1 1/2 år, og derefter dansk pas.
  Jeg har ikke info på gammelt pas. Hvad udfylder jeg I de 4 felter? og hvor skriver jeg “unknown”

  “Information om kontaktperson i USA”
  Min fætter har adresse i en anden by, end den jeg overnatter I. SKriver jeg så hans hjemmeadresse og bagefter adressen på det B&B jeg skal bo på i en anden by?

  tak for hjælpen
  vh Mia

  1. @ Mia

   Tak for ros.

   Jeg har ikke erfaring mht. dit koreanske pas, så der kan jeg ikke hjælpe.

   Hvad angå kontakt person i USA, kan i blot oplyse adresse på det hotel i skal bo på den første nat. Det er hvad jeg har gjort på de ESTA’er jeg har lavet.

 10. Hej Rene,
  Vi er en familie på 4, som i 2019 vil rejse 3-4 måneder i USA og lidt i Canada. Ved du om, vi kan få fornyet/tæller fra nyt ESTA, hvis vi halvvejs på turen er 2-3 uger i Canada? Eller er vi nødt til at søge visum? Eller tæller ESTA fra dagen vi rejser til USA til dagen, hvor vi rejser hjem fra USA ligegyldigt, at vi f.eks. Er så mange dage i Canada at selve tiden i USA er max 90 dage. (Håber det giver mening…)
  Mvh Rikke

  1. @ Rikke

   En ESTA er gyldig i to år fra den oprettes og du kan flyve til USA alle de gange du ønsker i den periode din ESTA gælder.

   En ESTA er kun til at kunne flyve til USA. Den har ikke noget med din immigration at gøre.

   Du må opholde dig 90 dage i USA som turist. Du kan ikke nulstille de 90 dage ved at tage til Canada. Du skal hjem til Danmark.
   Dine 90 dage begynder altså at tælle når du ankommer i USA. Hvis i ikke kan få turen til at hænge sammen (USA+Canada) på de 90 dage, så kan i få lavet et turistvisum på ambassaden.

 11. Hej René.
  Jeg har ved en fejl kommet til at skrive “nej” til spørgsmålet om fysisk handicap/sygdom.
  Min mor har gigt, som kommer og går, og jeg som har nedsat hørelse, hvor jeg bruger høreapparater.
  Har det nogen betydning for at blive nægtet ved indrejse, at vi har svaret “nej”? Kan forestille mig, at min mor nok skal vise sit store medicinforbrug op fra sin bagage, men der vil også være recept skrevet på engelsk. Havde helt misforstået spørgsmålet, og svarede nej til de smitsomme sygdomme som det første.

  Håber du kan hjælpe mig med at svare.
  Mvh.

  E

  1. og forresten, svarede jeg også nej til at vi ikke har nuværende arbejdsgiver, idet at min mor er førtidspensionist og jeg studerer. Men når jeg læser spørgsmålet igen, så har vi faktisk arbejdet før, men for min mor, er det ca. 15 år siden hun arbejdede.

   1. Hej René.

    Tak for dit svar.
    Jeg har dog et spørgsmål mere.
    Har du ellers oplevet eller har erfaring omkring hvor meget man bliver nægtet ved indrejse til USA?

    Forresten til mit spørgsmål vedrørende om nuværende eller daværende arbejdsgiver.
    Idet min mor er førtidspensionist, og jeg er studerende. Skal dog lige siges at jeg har haft et arbejde som studiejob for 1 år siden. Vi har begge svaret nej, da spørgsmålet lød man kunne svare ja eller nej. Er det mon forkert?

    1. @ E.

     Jeg ved ikke hvor mange der afvises ved indrejse til USA. Kan ikke forestille mig Danmark er et land der afvises mange fra, da vi har denne ESTA aftale med USA og ikke (som land) stikker ud på deres radar. Har aldrig her på siden hørt fra folk der er blevet afvist.

     Mht. jeres oplysninger om arbejde, kan jeg ikke forestille mig det giver problemer.
     Det er et uldent spørgsmål, som man som studerende ofte svarer forkert til. Det ved de godt i immigration.
     At en voksen (ældre) ikke har oplyst at have haft arbejde kan måske godt vække mistanke, men ikke mere end man nemt vil kunne forklare det (ex. det er 15 år siden mm.).
     Men det vil ikke være et forkert svar mht. arbejde der vil kunne udelukke jer fra indrejse.

     1. Hej René.
      Jeg er vendt tilbage fra USA. Jeg kom ind uden problemer. Dog spurgte de bare nogle spørgsmål til rejsens formål, længde osv. Angående medicin, så sagde lægen bare at de skulle være i indcheckede bagage.
      Så tusind tak for dine tidligere svar.

 12. Hej,
  Da jeg har været på udvekslingsophold (og stadig ikke er kommet til DK), har jeg haft adresse i udlandet. Jeg har dog stadig postadresse i DK. Kan jeg skrive denne som hjemadresse, eller hvad skal jeg gøre her?

  Mvh
  Alexandra

  1. @ Alexdandra

   Brug din danske adresse.

   Medmindre du officielt er flyttet til et andet land end Danmark, med nye ID papirer og officielt oprettet under en udenlandsk stat, så er du dansk.
   En midlertidig opholdsadresse i forbindelse med studie, au pair mm. er ikke relevant i forhold til en ESTA.

 13. Hej,

  Hvis man er studerende på universitetet og ikke har noget arbejde, hvordan skal “Ansættesoplysninger” så udfyldes?

  Mvh

  1. @ Martin

   På ESTA bliver du spurgt om du har en arbejdsgiver. Det kan du sige Ja eller Nej til.

   Da du er studerende, siger du blot Nej og du skal ikke udfylde yderligere i de felter.

   Hvis du bliver spurgt i immigration hvad du laver hjemme i DK kan du blot svare studerende.

 14. Må man så gerne tage 89 dage til usa og derefter bare tage hjem og vende og tag afsted igen?

  1. @ Rasmus

   I teorien, ja.

   I praksis skal du forberede dig på, at du nok får lidt mere fokus i immigration.

   Hvis det blot er en længere ferie du vil på, er det ikke svært at få et turistvisum.

   Hvis du derimod prøver at slippe udenom et visum og rejser frem og tilbage på denne måde – med lange ophold i landet – så kan det karakteriseres som uden for normen og derfor vil de kigge nærmere på dig i immigration.

   Hvis de mistænker noget, kigger de mere nøje på dine billetter, bookinger, hvad du har af penge, din job/uddannelses situation, om du kender nogen i USA mm.

 15. Hej Rene.

  Jeg har to piger som jeg har forældremyndighed over men de har ikke bopæl hos mig.

  Jeg søger vel bare en esta for dem seperat? Og tror der vil være nogle problemer i forhold til det med bopælsadressen?

  Super side du lavet.

  Hygge
  Jesper

 16. Hej René

  Som selvstændig konsulent med enkeltmandsvirksomhed, er det så min egen virksomheds navn, jeg skal skrive ind under ansættelsesoplysninger / arbejdsgivers navn? Jeg får ikke “løn” og har derfor ikke som sådan et “ansættelsesforhold”, omend virksomheden jo afgjort er min indtægtskilde.

  Eller skal jeg vælge min tidligere arbejdsgiver fra min ansættelse som funktionær, der ligger fire år tilbage?

  1. @ Jacob

   Jeg vil skrive dit primære arbejde som nuværende arbejdsgiver.
   Du skal blot oplyse navnet på virksomheden og ikke hvem der ejer eller er din chef.

   Får du spørgsmål vedr. arbejde i immigration, så er de a la: What do you do back home?

   De gange jeg har fået det, har jeg blot svaret hvad jeg laver og ikke hvem jeg laver det for.

 17. Hej René.

  Jeg var godt igang med at udfylde esta, men stødte på et problem.
  Jeg er adopteret fra Sri Lanka for 36 år siden, da jeg var 3 mdr. gammel.
  Der bliver så spurgt til om man tidligere har haft et pas fra et andet land. Det har jeg i følge min mor, da jeg havde et srilankansk pas da jeg kom til DK.
  Hvis jeg trykket JA, spørger de efter pas nr eller anden dokumentation.
  Men 36 år er dælme længe siden, og jeg er ikke i besiddelse af sådanne informationer.

  Ligeledes spørger de til fødselssted eller by.
  Jeg er født i Colombo, men på min dåbsaftest står der den sogn jeg kom til her Danmark.

  Har du et godt råd til hvordan jeg forholder mig til ovenstående? Er virkelig i vildrede. Heldigvis stadig to mdr endnu før turen går til Vegas.. Forhåbentlig

  Mvh Marc Schmidt

 18. Hej Rene
  Jeg er i tvivl om spørgsmålet med arbejdsgiver.
  Jeg er studerende på et gymnasium, men har tidligere haft et job i 9 måneder.
  Hvad skal jeg skrive i feltet “arbejdsgivers navn” og “jobtitel”?
  “Studerende” eller mit gymnasies navn eller min tidligere arbejdsgivers navn?

  mvh Simone

  1. @ Simone

   Det er op til dig selv. Siger du naj, og bliver spurgt, kan du blot oplyse du er studerende.

   Siger du ja, skriver du blot navn og adresse på arbejdsgiver. Du skal ikke oplyse titel.
   Det gør ikke noget du ikke arbejder der mere.

   Jeg er aldrig blevet spurgt om hvor jeg arbejder i immigration. Blot hvad jeg laver.

 19. Hej Rene,

  Jeg har udfyldt mit ESTA og i feltet fornavn, har jeg udfyldt det som det står i passet, altså med mit mellemnavn. Kan dette give mig problemer? og skal jeg lave en ny ESTA?, skal afsted om en uge.

    1. Hej
     Tak for din fine side Rene, jeg har ikke nogen spørgsmål men kommentarer.
     esta siden ser ikke mere helt ud som den du vejleder os igennem, men det går fint nok.
     Angående det at man skal anføre navnet som det står i passet, kan ikke helt komme til at “passe” Jeg skrev Hans-Jørgen som jeg hedder og står anført i passet, men det vil Esta ikke godkende, så jeg måtte skrive Hans som fornavn og så mit efternavn. Det er bare forkert at de ikke kan/vil godkende andre landes “mærkelige navne”

     1. @ Hans-Jørgen

      Hvis du benytter den officielle ESTA side (som er den de amerikanske myndigheder har) så ser den ud, som de billeder der er i min artikel: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1

      Du kan godt bruge bindestreg i dit fornavn (siger andre: https://www.renefrederiksen.dk/roadtrip-turen-gar-til-usa/huskeliste-til-usa-tur/esta/comment-page-6/#comment-680030), men du kan ikke bruge danske (tyske, svenske, norske, spanske, franske etc.) bogstaver i dit navn. Kun a-z. Du skal skrive de danske bogstaver, som de står anført i dit pas i den maskinlæsbare del af passet. Det er beskrevet i denne artikel. Det samme gælder for dit navn på flybilletter som heller ikke må indeholde ø, æ og å.

 20. Hej

  Min kone har fået en mail med hendes Esta udløber om 30 dage, men når man logger ind og checker – ja så står der stadig det gælder til maj 2018. Har du oplevet det før??

  1. @ Morten

   Jeg har ikke, men har hørt om det før.

   Hvis du ikke har købt din ESTA på den officielle side, så er det noget de falske sider gør for at lokke flere penge ud af en.

   Har du købt via den officielle side bør du ikke modtage en mail før 30 dage før udløb. Det er hvad jeg har oplevet med alle de ESTA jeg har haft.

   Hvis det er gyldigt i det officielle systemet, er der ingen grund til at foretage dig noget.

   1. Hej
    Mærkeligt, bruger altid den officielle Esta side.
    I mailen hun har modtaget, står der også Esta er ansøgt 2. Maj 2016 – hvilket er korrekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *